kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlü armatör Sadıkoğlunun ailesi Dışişlerine başvurarak kayıp olduğunu bildirdi.
Armatör Sadıkoğlu fidye için kaçırıldı
Atatürk'ün yatını kurtarmıştı
Cipinde 32 kurşun deliği

Sadıkoğlu kaçırıldı

Irak Umm Kasr'da batık gemi çıkartan işadamı Kahraman Sadıkoğlu dokuz gündür kayıp. Ailesi Dışişleri Bakanlığı'na başvurdu. Armatörün Bağdat'tan ayrılırken iki İngiliz mühendisle kaçırıldığı iddia edildi.

YÜKLÜ FİDYE İSTEDİLER
İşadamını üç araçlık konvoydan kaçırıp pasaportunu bırakan saldırganların yüklü miktarda fidye istedikleri öne sürülüyor.




Armatör Sadıkoğlu fidye için kaçırıldı

Basra'da batık gemi çıkaran Kahraman Sadıkoğlu, iki İngiliz mühendisle Irak'ta Umm Kasr yakınında kaçırıldı.

Basra Körfezi'nde İran-Irak ve Körfez savaşları sırasında batan gemileri çıkarmak için çalışmalar yapan ancak dokuz gündür kendisinden haber alınamayan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Umm Kasr yakınlarında kaçırıldığı öne sürüldü. Sadıkoğlu'nu kaçıranların ailesinden yüklü miktarda fidye istediği iddia ediliyor. Kahraman Sadıkoğlu'nun bulunabilmesi için ailesi, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarına başvurarak yardım istedi. Edinilen bilgilere göre olayın şöyle gerçekleştiği sanılıyor: 16 Aralık'ta Basra'da bir iş toplantısına katılan Sadıkoğlu Tahran üzerinden Türkiye'ye gelmek için üç araçlık konvoyla yola çıktı. Araçlar Um- Kasr'ın girişinde durduruldu. Kahraman Sadıkoğlu ile iki İngiliz mühendisi araçlarından indiren saldırganlar bu üçlüyü kendi araçlarına bindirdiler. Pasaportları geride kalanlara verip "Bunları ailelerine iletin" dediler. Durumun anlaşılması üzerine Türkiye'nin Bağdat, Kuveyt ve Tahran büyükelçilikleri devreye girdi. Aramalar için İran'da da özel bir ekip kuruldu. Ancak herhangi bir haber alınamadı.

DIŞİŞLERİ: FAZLA BİLGİ YOK
Sadıkoğlu'nun ailesinin başvurusunu doğrulayan Dışişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Namık Tan "Gerekli büyükelçilikleri ve bu arada Bağdat Büyükelçiliği'ni talimatlandırmış durumdayız" dedi. Ailenin başvurusunda "kaçırıldı" denilmediğini belirten Tan şunları söyledi: "Bu işin polisiye tarafı da var. Güvenlikle ilgili emniyet makamları, oradaki ABD'liler ve Iraklılar bunu nasıl bir surette soruşturacaklar onu bilemiyoruz. Tek bildiğimiz aile konsolosluk işleri dairesine başvurmuş. Bizim elimizde çok bilgi yok bu konuda. Aile de bu konuda çok fazla bir şey vermedi."

GÜL: GİRİŞİMLER SÜRÜYOR
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de TBMM'de bir soru üzerine iş çalışması için Irak'a giden önemli bir işadamının da aralarında bulunduğu Türk vatandaşlarının durumunu ortaya çıkarmak için Iraklı yetkililer ve koalisyon güçleri nezdinde girişimleri sürdürdüklerini söyledi. Ancak, Irak'ın şu an kaos içinde olduğunu vurgulayan Gül, Irak hükümetindeki bakanların kendi güvenliklerini bile sağlayamadıklarına dikkati çekti.

SULTANLA BAĞLANTI VAR MI?
Sadıkoğlu'nun başı kısa bir süre önce 10 milyon dolarlık bir anlaşmazlık yüzünden Dubai Prensi Şeyh El Mahdum'un danışmanı ve Dubai Serbest Bölgesi Müdürü Sultan Bin Süleym ile derde girmiş, Sultan Bin Süleym Sadıkoğlu için İnterpol'de kırmızı bülten çıkartmıştı. Sadıkoğlu, eski arkadaşı Dubai Şeyhi Emir El Mahdum'la dünyanın en büyük ve en lüks yatı Platinum'un iç donanımı projesinde çalışırken anlaşmazlığa düşmüştü. Şeyh Mahdum, Sadıkoğlu'nun işi zamanında bitirmediğini öne sürerek 5 milyon dolar istemişti. Sadıkoğlu da buna karşı çıkarak, asıl kendisinin alacaklı olduğunu söylemişti. Ancak prens tarafından tutuklatılmıştı. Serbest bırakıldıktan sonra Dubai Prensi Şeyh El Mahdum'dan 10 milyon dolar alacağı olduğunu, bu paradan vazgeçmesi için kendisine Dubai Serbest Bölgesi Müdürü Sultan Bin Süleym tarafından baskı yapıldığını açıklayan Sadıkoğlu'nun bu olayla ilgili olarak kaçırılmış olabileceği de öne sürülüyor.

Hasan ERŞAN - İSTANBUL/ MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Pişman değilim yine yaparım'
 'Çarpışarak şehit oldular'
 Hediye mi, rüşvet mi?
 Darbe üstüne darbe!
 Kırcı'dan iltica talebi
 Ağazedeler 'ucu açık' yolculukta
 Şehit aileleri için yüzüğünü satacak
 'Kaymakama çatan' avukat iddiayı reddetti
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır seferleri
Ankara'nın aylardır...
ALİ KIRCA
Çeyrek porsiyon Avrupalı! (Ya da Semranım'ın...
EMRE AKÖZ
Türkiye'nin gizli tarihi
Şimdiye dek "Said...
MEHMET ALTAN
Askerler de yargılanır...
İmzasız gelen mektubun bir...
Burada hayvan bile yaşamaz
Yollarda cesetlerin, havada ağır bir kokunun olduğu, adeta harabeyi...
Rumsfeld sürprizi
Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld,...
Fitili Ateş-ledi
Fitili Ateş-ledi
G.Saray'ın golcü yıldızı Necati Ateş, evinin kapılarını ilk kez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu