kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÇOK SAYIDA ÇETE ÜYESİNE GÖZALTI : Hamza Karadenizi takibe alan polis, görüştüğü kişileri tek tek tespit etti. Dün sabahki operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 25i serbest bırakıldı. 1i kadın 7 kişi sorguda.
500 milyar için katliam
Cerrah: Olayı yüzde doksan çözeceğiz

7 kişilik katliamın nedeni 500 milyar

Sarıyer'deki vahşetin ardında önceki gün intihar eden Hamza Karadeniz'in Çınar ailesine olan borç senedinin yattığı anlaşıldı.

Esrarengiz Sarıyer vahşetinin sırrı çözülüyor. İstanbul polisine göre Çınar Ailesi'nden 7 kişiyi ölüme ve kilit isim Karadeniz'i intihara götüren olaylar şöyle gelişti: Karadeniz'in Çınarlar'da 500 milyarlık senedi vardı.

PARAYI PAYLAŞTILAR
Ödeyemeyecekti. Bir çete ile "5-7 trilyon nakitleri var. Ben senetlerimi alırım. Gerisini paylaşırız" diye anlaştı. Çete 7 kişiyi katlettikten sonra kasa ile kaçtı. Karadeniz 9 gün sonra vicdan azabına dayanamayıp intihar etti.


500 milyar için katliam

Sarıyer'de 7 kişinin katledilmesine intihar eden Hamza Karadeniz'in 500 milyarlık borcunun yol açtığı öğrenildi Karadeniz'in gasp edecekleri trilyonların paylaşılması yönünde anlaştığı çete aile üyelerini sorgulayıp öldürdü.

Sarıyer'de 7 kişinin öldürüldüğü katliamdaki sis perdesi kalkıyor. Katliamın bir numaralı zanlısı Hamza Karadeniz'in Çınar kardeşlere 500 milyar borçlandığı, borcunu ödememek için bir çeteyle anlaştığı öğrenildi. Çeteye Çınar ailesinin evinde 5-7 trilyon lira arasında nakit bulunduğunu anlatan Karadeniz, bu paranın paylaşılması ve senetlerin alınması karşılığında cinayetlerin işlenmesine önayak oldu. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Çınar kardeşlerin işyeri komşusu tekstilci Hamza Karadeniz, ihalelere gireceği ve işlerinde sermaye gerektiğinde tefecilik yaptıkları öne sürülen Çınar kardeşlerden para alıyor, karşılığında da senet veriyordu. Borç zamanla 500 milyar lirayı buldu.

ÇETEYLE ANLAŞTI
Karadeniz'in işleri kötüye gitti, parayı da geri ödeyemedi. Bunun üzerine bir çeteye başvurdu. Karadeniz çeteye, Çınar kardeşlerin 5 ile 7 trilyon lira arasında nakit paraya sahip olduklarını söyledi, hem senetleri geri almalarını hem de trilyonlarca lirayı paylaşmayı teklif etti. Ardından "borcumu vereceğim" diyerek Çınar kardeşleri çağırdı. Daha sonra içinde öldürülmüş olarak bulundukları minibüs ve otomobille buluşma yerine giden Çınar kardeşleri burada çete karşıladı. Çete tarafından sopayla dövülerek sorgulanan 3 kardeş, daha sonra öldürüldü ve cesetleri kendi araçlarına konuldu. Kasa için de cesetlerin bulunduğu araçlarla eve gittiler. Çınar kardeşlerin babasını tanımanın avantajını kullanan Hamza Karadeniz kapıyı kolayca açtırdı. Eve giren çete üyeleri evdekileri öldürdü ve kasayı alarak uzaklaştı. Karadeniz vicdan azabına dayanamayarak dokuzHamza Karadenizgün sonra intihar etti.

POLİS BASKINLARI
İstanbul'da infiale neden olan katliamı bir an önce çözebilmek için gece gündüz çalışan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün sabah erken saatlerde Florya ve Yeşilköy'de sekiz ayrı ev ve işyerlerine düzenlediği seri operasyonlarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Cinayetin kilit ismi Hamza Karadeniz'i takibe alan polis, Karadeniz'in son 4 gün içersinde telefon görüşmesi yaptığı kişileri tespit etti. Operasyonları bu doğrultuda gerçekleştirdi. Şüphelilerden 25'ini ilk sorgularının ardından olayla ilgilerinin olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Çete üyesi oldukları ileri sürülen biri kadın 7 kişinin sorgusu ise Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Bu kişilerden 4'ünün gasp suçundan sabıkalı olduğu belirlendi.

PARMAK İZLERİ TUTUYOR
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Yeşilköy'deki Tanış Otopark'ın sahibi Metin Tanış'ın Hamza Karadeniz ile birlikte iş bağlantılarının bulunduğu ve cinayetlerin ikinci azmettiricisi olduğu öne sürüldü. Çınar kardeşlerin, oto yıkama, oto kiralama işleri yapan ve çevresinde (Murat) olarak tanınan Tanış'ın otoparkında sorgulandıkları sanılıyor. Çınar kardeşlerin cesetlerinin bulunduğu araçta ve Sarıyer'deki evde Tanış'ın parmak izine rastlandığı öğrenildi. Gözaltında bulunan iki zanlının daha parmak izlerinin uyduğu öğrenildi. Ancak cinayet silahları henüz bulunamadı.

KARADENİZ'İN CENAZESİ
Silivri'de intihar eden Hamza Karadeniz'in cenazesi, memleketi Ordu'nun Kumru ilçesi Çokdeğirmen köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine, Karadeniz'in yakınları ile komşuları katıldı.

Yalçın BEL- Serdar CANIPEK-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ben olaya siyasi bakmak istiyorum, bayağılaşmasın
 Sucu gibi geldi soydu
 'Kanserovası'
 Yaşlı binalar tehlike altında
 Kandilli Rasathanesi: Suyun çekilmesi normal
 Dünya imana geldi
 Irak'ta bir Türk daha kaçırıldı
 Kaptanı bırakıldı sıra Sadıkoğlu'nda
 Ortalama eğitim şehirlerde 6 yıl
 Emeklilerin vergi iadesi yüzde 5
ERDAL ŞAFAK
Ya sabır
AB yolunda bu yıl en...
ÖMER LÜTFİ METE
İki ayrı milli kanser
Sokaktaki adamdan aydına kadar...
UMUR TALU
Gerdanlık
Eminim... tahminim... umudum... beklentim... O...
Erkekleri avlıyorlar
Irak'ta seçim yaklaştıkça şiddetin dozu artıyor. Saldırıların hedefi...
Nazi Prens!
İngiltere Prensi Harry, arkadaşının doğum gününde Nazi üniformasıyla...
Pierre gitti Alex coştu
Pierre gitti Alex coştu
Van Hooijdonk sakatlanana kadar 14 maçta 5 gol atan Brezilyalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu