kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
STRESTEN SANILDI Yahya Murat Demirel, savcılık ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılmak üzere götürülürken fenaşarak bayıldı. Olduğu yerde yığılan Demirel, bir sedyeye konularak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Demirel’in stresten değil, çok sayıda “Zanax” adlı antidepresan ilaçtan içerek intihar etmek istediği anlaşıldı.
Demirel ölmek istedi
'Yılbaşını teknede kutlamak istedik'
Avcı operasyonu

İntihara kalkıştı

Adliye tuvaletinde gizlice çok sayıda 'Zanax' hapı içen Murat Demirel, hastaneye kaldırıldı.

Yurtdışı çıkış yasağını ihlal ederek Bulgaristan'a giriş yaptığı sırada yakalanan ve sınırdışı edilen Yahya Murat Demirel, dün çıkarıldığı İstanbul Adliyesi'nde intihara kalkıştı. YAŞADIĞI stres nedeniyle baygınlık geçirdiği sanılarak hastaneye kaldırılan Demirel'in, çok miktarda antidepresan ilaç aldığı ve karnına insülin iğnesi yaptığı belirlendi.

Demirel ölmek istedi

Bulgaristan'dan iade edilen Ege Bank'ın eski sahibi Murat Demirel, adliyede çok sayıda ilaç içip karnına insülin iğnesi yaparak intihara kalkıştı.

Yurtdışına çıkış yasağını ihlal ederek Bulgaristan'a giriş yaptığı sırada yakalanan ve bir hafta sonra Türkiye'ye sınır dışı edilen Yahya Murat Demirel, dün çıkarıldığı İstanbul Adliyesi'nde intihara kalkıştı. Demirel, eşi Ayşenur Esenler Demirel ile birlikte dün Fatih Adliyesi'ndeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Pasaport kanununa muhalefet suçuyla ilgili olarak ifadesi alınan Demirel'in, tekne ile denize açıldıklarını, deniz patlaması üzerine mahsur kaldıklarını, kaçmak amacı taşımadıklarını söyledi.

GIYABİ TUTUKLAMA KARARI
Demirel'in emniyette sorgusunun yapıldığı sırada, İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı Egebank davası ile 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "bankacılık kanununa muhalefet" davasından hakkında 2 ayrı gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Kararlara gerekçe olarak da Demirel'in yurtdışı yasağını çiğnemesi gösterildi. Emniyetteki işlemlerin ardından İstanbul Adliyesi'ne gönderilen Demirel ve eşi müracaat savcılığı bölümüne alındı. Akşam saat 16.30 sıralarında getirilen Demirel, Savcı Faruk Kurdoğlu'na ifade verdi, ardından gıyabi tutuklamaların vicahiye çevrilmesi için Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

ÇOK SAYIDA ZANAX ALMIŞ
Demirel, mahkemeye götürüldüğüsırada fenalaşarak baygınlık geçirdi. Ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine kaldırıldı. Stres nedeniyle baygınlık geçirdiği sanılan Demirel'in çok miktarda ilaç içtiği ve karnına insülin yaptığı belirlendi. İddiaya göre Demirel, savcılık koridorunda beklediği sırada tuvalete girdi. Burada, anti-depresif rahatsızlıklar için kullanılan 'Zanax' isimli ilaçtan çok miktarda aldı. Mahkemeye gönderileceğini öğrenince de sinirlenerek şeker hastası eşinin elindeki insülin iğnesini kapıp karnına sapladı. Avukatı Emin Canacankatan, "Bunu niye yaptığını bilmiyoruz" dedi. Haseki Hastanesi'nin nöbetçi şefi Dr. Yalçın Berberoğlu, Demirel'in yoğun bakımda olduğunu belirterek, "Hasta yoğun ilaç zehirlenmesi geçirmiş durumda. Şuuru kapalı ve derin uyku halinde. İlaçların etkisinin geçmesini bekliyoruz" dedi.

İHMAL İDDİASI
Bu arada isminin açıklanmasını istemeyen emekli bir polis yetkilisi olayda ihmal olduğunu öne sürerek şöyle dedi: "Sanığın bir rahatsızlığı varsa, bununla ilgili raporu emniyete vermesi gerekir. Kullanacağı ilaç ya da iğne ya doktor getirilerek ya da doktora götürülerek kullandırılır. Üst araması dikkatli yapılmamış."

ALİ BALCI NESLİHAN KESKİN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İÜ'de öğretim üyeleri Prof. Dr. Parlak dedi
 İkinci ceset katildi
 Pekin Veremi patlayabilir
 Yakın ilginin anahtarı muayenehanede gizli
 Kelepçeli bakan
 Kılınç: Kötü tesadüf ama gönlüm rahat
 Uzak' İngiltere'den ödül bekliyor
 İyi ki doğdun
 Tekzip
ERDAL ŞAFAK
Yeni TCK ve yargı
Türkiye Barolar Birliği...
ALİ KIRCA
Bilgisayarlar düşünebilir mi?
Henüz iki binli yılların...
MEHMET ALTAN
Kapalı rejim döküntüleri...
Dünkü gazeteler Türkiye'deki...
Filistin yeni bir sayfa açıyor
Filistin, ölen lideri Arafat'ın yerine gelecek ismi belirlemek için...
Ölüm tarlaları
Güney Asya'yı vuran yüzyılın en büyük depreminde ölü sayısı...
Dortmundbahçe
Dortmundbahçe
Sadettin Saran, Borussia Dortmund'un yüzde 5 hissesini alıp, kulübün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu