kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Jose Luis Duran Recep Tayyip Erdoğan Güler Sabancı
'Güvendiğimiz için yatırım yapıyoruz'
550 milyon dolarlık yatırım

'Güvendiğimiz için yatırım yapıyoruz'

Carrefour Grubu CEO'su Duran, "Bu kadar çok yatırım yapmamızın sebebi var. Bu ülkeye, bu ülkenin gücüne, potansiyeline inanıyoruz" dedi.

Maltepe'deki CarrefourSa'nın açılışında, Fransız CEO'dan Türkiye'ye övgü yağdı. Carrefour Grubu CEO'su Jose Luis Duran, Türkiye'deki başarılarının çok yatırım yapmalarından kaynaklandığını, kriz dönemlerinde ve geçmişe dayalı tereddütlerine karşın 800 milyon doları aşkın yatırım yaptıklarını kaydetti. Jose Luis Duran, ''Bu kadar çok yatırım yapmamızın basit bir sebebi var; Bu ülkeye, bu ülkenin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz. Bizim için Türkiye, çoktan Avrupa'nın bir parçası olmuştur'' dedi. CarrefourSA'nın 12. hipermarketi olan CarrefourSA Maltepe Park Hipermarket ve Ticaret Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle Maltepe'de açıldı. Törende konuşan Erdoğan, Türkiye'nin artık karanlık tünelleri aştığını belirterek, "Tünelin aydınlık ucu görünmüştür. Bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Fakat her şey bitmiş değil. Atmamız gereken çok adım var. Bunu bütün müteşebbisimizle birlikte atacağız'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın kendisine "3 tane daha alışveriş merkezi açacaklarını" söylediğini ve şirketin 300 milyon Euro'luk yeni yatırım planlaması bulunduğunu ifade ederek, bu konuda ellerinden gelen bütün desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

ENGELLEMEK İHANETTİR
Erdoğan, "2004 sonu itibariyle Türkiye, yerli ve yabancı yatırımda çok ciddi bir patlamayı gerçekleştirdi. 30 milyar dolarlık bir yatırım, bu ülkede gerçekleşti. Bu, güvendendir, istikrardandır. Güven ve istikrar olmazsa, bu yatırımlar Türkiye'de yapılamaz, yapılmaz. Bu yıl bunu aşmak durumundayız. Şu anda bu tesislerde 1400 eleman istihdam edilecek. Böyle bir şeyi engellemek adeta ihanettir. Buna müsade etmemiz mümkün değil. Dünya bu tür eserleri ülkesinde yaptırabilmek için adeta yarışıyor." Carrefour'un CEO'su Jose Luis Duran ise Sabancı Grubu ile 1996 yılında kurdukları ortaklığın bir arkadaşlığa dönüştüğünü anlatarak, bugün Carrefour- SA'nın Türkiye'de 12 hipermarket, 7 Champion süpermarket ve 200'ü aşkın diğer marketlerinden oluştuğunu, bu mağazaların da yılda yaklaşık 1 milyar dolar ciro elde ettiğini söyledi.

DAHA ÇOK AÇILIŞ OLACAK
Şu anda Türkiye'de 4 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını da kaydeden Duran, yeni mağazalarla bu sayıyı 2007'de 5 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Çin, sahip olduğu büyüme hızı ve potansiyel ile dünyanın gündeminde yer almaktadır. Bir de Türkiye'ye bakalım... Avrupa'nın kalbinde, inanılmaz bir genç nüfusa sahibiz. Sayın Başbakan, sizin yönetiminizdeki hükümet tarafından yürütülen politika sayesinde katedilen müthiş bir büyüme hızı. Carrefour- SA'nın geleceğine olduğu kadar Türkiye'nin de geleceğine inanıyoruz. Her yıl bir mağaza açmak yerine 5 tane açıyor olmalıydık. Bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyorum, yardım edeceğinizi de biliyorum." Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, konuşmasının başında, "Ankara'da Sayın Başbakan'a 'Bir temel atmaya gelir misiniz?'diye sordum. O da bana 'açılış getir' demişti. Biz size daha çok açılışlar getireceğiz" dedi. Güler Sabancı, yine Başbakan Erdoğan'a hitaben, "Sizin liderliğinizde, ülkemiz büyük bir fırsat yakaladı. Tek parti hükümeti ve siyasal istikrar ile beraberinde gelen mali disiplin ve ekonomik istikrar... Türkiye, bütün belirsizlikleri ve istikrarsızlıkları geride bıraktı" diye konuştu. Öte yandan açılışı yapılan ve toplam 50 milyon Euro'luk yatırım sonucu faaliyete geçen CarrefourSA Maltepe , 71 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tesisin market bölümü 500 personel ve 50 kasa ile hizmet verecek.

Murat KEKLİKÇİ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Her bebek sigortalı doğacak
 Osman Hamdi, 850 bin YTL'ye satıldı
 Çin'den gelen ayakkabının deri olmadığını zor anladık!
 Atatürk'ün hemşehrisi Capellas, en güçlü aday
 'IMF'nin hesabı yanlış'
 'Uzan varlıkların satışını önerdi'
 VOB'da beyaz altının kıymetini bilen yok!
 Erdoğan'a Fenerbahçe forması
 Avrupa'ya uçuş 40 Euro
 '2B'yi tekrar gündeme getireceğiz'
 SSK'lının ilacı komisyona havale
 Tarımda AB stratejisine destek önemli
İLKER SARIER
Domuzlar nerede?
Aşağıdaki olay, Tarım ve Köyişleri...
ALİ SAYDAM
Turizm ve Kültür Bakanı'na açık mektup
Sayın Erkan...
Ölüm kürsüde yakaladı
Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Gevri, kürsüde...
Hiç yüzünden öldü
Kar maskeli soyguncu altınları vermeyi reddeden kuyumcuyu...
'Rüşvete karşı vatansever işadamı lazım'
'Rüşvete karşı vatansever işadamı lazım'
İş dünyasına sitem eden Adalet Bakanı Çiçek, "Yolsuzlukla mücadeleye...
Enerji ihalesine yedi tutuklama
Enerji ihalesine yedi tutuklama
İhale bilgisi almaya çalışan işadamları bürokratları lüks otellerde...
IMKB
E: 27.736 D:% 1,57
DOLAR
S: 1,321 D:% -0,677
EURO
S: 1,701 D:% -0,643
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu