kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SAVAŞ AYA ANLATTILAR Silivride önceki gün teslim olan Mustafa Baran ve Selin Işkın olayı ilk kez Savaş Aya anlattı.
Kıskançlık kriziyle ne yaptığımı bilemedim
Katil olmuş bir de öpüşüyordu
Keşke oğlum ölseydi

Çarpık Sevda

Bahçeşehir cinayetinin zanlısı Mustafa Baran'ın dayısı anlattı: Adam öldürdükten sonra kızla öpüşüyorlardı.

Polisten kaçan dayı Yavuz Baran telefonla Savaş Ay'ı arayıp cinayet sonrasını anlattı: "Mustafa ile sevgilisi Selin olaydan sonra bana geldiler. Yaraladım galiba, diye konuştu."

BAKTIM, SAPITMIŞLAR İYİCE
"Gel babana gidelim diye ikisini de arabaya aldım. Baktım ki sapıtmışlar iyice. Yeğenim olacak kişi adam öldürmüş, bir şey olmamış gibi öpüşüyorlardı arabada. Sarılıp koklaşıyorlardı."

KIZ HAYATINDAN MEMNUNDU
"Mustafa kıza 'Beni bekleyecek misin' diye soruyordu. Kız 'Ölene kadar' diyordu. Kızın zorla kaçırıldığı yok. Hayatından memnundu. 'Aileme teslim etmeyin' diyordu."

'Keşke benim oğlum ölseydi'

ZANLI BARAN
"Küçükken çetecilik oynardık. Macera olsun diye evlere hırsızlığa girdik. Yakalanınca sabıkalandım."

SELİN IŞKIN
"Patronum Evren onu yatıştırmak istedi. Ama Mustafa çok kıskanç olduğu için kendini kaybetti."

BABA BARAN
"Keşke o delikanlı yerine benim oğlum ölseydi. Onların durumu bizi daha çok mahvediyor."

ANNE BARAN
"Oğlumun kötü huyları vardı. Sevdiği için askerden kaçmıştı. İçerdi. Selin'den sonra düzelmişti."


Kıskançlık kriziyle ne yaptığımı bilemedim

Sevgilisinin patronunu öldüren Mustafa Baran, o anı Savaş Ay' anlattı: 'Bir kızı dağ başı gibi öyle zorla götüremezsin' deyip hamle yapınca olanlar oldu.

Sevgilisinin çalıştığı yeri basıp patronunu öldürdükten sonra kaçıran Mustafa Baran ve ailesi beni arayıp; "Size konuşacağız ve teslim olacağız" deyince olayın ardı çorap söküğü gibi geldi. Saatler süren tartışmaların, röportajların sonunda Asayiş Şubesi'nin özel operasyon timlerine teslim olmalarını sağladım firari genç ve sevgilisinin. Ve gördüm, konuşup anladım ki; Mustafa Baran olaydan dolayı müthiş derecede üzgün ve pişman. Gözleri dolarak; "İstemeden oldu. "Sen bu işyerinde çalışan bir kızı dağ başı gibi zorla götüremezsin" deyip üzerime hamle yapınca silahla kafasına vurmak istedim ve tetik düştü. Yaralandı sandım. Teslim olmayı düşünüyordum. Öldüğünü öğrenince yıkıldım" derken zorla kaçırıldığı söylenen Selin sanılanın tam aksi konuştu ve; "Mustafa'yı seviyorum. Onu ben bırakmadım. 'Git, ailene dön beni kaderime terk et' dedi ben gitmedim. Hayatım boyunca onu beklerim. Ölen Evren arkadaş bana patrondan da öte bir abi gibiydi. O öleceğine keşke ben ölseydim. Perişanım" diye konuşuyordu.

O AİLENİN DURUMU NASIL?
BABA: Keşke o delikanlı yerine benim oğlum ölseydi. Biz mahkda olsa oğlumuzu görebileceğiz. Ama onların can yongası yitti gitti. Onların durumu bizi daha çok mahvediyor. Ama bu olayın planlı olması mümkün değil. Yanında silah yoktu. Çünkü Tansu Çiller'in evini soyan o eczacı çocuk bizim şirketten kiralamış arabayı. Etiler Karakolu'na çağırmışlardı oğlumu. Akşam saat sekize kadar oradaydı. Gelince 'bana araba var mı' diye sordu. 'Yok' dedim. 'İyi ben cep telefonumu doldurmaya eve gideyim' dedi gitti. Ben de epey bir zaman sonra eve gittim. Baktım kapıda bekliyor. Altımdaki arabayı verdim ona. O arada içki de içmişler. 1.5 saat içinde silahı bulmuş, oraya gitmiş ve bu hadiseyi işlemiş.

