kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaşlılıkla olan savaşı siz kazanın
Yaşlılıkla olan savaşı siz kazanın
Sigara ciltte kırışıklığa neden olur
10 günlük alışveriş listeniz
Kırışıklara savaş açan gıdalar

Yaşlılıkla olan savaşı siz kazanın

Beslenme ve egzersizin önemi bu program içinde ne kadar büyükse, unutmayın ki moraliniz ve yeniliklere ne kadar açık olduğunuz da o kadar önemlidir. Diyetinizi, ilk günkü mönüyü takip ederek devam ettirin ama her gün ekleme ve çıkarmalar yapın. Artık alışverişle, saç ve cilt bakımına hazırsınız!.

5. gün:Artık yaşlanmaya karşı yarışın yarısına geldiniz. Bunun ödülü olarak bugün alışverişe çıkabilirsiniz. Kahvaltıda size enerji verecek meyvelerin de yer aldığı bir kahvaltı yapın. Sabah duşunuzu alırken tüm vücudunuzu fırçalayarak bir duş alın, bu sayede toksinlerden kurtulur ve dolaşımınızı hızlandırırsınız. Banyodan sonra cildinizi nemlendirin.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Sabah:
Bugün eğer yapabilirseniz 50 dakika boyunca yüzün, eğer yüzmeniz mümkün değilse, yine aynı süre kadar yürüyüş yapın. Yürüyüşün ardından sıcak bir duş alın ya da saunaya girin. Yüzme sizin enerjinizi artıracak, sauna ise vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Böylece kendinizi çok daha dinç ve enerjik hissedeceksiniz.
Öğlen: Alışverişten eve döndüğünüzde yorgun olan vücudunuzu esnetecek hareketler uygulayın. Bu hareketleri duvardan yardım alarak yapabilirsiniz. Ama dikkat edin ki vücudunuz fazla zorlanmasın. Hareket ederken bol bol nefes alıp vermeyi ihmal etmeyin.
Alışveriş: Alışverişe yalnız çıkın, bu sizin zamanınız ve sizin planınız. Hala kendinize ne alacağınıza karar veremediyseniz, alışverişi birkaç gün sonrasına da erteleyebilirsiniz. Unutmayın ki, kendinize uygun ve sizi genç gösteren kıyafetler almanız gerekiyor. Klasik her zaman giydiğiniz tarzda bir şeyler alırsanız, paranızı boşa harcamış olursunuz. Asansörlerden ve yürüyen mervidenlerden uzak durun, merdivenleri kullanın. Bunun sonunda bacaklarınız ve basen bölgenizin size teşekkür ettiğini göreceksiniz.

6. gün:
Altıncı gün ile beraber artık egzersiz sürenizi 1 saate çıkarabilirsiniz. Bugün karın kaslarınızı ve triseps kaslarınızı çalıştırın. Karnınızı mekik çekerek çalıştırabilirsiniz. Hareketleri iki kereden 20 tekrar yapın. Mekik çekerken yere uzanın ve bacaklarınızı dizden kırıp birleştirin, daha sonra dizlerinize doğru yükselin, bir süre durun ve sonra tekrar bu hareketi tekrarlayın. Evinizin camlarını temizlemek, özellikle üst kol kaslarınızı, üst sırt kaslarınızı ve göğüs kaslarınızı çalıştırmak için birebirdir.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Alışveriş:
Uzun yıllar kilo alıp verdikçe şekil değiştiren göğüslerinize özen göstermenizin zamanı geldi. Kendinize uygun bir sutyen alın. Daha sonra saçlarınıza yoğun nemlendiricili bir bakım maskesi uygulayın. Bu bakımı profesyonel bir kuaförde ya da evde kendinizde yapabilirsiniz.
Çiğ sebze yiyin: Bugün beslenme programınıza çiğ sebzeleri de katın. Havuç ve kereviz sapı yiyin. Akşam 18.00'den sonra karbonhidrat almamaya özen gösterin. Bu sizin kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

7. gün:
Beslenme programınızda yeterli demiri alırsanız, kırmızı et yemenize gerek kalmaz. Protein ihtiyacınızı balık ve yumurtadan alabilirsiniz.
Rahatlama: İçinizdeki çocuğu asla unutmayın ve onu mutlu edecek şeyler yapın. Bugün biraz temizlik yapın ve sir ağda ile profesyonel bir yerde ya da evinizde vücudunuzdaki istenmeyen tüylerden kurtulun. Yeni aldığınız kıyafetlerin bir listesini yapın ve eski kıyafetlerinizle hangilerini kombine kullanabilirsiniz bunları bulun. Kıyafetlerinize uyacak aksesuvar ve çantalarınızı belirleyin.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Alışveriş:
Her zaman kullandığınız ucuz makyaj malzemelerini bir kenara atın. Makyaj çantanıza bakın ve eksik olan ne varsa günün trendlerine uygun ürünleri alın. Makyaj konusunda deneyimsizseniz, güzellik uzmanlarının da yardımıyla size en yakışan rengi ve uygun ürünü bulabilirsiniz.
Egzersiz: Kendinizi ne kadar yorgun hissederseniz hissedin, mutlaka bir saatlik bir yürüyüş yapın. Eğer duraksız bir saatlik yürüyüş zor gelecekse bunu ikiye bölebilirsiniz. Spor yapmak, beyindeki endorfinin açığa çıkmasını sağlar ve bu da kendinizi mutlu hissetmenize neden olur. Bugün kalçanızı çalıştırın. Kalçanızı sıkın ve beşe kadar sayın. Sonra tekrar gevşetin ve hareketi en az 20 kez tekrar edin. Akşam banyonuz içinse süt ya da süt tozu ile doldurulmuş bir küvete girin, süt banyosu yapın.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kapkaççılar bu filmde kendilerini canlandıracak
 Zeynep mi Nilüfer mi?
 Sezen'in udisinden Meltem'e türkü dersi
 Umudun adı: Deniz Feneri
 Soho'da eğlence durmaksızın devam ediyor
 Soslu kahveler Mövenpick'te
 Kim haklı, kim değil ?
 Keyif rehberi
 Zorda olanın umuduyum
GÜLSE BİRSEL
Görüşünüzü alabilir miyim?
İkide bir vırvırlanıp...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Kadın ve erkek arkadaş olur mu?
Bazı deyimler ve...
ECE VAHAPOĞLU
Hem Boşnak hem Adanalı...
Geçen kış evimizin...
AYŞE TÜTER
Patlıcanlı köfte
Kıyma, nane, zencefil, kişniş, toz...
Göz içine yerleştirilen lenslerle ömür boyu gözlüksüz yaşanıyor
Göz içine yerleştirilen lenslerle ömür boyu gözlüksüz yaşanıyor
İlerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan görme bozuklukları, ileri...
Cihan Ünal benim sadece hocam olur
Cihan Ünal benim sadece hocam olur
Adı Cihan Ünal'la aşk dedikodusuna karışan genç oyuncu Deniz Çakır,...
Fiyatı 'of' çektiriyor
Fiyatı 'of' çektiriyor
Bir gözlük firması, pop şarkıcısı Gülşen'e yeni sezon katoloğunda yer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.