kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAŞBAKANLIKTA DUMAN YOK...  Sigaraya tepkisini açıkça belli eden Erdoğan, Başbakanlık ve parti merkezinde sigaraya izin vermiyor.
Erdoğan'ın yanında tiryakinin adı yok!
Komutanlar başlattı...
İlk bırakan Yazıcı oldu
Çelik puro tiryakisi...
Bir tek Fırat kaldı

AKP sigara söndürüyor

Sigara kullanmayan Erdoğan'ın yakın çevresi de tiryakiliğe veda ediyor. Hayati Yazıcı, Mücahit Arslan, Erol Olçak ve Faruk Koca da sigarayı bıraktı.

Erdoğan'ın yanında tiryakinin adı yok!

Sigaraya karşı olan Erdoğan yüzünden kimse yanında içemiyor. Bu yüzden yanındaki AKP'liler de sigarayı bırakmaya başladı... Sıkı içicilerden Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Reklam Danışmanı Erol Olçak ve Ankara Milletvekili Faruk Koca hemen sigaraya veda etti.

Sigara kullanmayan ve kullananları da 'tatlı sert' uyaran Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki tiryakiler birer birer sigaraya veda ediyor. Yalnız siyasi çevreler değil askerler sigaraya veda edenler kervanına katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgenerel Fevzi Türkeri de sigarayı bırakarak örnek oldular. Erdoğan'ın sigara içenlere karşı tutumu herkes tarafından biliniyor. Erdoğan'ın olduğu ortamlarda sigara içilmez, daha doğrusu kimse sigara yakma cesaretinde bulunamaz. AK Parti Genel Merkezi başta olmak üzere, Başbakanlık'ta sigara içilmemesi konusunda sıkı önlemler alındı, tiryakiler sadece yangın merdivenlerinin bulunduğu çıkışları kullanabiliyorlar. Bu durum, tiryakileri de sigaradan uzaklaştırmaya yetti. Erdoğan'ın avukatı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sigarayı ilk bırakan isim oldu. Ardından, Erdoğan'ın yakınındaki en önemli isimlerin başında gelen danışmanı Mücahit Arslan, Reklam Danışmanı Erol Olcak, sahibi Ankara Milletvekili Faruk Koca, sırayla sigaraya veda ettiler.

AZINLIKTA KALANLAR
Tiryakilerin azalması, sigara kullananları da azınlıkta bıraktı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın çevresinde sıkı tiryakiler de yok değil. Bunların başında da danışmanları Nabi Avcı, İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, yeğeni Ali Erdoğan ve Basın Müşaviri Ahmet Tezcan geliyor. Başbakan Erdoğan'ın bu sıkı tiryakileri "Sigarayı içmiyorlar adeta yiyiyorlar" diye tanımlıyor. Erdoğan'ın danışmanı Adana Milletvekili Ömer Çelik ise sigara yerine Cohiba marka Küba yapımı 'puro' tercih ediyor.

YEŞİLAYCI BAKANLAR
25 kişiden oluşan kabinenin büyük bölümü, Erdoğan gibi "Yeşilaycı." Aralarında sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu sigara kullanıyor. Erkan Mumcu, zaman zaman sigarayı bırakıyor, puro ile günü geçiştirmeye çalışıyor, ancak sıkıştığı dönemlerde sigara da tüttürüyor. Hükümetin iki numaralı ismi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kısa bir süre kullandığı sigarayla üniversite yıllarında vedalaşmış. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda da tablo pek farklı değil. Hayati Yazıcı'nın bırakmasıyla, sigara kullanan tek isim Dengir Mir Mehmet Fırat kaldı. Murat Mercan ise gençlik yıllarında bıraktığı sigaraya, iktidarın ilk günlerinde tekrar başladı ancak bir ay önce tekrar bıraktı. Erdoğan'ın yakın korumaları Maksut Karal ve Salih Şahin de Yeşilaycı. Tiryaki korumalar ise sigara içerken Başbakan Erdoğan'ın gözünden uzak durmaya çalışıyorlar. Bu korumalar "kokudan anlaşılacağı" korkusuyla Erdoğan'a fazla yanaşmamaya özen gösteriyorlar.

EŞLER NEFRET EDİYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde de komuta kademesi sigaraya bırakma kararı almıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri sigarayı bırakarak TSK personeline örnek oldu. Bu karar, geçen yıl ağustos ayı sonlarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki devir teslim töreninden sonra Orgeneral Özkök tarafından şöyle açıklanmıştı: "Üçümüz de bu gece saat 24.00'te sigarayı bırakıyoruz. Geçmişte birkaç kez bıraktım. Ancak sonra yine başladım. Son dönemde günde üç artı bir içiyordum. Ancak Genelkurmay Başkanı olunca bir pakete çıktı. Bunu aslında eşimin duymaması gerekir, ama bazen bir paketin üstüne de çıkıyordu." Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Genelkurmay Başkanı'nın eşi Özenç Hanım gibi sigaradan nefret edenlerden.

ERGUN AKSOY


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yılın tartışması başkanlık sistemi
 Gül Ortadoğu barış turunda
 'AB'ye gireceğiz diye dinimiz elden gidiyor'
 Erdoğan'ın açılış maratonu
 Fazla işçinin maaşı Başkan'dan kesilecek
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir kadın vekil linç edildi
Afyon...
YAVUZ DONAT
Çok konuşulacak konular
Getirisi ne olur, götürüsü ne?...
'Türkiye'nin gücü Ermeni lobisinden fazla'
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı Başkanı Paker, halkın AB...
Kayaoğlu gözyaşları arasında toprağa verildi
İstanbul Bahçelievler'de yeni yılın ilk günü meydana gelen trafik...
Hızır gibi yetiştiler
Hızır gibi yetiştiler
Depremin ardından dünyanın her yanından yardım yağan bölgeye giden...
Dalgaların dövdüğü balayı hayalleri
Dalgaların dövdüğü balayı hayalleri
THY'de çalışan Şebnem ve Erdem Bulut çifti, kendilerini Phuket...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu