kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Artık herkese dua ediyorum'
'Artık herkese dua ediyorum'
Çeyrek limonu bile saklıyorum

'Artık herkese dua ediyorum'

Kendini 'bir melaike' gibi hissettiğini anlatan Yeşim Salkım, "Bütün nefretleri unuttum. Mevlâna okuyor ve iyi insan olma yolunda ilerliyorum" diyor..

Yaklaşık 4 yıl önce şarkıcılığı ve oyunculuğu bırakıp, eşi Arben İçli'yle Paris'e yerleşen Yeşim Salkım geri döndü. 'Seher Vakti' adlı dizi ve yeni çıkacak albümüyle haşır neşir günler geçiren sanatçı, hayatındaki keskin virajlardan çok şey öğrendiğini söylüyor. Kendini 'herkes için dua eden bir melaike' gibi hissettiğini anlatan Yeşim Salkım, "Bütün kinleri ve nefretleri unuttum" diyor. Bakın güzel sanatçı yaşadığı manevi değişim ve projeleriyle ilgili neler anlatıyor:

SIFIRDAN BAŞLIYORUM
* Neden yıllarca çalıştıktan sonra kariyerinizi bırakıp uzaklara gittiniz?
O zaman öylesinin doğru olduğunu düşündüm. Bu benim tek başıma aldığım bir karar değildi. Ailemle, doktorumla oturup konuştum. Psikolojik açıdan çok zor bir dönemi geçiriyordum. Doktorum gitmemin daha doğru olduğunu söyledi. Kendimi nadasa bıraktım. Geri dönmeye de kızım ve eşimin 'Sen mesleğini yaparken mutlusun, git mesleğini yap' demesiyle karar verdim. Benim gülen gözlerimi görmek istediklerini söylediler. Buraya geldim ve tekrar terapistime gittim. O da verdiğim kararı onayladı.

* Çalışmaktan yorulduğunuz için mi ara verdiniz?
Evet çok yoruldum. Ben 16 yaşından beri çalışıyorum. Üniversiteyi okurken reklam cingılları söylüyordum. Sonra da sahneye çıkmaya başladım. 15 yıldır sahneye çıkıyorum; filmler, diziler çekiyorum. 2 sinema filmi yaptım.

* Dönüşünüzde sizi üzüp, yoran bu ortamda olumlu bir değişim gördünüz mü?
Hayır tam tersine her şeyin daha da kötüye gittiğini gördüm. Hiçbir şey bu kadar ucuz yapılmamalı. Ben burayı bırakıp giderken sadece kendim için gitmiştim. Döndüğümde de yine kendim için döndüm.

* Yarım bıraktığınız sanat yolculuğuna nereden başladınız?
Ben sıfırdan başlıyorum şu an. İlk albümüm hazırlarken Onna Tunç'u gördüğümde nasıl heyecanlandıysam, 'acaba satacak mı' diye nasıl günlerce uyumadıysam şu anda da öyleyim. Bu amatör ruhla işime döndüğüm için Allah'ın izniyle daha iyi yapacağımı düşünüyorum.

İNANCIM KUVVETLENDİ
* Çevreniz dönüşünüzü nasıl karşıladı? Çok arayan oldu mu?
Hiç aramayanlar bile arayıp dönüşümü kutladı. Arayan da aramayan da sağolsun. Her şeyden önce benim yanımda bana destek olan bir ailem var. Son derece iyi niyetle geri döndüm. Umarım iyi niyetle karşılanırım. İnsanların beynine girip kendimi zorla sevdiremem. Zorla da sevemem. Siz benim için negatif duygularla doluysanız ben bunun önüne geçemem.

* Çalışmadan geçen dört yıl size neler kazandırdı?
Çok büyük bir maneviyat kazandırdı. Büyük bir inanç. Allah'a olan inancım hep çok kuvvetliydi, şimdi daha da kuvvetli. Artık herkes için dua ediyorum. Benim iyiliğim ya da kötülüğüm için konuşan herkes için dua edebiliyorum. Her şeyin başı sağlık ve huzur. Ben en yukarıları ve en dibi yaşamış bir insanım. Zıtlıklar arasında ayakta kalmayı başarabilmişsem buna alkış tutmak lazım. Bunu da ben maneviyatla yaptım. İnançlarımı kaybetmedim. Ailemin bana sahip çıkmasına izin verdim.

HEMEN KABUL ETTİM
* Sanat dünyasına yeniden döneceğinizi duyurduğunuzda bir çok yapımcı kapınızı aşındırmıştır. Bunların arasından neden 'Seher Vakti' dizisini seçtiniz?
İşin doğrusun söyleyeyim... Öyle pek çok yapımcı kapımı aşındırmadı. Sadece Mustafa Altıoklar sinema projesiyle geldi. Tomris Giritlioğlu da ben döner dönmez televizyonda görmüş Okan Bayülgen'in programında... "2 aydır Yeşim Salkım'ı arıyordum. Hemen bana çağırın, bir konuşalım, kahve içelim" demiş. Ondan sonra buluştuk. Bana 'Seher Vakti'nin hikayesini anlattı. Çok etkilendim. Çok güzel bir aşk hikayesi. Bence insanların sahiden yüreğine dokunup ağlatacak bir öykü. Gerçek yaşanmış bir aşktan yola çıkılarak yapılmış. Hemen kabul ettim.

* Dizide nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Sabah adlı bir karakteri oynuyorum. 20 sene önce kendi topraklarını bırakıp İstanbul'a yerleşmiş, bir genç kız annesi. 20 yıl sonra babasının ölümüyle kendi topraklarına dönüyor. Çok büyük bir aşk bırakmış orada.

ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL
* Dizi filmler yorucudur. Yoğunluğu özlemiş misiniz?
Çok yoruluyorum. Uçakla Adana'ya gidiyoruz. Mersin'de kalıyoruz. Dizi Tarsus'ta çekiliyor. Sette taburelerde makyajı bekliyoruz, ondan sonra sahnemizi çekiyoruz. Akşam yatıyoruz, ertesi sabah 7'de kalkıyoruz. Hep böyle geçiyor günler ama bunu çok özlemişim. İşleyen demir ışıldarmış.

BÜLENT İPEK

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Beğendiğim bir erkeğe bakarım
 Ünlüler hayranlarını isimleriyle 'markalıyor'
 Naz'ı Kenan kaptı
 Bu oyun gülmekten kırıp geçiriyor
 Evliliğe özendiren görkemli düğünler
Alacakaranlık Kars'ta
Alacakaranlık Kars'ta
Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünü paylaştığı...
Cildinizin kış bakımına ihtiyacı var
Cildinizin kış bakımına ihtiyacı var
Cildinizin sadece yazın değil, kışın da bakıma ihtiyacı var. Klasik...
Irak seçimleri
Irak'ta 30 Ocak Pazar günü yapılacak seçimlerde, binlerce aday ile...
İstanbul depreme hazır mı?
İstanbul'da 7.5 şiddetinde deprem olduğunda oluşacak sosyal ve...
Kurban Bayramınız kutlu olsun
20 -23 Ocak 2005 tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.