kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Pijamalı kek

Pijamalı kek

Tereyağı, beyaz çikolata, şeker ve sütü benmari usulü pürüzsüzleşinceye kadar kaynatmadan ısıtın. Bir kaba alıp, 15 dakika dinlendirin. Unları beyaz çikolatalı karışımın üzerine eleyip, çırpın. Vanilya esansı ve yumurtayı da çırparak ilave edip, karışımın yarısını 20 cm. çapında yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Kalan karışıma kakaoyu eleyerek ilave edip karıştırın ve bu karışımı da aynı ölçüde başka bir kek kalıbına dökün. Her ikisini de önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirip, soğuyana kadar dinlendirin. Sütlü çikolata ve kremayı benmari usulü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp, bir kaba alın. Üzerini kapatıp, ara ara karıştırarak koyulaşıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Karışımı eşit olarak ikiye ayırın. Bir tanesini tekrar buzdolabına koyun. Pişirip, soğuttuğunuz kekleri ikiye bölün. Beyaz çikolatalı kekin bir parçasını servis tabağına alın, dışarıda bıraktığınız sütlü çikolatalı kremanın üçte birini üzerine yayın. Sütlü çikolatalı kremadan sonra sırasıyla kakaolu kek, kalan sütlü çikolatalı kremanın yarısını, beyaz çikolatalı kek, kalan sütlü çikolatalı krema ve kakaolu kekin ikinci parçasını koyun. Kekin her tarafını buzdolabına ayırdığınız sütlü çikolatalı krema ile kaplayın. Buzdolabında en az bir saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (10 kişilik)
*
250 gram tereyağı (doğranmış)
* 150 gram beyaz çikolata (iri doğranmış)
* 3 su bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı süt
* 2,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı kekun
* 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 çorba kaşığı kakao
* 600 gram sütlü çikolata (iri doğranmış)
* 1 su bardağı krema

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 16-02-2005
 Defne piliç   / 15-02-2005
 Soğan dolması   / 14-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-02-2005
 Hindili sini köftesi   / 11-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-02-2005
 Vitamin çorbası   / 07-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-02-2005
HAKAN & UTKU
Hırhız var!
Hırsızlık vakaları aldı başını gidiyor. Olay...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Yetiştirme yurtlarında neler oluyor ya da bu çocuklara ne...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kır danası
Isıtılmış yağda etlerin...
Tüp bebekte başarı oranı yüzde 40
Tüp bebekte başarı oranı yüzde 40
Yeni ilaç tedavileri ve geliştirilen modern tekniklerle birlikte,...
Yine tekstilci!
Yine tekstilci!
Serdar Bilgili ile yaşadığı Bodrum kaçamağıyla magazin...
İstek üzerine!
İstek üzerine!
Ali Sayar'ın işletmeciliğini yaptığı Levent'teki People...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.