kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MÜTHİŞ KOLEKSİYONCU Futbolcuyken 5 İspanya Ligi, 4 kupa şampiyonluğu yaşayan Del Bosque, teknik direktör olarak da 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Kıtalararası Kupa, 1 Süper Kupa, 2 lig şampiyonluğu, 1 İspanya Süper Kupası kazandı.
Beşiktaş 4. büyük
Bozgun, hedef varsa yaşanır
Çocuğu çok zor ikna ettik

4'üncü büyük Kara Kartal!

Del Bosque'den Beşiktaş'a yaylım ateşi: Bu kadroyla ancak Fener, G.Saray ve Trabzon'dan sonra gelir.


Beşiktaş 4. büyük

Başkan Yıldırım Demirören'le ilişkilerimiz çok iyiydi. Beni futbolu bilmeyen yöneticilerin baskısıyla gönderdi Sergen Türkiye'de ünlü bir yıldız ama Avrupa'da kimse tanımıyor. Yetenekli ama tanınmıyorsa değeri yoktur Ronaldo'yu gönderme kararı yönetime aittir. Cordoba'yı ise ben kestim çünkü Ramazan'da ışık gördüm.

Sezon başında büyük umutlarla Beşiktaş'ın başına getirilen ancak ilk yarının sonunda 'kovulan' Del Bosque, SABAH aracılığı ile zehir zemberek açıklamalar yaptı. Yönetimin görevine son vermesinin ardından uzun süre İstanbul'da kalan ve tazminat hazırlığı yapan İspanyol teknik adam, ülkesine eli boş dönmüştü. İşte Del Bosque'nin çarpıcı açıklamaları.. "Beşiktaş ile alacağım tazminat konusunda anlaşma sağlayamadık. İstanbul'da 8-10 gün fazla kalmamın nedeni buydu. Çok konuştuk ama bir türlü çözüme kavuşturamadık. Ne yazık ki, paramı almadan geri dönmek zorunda kaldım. Beşiktaş, bu konuda olumlu bir yaklaşım göstermedi.

Aslında İspanya'ya dönmeden önce başkan Yıldırım Demirören ile birlikte bir veda toplantısı düzenleyecektik. Yani düzgün bir ayrılıkDel Bosque, arkadaşlarımız Selçuk Manav ve Haydar Pınarcıyı evinde konuk etti.yaşanacaktı. Ancak anlaşma ortamı bulamadığımız için bunu iptal ettik. Demirören, bana Beşiktaş'ın hakkını koruyacağını söyledi. Ben de doğal olarak kendi hakkımı koruyacağım.

Şimdi Artur-Andersen adlı hukuk firmasıyla anlaştım. Çok ünlü avukatlarla çalışıyorum. Bundan sonra Beşiktaş kulübü avukatlarımla görüşür.

Muhtar'a para mesajı! Yardımcılarım bu kulübe büyük hizmet verdiler. Bu onların da hukuk savaşı olacak. Uzun ve zorlu bir mücadele olacak ama ben hakkımı son euroya kadar alacağıma inanıyorum. Çünkü ortada resmi bir sözleşme var. O

(isim vermiyor ama Reha Muhtar'ı hedef alıyor), yazılarında benim parayı çok seven bir insan olduğumu söylüyor. Ama sanırım şunu unutuyor. Beşiktaş'a bu sözleşmeyi, kafalarına silahdayayarak imzalatmadım.

Başkan Demirören ve yöneticiler, Beşiktaş'a gelmeyi kabul etmem için çok istekli ve ısrarcılardı. Reha Muhtar bilsin ki istediğim para benim hakkımdır. Beşiktaş, Türkiye'nin dördüncü büyük takımıdır. Bu konuda kimse kendini kandırmasın. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, Beşiktaş'tan daha güçlüdür. Bunu şu açıdan söylüyorum. Beşiktaş'ta kaliteli oyuncular var. Ama diğer üç takım çok daha kuvvetli. Bunu Beşiktaşlılar ve kamuoyu kabullenmeli.

Çok iyi takım bıraktım
Ben geride çok iyi bir takım bıraktım. Yerime gelen teknik direktörün kesinlikle şikayet etmeye hakkı yok. Ronaldo'nın gönderilmesini yönetim istedi. Ben kesinlikle böyle bir talepte bulunmadım. Dolayısıyla kimse bana bu konuda yüklenmesin. Ocakta orta alanabir yabancı transfer edilecekti. Bu yüzden Ronaldo gönderilecekti. Onu Fulya'ya gönderdiler.

'Yapmayın. Böyle kariyerli bir oyuncuyu genç oyuncularla idman yapmaya göndermemelisiniz' dedim. Dinlemediler. Bu şık bir davranış değildi ama bunun sonucunda suç benim üstüme kaldı. Cordoba'yı oynatmamak ise tamamen benim kararımdır. Ramazan'da ışık gördüm. O da performansıyla beni hiç utandırmadı.

Başkan aslında istemedi
Başkan Yıldırım Demirören ile aslında ilişkilerimiz çok iyiydi ve görevime son vermek istemiyordu. Ancak yöneticiler ve dışarıdan insanların yaptığı baskı sonucu görevden alındım. Bu yöneticilerin futbolu ne kadar bildikleri tartışılır. Zaten beni eleştiren insanlar futbolu bilmeyen insanlar...

Ahmet Dursun olayı da ilginç. Ben gittikten sonra alındıizlenimi uyandırılıyor. Oysa bu oyuncunun takıma dahil edilmesi benim dönemimde kararlaştırılmıştı. Kadroda yer almasına ben onay vermiştim. Sergen, Türkiye'de çok ünlü. Ancak Avrupa'da onu kimse tanımıyor. Yetenekli bir futbolcu. Ama Avrupa'da kimse tanımıyorsa bunun değeri yoktur. Genç yaşlarında Zidane gibi bir çalışma prensibine sahip olsaydı şimdi çok daha farklı bir yerde olabilirdi. Deportivo'yla görüşmedim Deportivo'dan kimseyle görüşmedim. Şu anda tüm dikkatimi Beşiktaş'tan alacağım tazminata verdim. Bu sorunu çözdükten sonra önüme bakacağım. Bu hayatımdaki ikinci kovuluşum

(SABAH'ın notu: Del Bosque zaten iki kulüpte çalıştı). İkisini karşılaştırırsam R.Madrid'den ayrılmak bana daha çok acı verdi. Beşiktaş'tan ayrılmak beni o kadar çökertmedi."

Röportaj: SELÇUK MANAV


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İki Rizeli'ye bir Necati
 Kalecilerin maçı olacak
 2 Yere 6 Aday
 En kritik maçımız
 Carew gole hasret kaldı
 Baş belası
 Kupa Arzu-su
 Elvan'dan doping savunması istendi
 Konyaspor 3'e kilitlendi
 Kayseri'nin eksiği çok
 İşte 'Büyük' Takım
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
HAYRİ ÜLGEN
Kimse leke süremez
Geçmişe bir bakacak olursak Beşiktaş...
LEVENT TÜZEMEN
İşimize geldiğince
Yaptıkları hatalar ve maç sonuçlarına...
HASAN SAYDAM
Sürpriz nerede?
Bugünkü Adana koşularında programa ilk...
Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
MİT Müsteşarı Atasagun, Enerji Bakanlığı'ndaki operasyonda adı geçen...
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Enerji operasyonunu derinleştiren polis ve savcılık, Ezgi...
Naomi Rio'ya renk kattı
Naomi Rio'ya renk kattı
Brezilya'da beş gün samba rüzgârı estiren Rio karnavalı sona erdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu