kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
RÖPORTAJ VERMEYE GİDİYORDU: Ali Balkaner, röportaj yapmak için gittiği İstanbul Güneşli’deki Hürriyet gazetesinin önünde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Balkaner, Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi.
Balkaner yakalandı
10 yıl cezaevinde kalacak

Balkaner dokuz gün sonra yakalandı

Yurtbank Davası'nda 34 yıl hapis ve 69 trilyon para cezasına çarptırılınca hastaneden kaçan Ali Balkaner, İstanbul Güneşli'de yakalandı. Balkaner Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.


Balkaner yakalandı

Gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilip Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilen Balkaner, "İntihardan gerçekler ortaya çıksın diye vazgeçtim. Ben hırsız değilim" dedi. Yurtbank Davası'da 34 yıl 7 ay hapis ve 69 trilyon lira para cezasına çarptırıldıktan sonra, fenalaştığı için götürüldüğü hastaneden kaçan Balkaner gözaltına alındı.

Sahibi olduğu Yurtbank'tan trilyonlarca lirayı hortumladığı gerekçesiyle, 34 yıl 7 ay ağır hapis ve 69 trilyon 307 milyar lira ağır para cezasına çarptırıldıktan sonra kayıplara karışan Ali Avni Balkaner, 9 gün sonra Güneşli'de yakalandı. Ali Avni Balkaner, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali büro ekipleri tarafından, Güneşli'de, Hürriyet Medya Towers yakınında yakalandı. Balkaner kendisini yakalayan polislerin, "Nereye gidiyordun?" sorusuna, "Suçsuz olduğumu açıklamak için gazeteye gidiyordum" karşılığını verdi. Balkaner, polislerin, "9 gündür nerede gizleniyordun?" sorusunu ise, "Gariban bir kişinin evinde saklanıyordum" diye yanıtladı ancak 'zarar görmesin' diyerek adını açıklamadı. Balkaner'in üzerinde kendi kimliği ve az miktarda para çıktı. Balkaner, polislere, "Ben yurtdışına kaçmayı asla düşünmedim. İsteseydim sahte pasaport düzenletip kaçabilirdim. Zaten suçsuz olduğumu anlattıktan sonra teslim olacaktım" dedi.

'MALLARIM BORCUMU KARŞILAR'
Yurtbank'ın eski sahibi Ali Avni Balkaner'in avukatı Deniz Ketenci, müvekkilinin kendi el yazısıyla yazdığı 8 sayfalık basın açıklamasını gazetecilere dağıttı. Açıklamasında, hakkındaki tutuklama kararının ardından intihar edeceğini, ancak gerçeklerin meydana çıkması için bundan vazgeçtiğini kaydeden Balkaner, kimsenin kendisine "hırsız" diyemeyeceğini belirtti. Balkaner, "Ben hiçbir şey çalmadım. Sadece dürüst bir işadamı, bankacı olarak riskli kredilerin kapatılmasını istediklerinde aynen kabul ettim ve bankayı almadan çok önce sahip olduğum malvarlığını hemen devrettim. Şimdi bana kim hırsız diyebilir? Bunu şiddetle kınıyorum. Ben yine yüce yargının haklılığımı tespit edeceğine inanıyorum. TMSF ile yapılacak anlaşma için ortaya çıktım. Malvarlığım talep edilen borcu rahatlıkla karşılayacak düzeydedir. Katil, gaspçı olmadığım gibi hırsız hiç değilim. Hep dürüst ve basiretli bir işadamı oldum."

EMNİYET TELEFONLARI DİNLEDİ
Ali Avni Balkaner'in yakalanması için, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi elemanları ve Kaçakçılık Şubesi mali büro ekipleri günlerdir evi, işyeri ve gidebileceği diğer adresleri takip altında tutuyordu. Mahkeme kararıyla çok sayıda telefon da dinleniyordu. Yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen Ali Balkaner'in hakkındaki gıyabi tutuklama kararı yüzüne okunarak cezaevine konuldu. Balkaner, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "verilmemesi gereken kredileri açarak dolandırıcılık yapmak, zimmet ve off-shore hesapları üzerinden bankanın vasıta kılınması suretiyle dolandırıcılık yapmak" suçlarından toplam 34 yıl 7 ay ağır hapis ve 69 trilyon 307 milyar 925 milyon lira ağır para cezasına çarptırılmıştı.

Yalçın BEL - Bülent ERGUN - Ali ÖZLÜER İSTANBUL -


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Beni de yutacaktı'
 Deniz yarıldı
 Bir an ölüyoruz sandık
 Dışişleri Sadıkoğlu için alarm halinde
 Çocuk fuhuşu Meclis raporuyla belgelendi
 Kadınlardan kaçmak için camiye sığındı
 Türkbank Davası'nda son söz Yargıtay'ın
 Van'da jandarma bir kişiyi öldürdü
 Her adım bir şehit için
 Kayıp bagaj çilesi
ERDAL ŞAFAK
Yaşlı toplumun sızıları
Volkswagen'in insan...
ÖMER LÜTFİ METE
Müslüman Noel'inde künefe
Rene Seccho 35 yaşında;...
UMUR TALU
17-23 Aralık
Ortada bir tuhaflık var. Pişmiş aşa su...
MEHMET ALTAN
Allahuekber...
"90. yılda 90 bin...
Ölüm denizden geldi
Güney Asya 8.9 şiddetinde sallandı. 6 dakika süren deprem Hint...
Yaşayanlar dehşeti anlattı:"Ölüme daldılar"
Sanjiv Shankaran (Hindistan): Okyanus çıldırmış gibiydi.
Mehmet Yılmaz Cimbom'a
Mehmet Yılmaz Cimbom'a
İstanbul'da Fatih Gökşen ile görüşen yıldız forvet için G.Saray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu