kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KRİTİK GÜN: G.Saray Başkanı Canaydın ve teknik direktör Hagi’nin bugünkü görüşmesi sarı-kırmızılıların transfer stratejisini belirleyecek.
Yüksek gerilim
G.saray Günlüğü

Yüksek gerilim

G.Saray yönetimi ve Hagi bugün transfer politikasını masaya yatırıyor. Gidecek yabancılar, Ümit Karan ve alınacak isimlerdeki görüş ayrılığının toplantıda fırtına estirmesi bekleniyor..

YÖNETİMİN STRATEJİSİ
Karan'ı bırakma!

Galatasaray'da yönetim ile teknik direktör Hagi, bugün bir kez daha buluşarak Ocak ayındaki ara transferde izlenecek politikayı masaya yatıracaklar. Yönetim, ikinci yarı için teknik direktör Hagi'den farklı planlar yaptı. Yönetimde gidecek yabancılar için ismi öne çıkanlar Petre ve Conceiçao.. Yerli statüsünde oynayan Baliç için görüş ayrılığı yok. Ama yönetim Ümit Karan'ı bırakmak istemiyor. İbrahim Yavuz ve Suat Usta için de "Kiralık verelim. Gittikleri yerde kendilerini gösterebilirler" görüşü hakim.

Kredi bir çıkarsa...
Yönetim yapılacak transferler konusunda yabancı bir bankadan alınacak krediye güveniyor. Önümüzdeki hafta Başkan Özhan Canaydın, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Refik Arkan ile İsviçre'ye gidecek, burada ortağı Haim Fresco ile buluşup 50 milyon dolarlık kredinin anlaşmasını imzalayacak. Tabii, bugüne kadar sık yaşanan aksiliklerden biri olmazsa!

'100. yıla yakışsın'
Başkan Özhan Canaydın yapılacak transferlerde, özellikle yabancı futbolcular için işte bu krediye güveniyor. Yakın çevresine sürekli olarak "100. yıla yakışır transfer yapacağım" diyor. Adeta buna kafayı takmış durumda. Canaydın, Arjantinli yıldız Romagnoli'de ısrarlı. İki yabancı kontenjanı boşaltılabilirse Romagnoli dışında bir yabancı daha almayı planlıyor.

Bomba Uğur Yıldırım
Canaydın, en büyük sürprizine transfer edeceği Türk futbolcularda hazırlanıyor. O da; Galatasaraylı olduğunu ve Galatasaray forması giymek istediğini açık açık söyleyen Heerenveen'li frikik kralı Uğur Yıldırım. Yönetimin Türk futbolcu transferinde üzerinde durduğu isimlerse Gaziantep'ten İlhan, Dardanel'den Hasan Kabze ve Denizli'den Güven. Sezon sonu 1 milyon dolara serbest kalacak Güven için kulübüne futbolcu+ para teklif edildi. Ali Tandoğan ise "5 ay için bonservis bedeli ödemeyelim" düşüncesiyle sezon sonuna kaldı.

HAGI'NIN STRATEJİSİ
Gidenler gitsin...

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi'nin bugün yönetimle yapması planlanan görüşmenin bir hayli sert geçmesi bekleniyor. Görüşmede öncelikli konu gönderilecek isimler. Ve daha bu konuda bile Hagi ile yönetim arasında tam bir fikir birliği oluşmuş değil. Hagi, yabancı kontenjanı boşaltılamadığından yabancı transferinde somut adım atılamamasından yakınıyor. Rumen teknik adam takımdan Saidou ve Conceiçao'nun gönderilmesini istiyor.

Plesan + Brezilyalı
Sezon başına 1 milyon 850 bin Euro garanti ve maç başına da 10 bin Euro gibi yüksek bir maliyeti olan Conceiçao'nun gönderilmesinde başrolü başkan Canaydın oynayacak. Brezilyalı yıldızın transferini bitiren isim olan Canaydın, şimdi futbolcunun sağlam sözleşmesinden çıkış yolunu arayacak. Hagi, Conceiçao gönderildiğinde Plesan'ın hemen getirilmesini ve 6 aylık imza atmasını istiyor. Rumen teknik adamın bir isteği de Saidou'nun gönderilip ismi gizli tutulan genç bir Brezilyalı'nın alınması.

İS-TE-Mİ-YO-RUM!
Hagi takımdan gönderilmesini istediği yerli futbolcuların listesini de ilk devre sonunda yönetime verdiği rapora eklemişti. Bu listede İbrahim Yavuz, Suat Usta, Baliç ve Ümit Karan vardı. Ümit Karan dışındakilerde yönetimle uyumsuzluk görünmüyor. Ama Hagi'nin yönetimin yapabileceği tüm baskılara karşın Ümit Karan konusunda geri adım atmayacağını "Takımın soyunma odasından ben sorumluyum. Futbolcu konusundaki kararları da benim vermem son derece doğal" sözleriyle gösteriyor.

Yerliler 2. planda
Hagi, önceliği yabancı transferine vermiş durumda. Bunun için de ilk olarak gidecek yabancılarla yolların bir an önce ayrılmasını istiyor. Yerli transferinde aceleci olmayan Rumen teknik adamın Dardanel'den Hasan Kabze'yi istediği, İlhan (G.Antep) ve Güven (Denizli) gibi isimlere de itiraz etmeyeceği öğrenildi.

LEVENT TÜZEMEN - YAŞAR YALÇIN


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Derbikatör Fener: 80-69
 Eyvah iyileşiyorlar!
 Kötünün iyisi
 Hedefim Büyük
 Gözler Serhat&Ümit'te
 Bu ne perhiz böyle!
 Beşiktaş Günlüğü
 Haber Hattı
 Maksat Spor Olsun
 İşte iki favori
 Kahraman Erdal
RECEP GİRGİN
Ilıca ve Fly Dancer
1.AYAK: Yarış hazırlıklarında...
Hızır gibi yetiştiler
Hızır gibi yetiştiler
Depremin ardından dünyanın her yanından yardım yağan bölgeye giden...
Dalgaların dövdüğü balayı hayalleri
Dalgaların dövdüğü balayı hayalleri
THY'de çalışan Şebnem ve Erdem Bulut çifti, kendilerini Phuket...
'Ev kadını' oluyor
'Ev kadını' oluyor
Sinema perdesinde kalçaları suratından çok görünen Cameron Diaz,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu