kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavuz Semerci @ SABAH
 

Teklife, teklif ilginçti

Ailemle bayram tatilindeyim. Kısa da olsa bir iki noktanın altını çizmek ve yanıt hakkım saklı kalmak kaydıyla bu tartışmayı bitirmek istiyorum:
* Aydın Doğan, Fatih Altaylı'yı yanıltmaya devam ediyor. Doğan, attığı imzaları, Dinç Bilgin ile yaptığı protokolleri, geçmişte verdiği sözleri unutuyor. Belki çok insani, Doğan ilginç bir savunma mekanizması geliştirmiş. Sanki hafızasını günün koşullarına göre bir şekilde 'update' ediyor. Sanki yeni baştan düzenliyor. Belki başarısının arkasında bu özellik vardır, bilemiyorum. Ama kendisini ikna ettiği için, yanındakileri de, belgesiz ve konuyla ilgisiz bir çalışanını da ikna etmesi kolay oluyor.

Mutlu ve Yalçındağ...
* Ropörtaj teklifim açıktı. Ben Aydın Doğan ile, Fatih Altaylı Turgay Ciner ile konuşacaktık. Söyleşilerimiz Hürriyet ve SABAH'ta aynı gün virgülüne ve başlığına dokunulmadan yayınlanacaktı. Doğan kabul etmedi. Beni aşan yeni bir teklif yaptı. ' Dinç Bilgin, Turgay Ciner ve ben, canlı yayına çıkalım ve bu işi bitirelim diyor' sayın Doğan . İnsanın kulağına hoş geliyor. Ancak bir gazeteci olarak bu teklife şöyle bir katkı yapabilirim..
Eğer işin içinde Dinç Bilgin de olacaksa, o zaman o dönemde Dinç Bilgin ve Aydın Doğan arasındaki ilişkileri sürükleyen, dizayn eden yöneticileri de dinlemeliyiz. Bu noktada hemen aklıma şu isimler geliyor; Sabah'tan büyük bir ekiple ayrılarak Vatan'ı kuran Zafer Mutlu, Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Önay Bilgin ve Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ . Önce onlar basının önüne çıkmalı. Otel odalarında, bürolarda ve evlerde süren 'SABAH'ı kurtarma ya da batırarak Yeni Sabah'ı kurma, Doğan'la birlikte hareket etme' kulislerini, Ankara temaslarını dinleyelim. Anlatmazlarsa sorularımızla, gerçekleri açığa çıkaralım.
Bu yeter mi ? Yetmez.
Doğan, SABAH'ı yönetirken mali işlerimize bakan ve Doğan'ın kurmayları olan Soner Gedik, İmre Barmenbek ile Mustafa Dinçer'i de gazetecilerin huzuruna alalım.
Bu yeter mi? Yetmez. O dönem SABAH'ın reklam karşılığı aldığı çekleri kıran, Dış Faktoring ve Doğan Faktoring yöneticileriyle de ayrı bir seans yapalım. Doğan'ın 'Sabah'a para aktardım' dediği operasyonun, yüzde kaç faizle kırılan Sabah çekleri olduğunu görelim.
Bu yeter mi? Yetmez. İki gruba ait dağıtım şirketlerinin yöneticilerini de çağıralım. 2001 2002 arasında, Sabah'ın dağıtım şirketinin nasıl yok edildiğini Yıldırım Ünverdi'den dinleyelim. Sonra gazeteci olarak elde ettiğimiz bilgilerle, Doğan ve Dinç Bilgin'in karşısına geçelim. İşte o zaman anlamlı sorular sorabiliriz.
Bu çok karmaşık bir süreç ama işin olmazsa olmazı burası. Tartışması bitmeyen bir dönemi anlayacaksak, sorgulama maratonuna çıkmalıyız.
* Eğer basının bugünü ve yarınını konuşacaksak, bence o zaman Turgay Ciner ve Aydın Doğan'ı bir basın ordusunun karşısına çıkaralım. Hiç değilse bu kavgalardan ne kadar sıkıldığımızı anlatma fırsatı elde ederiz. Dağıtım, baskı, reklam gelirleri ve pazar payları açısından, bu iki patronun söyleyecekleri herhalde ilginç olurdu.
* Fatih Altaylı'ya da bir tavsiyem var. Patronuna gözü kapalı inanmasın. Hepimiz kabul etmeliyiz ki, insanın kendi patronunun ticari faaliyetlerini sorgulaması, patronunu eleştirmesi kolay değil. Eğer ulaşamadığı bilgi belge veya anlayamadığı herhangi bir konu var ise beni her zaman arayabilir.

Aynen yayınladım...
* Bir yıl önceydi. Doğan'ın Medya'daki pazar payını arttırmak için başvurduğu yöntemleri ve sonuçları analiz eden bir yazı yazdım. Bunun üzerine Aydın Doğan yayınlayabileceğim kaydıyla bir açıklama yolladı. Çok uzundu, yine de virgülüne kadar dokunmadan yayımladım. Sadece değişik bir yöntem kullanmıştım. Doğan'ın açıklamalarına aynı köşeden, aynı gün yanıt vermiştim. Şimdi bunu çarpıtma olarak değerlendirmiş. Diyecek hiç bir sözüm yok. Ama bundan sonra bir açıklama yollarsa, yanıtlarımı mutlaka bir gün sonraya bırakırım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Maksat hasıl oldu   / 20-01-2005
 Bilgin: El konulan bankalardaki en büyük ödemeyi ben yaptım   / 19-01-2005
 15 günlük süre neyi anlatıyormuş!   / 18-01-2005
 Artık zamanı geldi   / 16-01-2005
 Bu yıl hareketli olacak   / 13-01-2005
 Eskiyen apartmandan nasıl kurtulacağız?   / 04-01-2005
 Kafanız karışmasın   / 31-12-2004
 İlkokul düzeyinde matematik yeterdi!   / 30-12-2004
 Basın özgürlüğünün sınırı nerede biter?   / 28-12-2004
 Yüzde 100 başarı AB yolunu tıkardı!   / 23-12-2004
İLKER SARIER
Enigma
Dün sabah, Hürriyet'te, Fatih Altaylı ile...
YAVUZ SEMERCİ
Teklife, teklif ilginçti
Ailemle bayram tatilindeyim.
AYDIN AYAYDIN
KKTC ekonomisinde gözle görülür canlanma var
Bayram...
GAZİ ERÇEL
Tarımı çözmek giderek zorlaşıyor
Yıllar geçti, tarım...
Silah yerine bilimle mücadele
Dünya standartlarını yakalamaya çalışan Türk polisi, suçla mücadelede...
Limuzinli dolandırıcıyı 'kurban' yakalattı
Hakkındaki 80 suç dosyası ve 20 yıl hapis cezasına rağmen 10 yıldır...
Uyum başka bayrama
Uyum başka bayrama
Ağır para cezaları ve yetkililerin uyarıları bu seneki Kurban...
TEM'den kurban manzaraları
TEM'den kurban manzaraları
Uyarılar ve 324 YTL'den başlayan cezalar kar etmedi. Vatandaş...
IMKB
E: 26.918 D:% 0,39
DOLAR
S: 1,345 D:% 0,000
EURO
S: D:%
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu