kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İSTANBULLULAR KARDA YÜRÜMEYİ BİLE BİLMİYOR İstanbul’da AKOM tarafından en fazla 17 santimetre olarak ölçülen kar fırtına şeklindeki rüzgarın da etkisiyle bazı yerlerde adam boyu birikti. İstanbullular da bu birikintilere saplandılar. Yürümekte güçlük çektiler.
İstanbul'da beklenen kar bir geldi pir geldi
Yarı yıl tatili 'bitemedi'
Perşembeye kadar kar var

Buzlu Pazartesi Sendromu

Tüm yurdu etkileyen soğuk hava perşembe gününe kadar sürecek. İstanbul Ataköy'de dün kar kalınlığı 17 santim olarak ölçüldü. Pazar olmasına rağmen zincirsiz araçlar trafiği tıkadı, Boğaz köprüleri zaman zaman ulaşıma kapandı. Bugün buzlanma nedeniyle trafiğe dikkat.

İstanbul'da beklenen kar bir geldi pir geldi

Meteorolojinin günlerdir 'geldi, geliyor' dediği kar bulutları sonunda tüm yükünü İstanbul'a boşalttı Tüm uyarılara rağmen önlem almayan sürücüler yüzlerce kaza yaptı, yollar kapandı; İstanbullu gün boyu yürüdü.

Karlı bir sabaha uyanan İstanbullular, meteorolojinin yaptığı uyarılara kulak asmayınca alınmayan önlemlerin faturasını, "tabana kuvvet" ödedi. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan kara rağmen, araçlar yine trafiğe zincirsiz çıktı. Belediye araçlarında bile zincir bulunmaması, vatandaşların eksi 2 derecede yollara düşmesine neden oldu. Otobüslerden indirilen yolcular yoğun tipiye rağmen saatlerce yürümek zorunda kaldı. Zaman zaman görüş mesafesini santimetrelerle sınırlandıran kar yağışının en yoğun gerçekleştiği İkitelli bölgesinde araç trafiği tamamen durdu, Başakşehir'de araçlar ana arterlere ulaşamadı. Buzlanma ve trafiğe tedbirsiz çıkan araçların yolda kalması yüzünden yüzlerce maddi hasarlı kaza meydana geldi.

KÖPRÜ YAYA OLDU
Boğaziçi Köprüsü de zincirsiz araçlar nedeniyle bir ara yaya yoluna dönüştü. Yoğun kar yağışı ve trafik kazaları nedeniyle sabah saatlerinde köprü geçici olarak tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Köprü trafiği öğle saatlerinde normale döndü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de trafik akışı gün boyu güçlüklesağlandı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, tuzlama çalışmaları ve gerçekleşen kazalar nedeniyle gün boyu zaman zaman trafiğe kapatıldı.

İETT 100 OTOBÜS TAKVİYE ETTİ
Boğaz köprülerinin zaman zaman ulaşıma kapanması, kent içinde buzlanma ve trafik kazaları sonucu bazı arterlerdeki sıkışıklık İETT otobüs seferlerinin uzun süre aksamasına neden oldu. İETT'den yapılan açıklamada bugün yaşanması muhtemel sorunlara önlem amacıyla 713 ek sefer konduğu bildirildi. Takviye edilen 100 otobüsle işe giden vatandaşların sorun yaşamaması hedeflendi. İETT'deki aksamaya karşın ulaşımda dün kurtarıcı metro, hafif metro ve tramvay oldu. Raylı sistemler hiç aksamadan normal seferlerini yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle saat 09.00'dan itibaren tüm vapur seferleri iptal edildi. Vapurlar, öğle saatlerinden itibaren gecikmeli olarak yeniden yolcu taşımaya başladı. İDO'nun Yenikapı-Bandırma, Mudanya- Armutlu, Armutlu-Mudanya, Yenikapı-Bostancı, Bostancı-Yenikapı seferleri de iptal edildi. İstanbul Boğazı da, olumsuz hava koşulları nedeniyle transit gemi geçişlerine her ikiAtatürk Havalimanı dün adeta “kar”a boğuldu. Uçak seferleri yapılamadı.yönden kapatıldı.

UÇAK SEFERLERİ AKSADI
İstanbul'da dün gece yarısından itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçak iniş ve kalkışlarında 1 ile 2 saat arasında değişen gecikmeler meydana geldi. THY'nin İstanbul'a inmesi gereken Cidde ve Singapur uçakları, Antalya ve Ankara'ya yönlendirildi. Kar yağışı nedeniyle THY'nin ve Atlas Jet'in İstanbul-Van seferleri iptal edildi. THY'den yapılan açıklamada, İstanbul'dan yapılması gereken Kopenhag, Sofya, Üsküp, Zagreb ve Prag seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri ise apron ve pistte kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Apron ve pistlerdeki buzlanmayı önlemek için 45 kişilik ekip kar kürüme, süpürme, savurma ve greyderler aracılığıyla temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, uçaklar da buzlanmaya karşı alkolle yıkandı. Atatürk Havalimanı'nda kar yağışı nedeniyle uçakların iniş ve kalkışlarına kontrollü olarak izin verildi. Pistteki kalkış sırasında uzun kuyruklar oluştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İçimdeki adam 25 yaşında
 ABD ile ilişkilerimiz gelenekseldir
 PKK için adım atarsanız anti-Amerikanizm azalır
 Çöp'ünü alıp gitti
 Endonezya'daki 'misyonerler' meselesi
 Evlerini geri istiyorlar
 Kurul'da insan hakları 'depremi'
 Mega kampus yolda
 Sadıkoğlu 2 gün içinde bırakılıyor
 Eskimolar ABD'ye küresel ısınma davası açıyor
 Küçükhanım içki içmenizi yasakladı
 Depremden kurtulan çifti 'soğuk' ayırdı!
 500 tren istasyonu özelleşiyor
ERDAL ŞAFAK
Ateş dansı
Farkında mısınız; Başbakan...
ÖMER LÜTFİ METE
'Küçük Amerika'ya özel haberler
ABD Dışişleri Bakanı...
UMUR TALU
İşin tercümesi
ABD'li yetkililer "buradaki"...
ERGUN BABAHAN
SABAH'la Günaydın
SABAH Ailesi, takım ruhu içinde...
MEHMET ALTAN
Nedir bu sessizlik?
"Murat Aslan isimli şahıs, Yenişehir...
Abakaba Acehliler
Erdoğan'ın Asya'yı vuran felaketin ardından başlattığı gezisinde ilk...
Silah bırakana 100 dolar maaş
ABD Dışişleri Bakanı Rice, İsrail ve Filistin liderleriyle görüşecek.
Doğanın çalımı
Doğanın çalımı
Zorlu doğa şartları ve hakem.. Bu ortamda futbol oynamaya çalışan iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu