kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 
Sahte rakı nasıl anlaşılır?
Örgütlü Toplum
Tarihte Bugün

Sahte rakı nasıl anlaşılır?

Bir bu eksikti. Sahte-kopya-taklit cenneti ülkemizde rakının da sahtesini yaptılar. Daha doğrusu evvelden de yapıyorlardı da, bu sefer iş fena ortaya çıktı. Yoksa sahte rakı lafı ilk kez duyduğumuz bir şey değil aslına bakarsanız. Ama neyse ne, sonuçta gerçek yaşamlar sahte rakı marifetiyle sona eriyor şimdilerde İstanbul'da. Nice sahte rakı da yurdun çeşitli yerlerinde suya katılıp içilmeyi bekliyor. Meyhanelerden sahte rakıdan ölenlerin haberleri geliyor. En hazini de rakı keyfi yapayım derken öteki tarafı boylayanların durumu. Dinen haram olan bir şeyi yaptıklarına mı yansınlar, bunu sahtesiyle yaptıklarına mı yansınlar? Bir şekilde yanıyorlar yani. Peki şimdi ne olacak? Ölen öldü, kalan sağları kurtarmak lazım... Köşemizin adı Keyif Verici Maddeler olduğuna göre bu trajik duruma el koymak da bize düşüyor. İşte gerçek rakıyı sahtesinden ayırt etmenin yolları...

* Gerçek rakıyı içerken, kadehi tokuştururken "İçelim güzelleşelim" dersiniz. Sahtesini tokuştururken ise dudaklarınızdan "İçelim helalleşelim" sözcükleri dökülür.

*
Gerçek rakı masasında ilk kadehler tokuşturulurken "Hadi bakalım beyler hoş geldiniz" denir. Sahte rakı içilirken ise "Hadi bakalım beyler bye byeeee... İyi yolculuklar" diyerek kadehler vurulur.

* Gerçek rakıya su eklediğinizde bardak beyazlaşır. Sahtesinde ise su eklediğinizde önce bardaktaki sıvıda hareketlenme başlar, rakı renkten renge girer. En sonunda kan kırmızı olur. Bu arada sizin de yüzünüz beyazlaşır.

*
Gerçek rakı beyaz peynir ve kavunla iyi gider. Sahtesi içerken ise canınız ısırgan otu ve küflü peynir çeker.

* Gerçek rakı içerseniz küfelik olursunuz. Sahte rakı ise adamı tabutluk yapar.

*
Sahte rakı koftiden kavgaların çıkmasına neden olur. Nasıl mı? "Sıradaki parça benim olsun." "Olur mu lan ben o şarkıyı bizim kayınço için tuttum." "Sen kimin şarkısını tutuyon lan hıyar?" "Tutuyorum ulan işte ne var?" "İyi ben de senin boğazını bi tutayım o zaman, gel ulan buraya!"

* Gerçek rakı içince keyiflenirsiz. Sahtesini içtiğiniz zaman ise hayatınız bir film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçer.

*
Kadehinizdeki rakı gerçekse ve bitmişse garson "Tazeliyim mi abi?" diye sorar, sahteyse garson "Hangi yakınınızı arayalım abi?" ya da "İrmik helvanıza fıstık alır mısınız?" diye sorar.

* Gerçek rakı dolu kadehler tokuştuğu zaman çtonk diye tok bir ses gelir. Sahte rakı dolu kadehler tokuştuğunda ise bardaklardan şimşek çakıyormuş gibi bir ses gelir, akabinde bardaklar kırılır.

*
Gerçek rakıyla dolu kadehi alnınıza koyup şov yapabilirsiniz. Sahte rakı ise adamda bardakla şov yapma olayını tavana vurur. Sonuç genelde hüsrandır. "Abi ben var ya şimdi bu iki bardağı üst üste koyup tepesine çıkar tek ayak üzerinde şakı söylerim." "Ben şimdi bardağı çatır çatır yerim, sonrada yutarım. Üstelik susuz."

* Gerçek rakı içerken "En kötü günümüz böyle olsun" denir. Sahte rakı içerken en kötü gününüzün böyle olması kesin gibidir.

*
Gerçek rakı içerken ne kadar sarhoş da olsanız şarkıları doğru söylersiniz. Ama sahte rakı şarkıları da yanlış söylettirir adama. "Adalardan tayyar gelir bizlereeeee..." "Biz heybelide her gece Mehtap'la çıkardıııık..." "Bu akşam bütün meyhanelerinde dalaştım İstanbuluuuun..."

* Sahte rakı içince sahte hesap gelir. Siz "Aman da ne az geldi. Kesin yanlış hesapladı kerizler" diyerek güle oynaya ödeyip çıkmaya hazırlanırken bir anda gerçek hesap gelir; ölmekten beter olursunuz.

*
Sahte rakı adama doğruları söylettirir. Aklınızdan geçen her şeyi itiraf etmeye başlarsınız. "Necati Abi, ben var ya aslında senin karıya kesiğim abi. O geçen ay aldığım parayı da nah alırsın. Üstüne yatıcam haberin olsun abi" dediniz mi sahte rakıya kalmadan Necati abiniz sizin hesabı kesiverir bilesiniz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nasıl temizlenecek bu Türk futbolu?   / 03-03-2005
 Ulusla dertleşiş   / 02-03-2005
 Üryalandım da duruldum   / 01-03-2005
 Reha Muhtar'ın 'No Smoking' Günlüğü   / 28-02-2005
 Şaşkınlık ve baygınlık verici hırsızlık haberleri   / 25-02-2005
 Spermler yarışıyor   / 24-02-2005
 'Rimi rimi ley' için kim ne dedi?   / 23-02-2005
 Sağlığa yararlı ağız kavgası   / 22-02-2005
 1 milyar dolarlık adam   / 21-02-2005
 Medyanın yeni aksiyon planı   / 18-02-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Müsaadenizle duymasak artık!
Bay Strateji Birol Güven...
HAKAN & UTKU
Sahte rakı nasıl anlaşılır?
Bir bu eksikti.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Brokolili çorba
Etleri, kaynar...
Kanayan dişeti kalp hastalığını davet ediyor
Kanayan dişeti kalp hastalığını davet ediyor
Dişlerini iyi temizlemeyenleri diş taşlarının ardından dişeti...
G.Saray&Fener nişanı 12 Mart'ta!
G.Saray&Fener nişanı 12 Mart'ta!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın fanatik Fenerbahçeli kızı...
Korkusuz sosyetikler!
Korkusuz sosyetikler!
Daha açılmadan adından söz ettiren 360İstanbul, kapılarını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.