MUSTAFA: Günlerdir saklandığımız yerde televizyon haberlerini gazeteleri izliyoruz. Her defasında kahroldum ben de kendimi öldürmek istedim. İstemeden oldu bu olay. 'Benim çalıştırdığım yerde personelim olan bir kızı dağ başı gibi zorla götürmezsin' deyip üzerime hamle yapınca kendimi kaybettim. Alkolün tesiriyle olacak darbe atmak istedim. Silahla kafasına vurmak isterken tetik düştü. Yaralandı sandım. Dayıma gittim anlattım. Kızı orada bırakıp teslim olmayı düşünüyordum. Öldüğünü öğrenince yıkıldım. Ben küçük yaşta sabıkalandım doğrudur. Çocuk oyunu oynar gibi çetecilik oynardık o küçük yaşlarda. Birkaç defa macera olsun diye evlere hırsızlığa girdik. Ben kapıda bekçi dururdum. Yakalanınca sabıkalandım. Aslında silahım filan yoktur. Evlilik için para biriktiriyordum. O gün bir arkadaş çok kıymetli olan silahını çok ucuza teklif edince aldım. Çünkü iki misline satıp para kazanacaktım. Almaz olaydım. Kendi akranım bir delikanlıyı vurdum diye çok üzgünüm, çok pişmanım. Selin'e son günlerde bana soğuk yapıyor diye barışmaya gittim birkaç kez. Bazı arkadaşlarımı beğenmediği için soğuk yapıyormuş. Ben de kız kardeşimi evlerine gönderdim. Annesi inkâr ediyor ama kız kardeşim olaydan bir gece önce saatlerce onların evindeydi. Arayı bulmuş, düzeltmişti. Geç vakte kadar eve gelmeyince kıskandım ve işyerine gittim. Evren arkadaş araya girince ona karşı bir ilgisi var zannedip hırslandım.

ONU BÖYLE BIRAKAMAZDIM
SELİN: İşyerimde çok mutlu ve huzurluydum. Vefat eden patronum Evren Açıkgöz son derece iyi yetişmiş harika bir insandı. Bir ağabey gibiydi bana karşı. Mustafa gelip bana biraz sert konuşunca yardım etmek, onu sakinleştirmek istedi. Ama Mustafa'nın bana karşı korkunç bir aşkı ve kıskançlığı var. Evren öyle davranınca sanki kıskanacak bir durum var sandı ve kendini kaybetti. Silahın patladığını, onun vurulduğunu anlamadım bile. İtişip kakıştılar sandım. 'Sonra sizi barıştırırım Evren Bey'i tanırsan sen de çok sever saygı duyarsın, kendisi de babası Mehmet Bey de mükemmel insanlar, melek gibiler' diyordum. Olayın aslını öğrenince dünya başıma yıkıldı. Mustafa kendine de bir şey yapar diye yanından ayrılmadım, ayrılamadım. Allah var beni zorla tutmadı, gitmemi istedi. Bu durumda onu bırakamazdım.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kahraman baba
 Çocuk köyünde utandıran iddia
 Organize suç örgütünün polis ayağı çökertildi
 Tansiyonda ekmeğin tuzu var
 Öğrenci aşkı için iki eğitimciyi dövdürdü
 Hayranıyla mahkemelik oldu
 Yıkım Taarruzu!
 Yelken kulübü yerle bir oldu
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 Şans Topu
 Ünlü mimarı soydular
REHA MUHTAR
Medya rüzgârları, CHP ve ben..
Gazetenin kapısından...
MEHMET BARLAS
CHP iktidara alternatif olabilir mi?
Siyasi partilerin,...
SAVAŞ AY
Bahçeşehir cinayeti üzerine çeşitli yorumlar
Haberde...
REFİK DURBAŞ
Dekan atamalarında yanlışlık
Marmara Üniversitesi...
HINCAL ULUÇ
100 yılın en kötü Galatasaray'ı..
Galatasaray 100 yıllık...
EMRE AKÖZ
Aziz Nesin'e bugün kim güler?
Bir zamanlar, yani...
Galatasaray hat-trick yaptı
Galatasaray hat-trick yaptı
"Parası yok, transfer yapamaz" denilen Cimbom, başkan Özhan...
Del bitti
Del bitti
Beşiktaş yönetimi teknik direktörü Del Bosque ile yollarını ayırdı.
Baykal: Örgüt tamam
Kurultay için iddialı konuşan Baykal, "Örgüt tamam, bölgeler çok iyi,...
Ağar: MGK'da mutabakat olmuş
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kara Kuvvetleri Komutanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu