kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YAKIN’A ZAMAN: Hagi, “Hakan Yakıngeldiğinde hazır değildi.Ondan da yararlanacağızama biraz daha zamanaihtiyacı var” diye konuştu.
Takım Alkışlansın
İş başka, dostluk başka

Alkışlanması gereken ben değil futbolcu

Hagi "Ben sadece futbolcuları hazırlıyorum. Öne çıkması gereken futbolculardır. Onlar seyircileri mutlu ederlerse, taraftarımız onları alkışlasın, tribüne çağırsın, beni daha çok mutlu eder" dedi.

Takım Alkışlansın

Hagi ile dobra dobra: "İlk günden beri eleştirilmemin sebebi kıskançlık. Yaptıklarımla saygıyı hak ettim. Yolun başındayım ama bana 'Acemi' diyenlere sadece gülüyorum".

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, sezonun üçte ikisi geçilmişken yaşadıklarını ve hedeflerini SABAH'a değerlendirdi:

* Topladığınız puandan mutlu musunuz?
Geçen sene bu haftaya göre F.Bahçe'den de Beşiktaş'tan da fazla puan topladık. Ama bu sezon F.Bahçe bizden daha fazla puan topladı. Yine de lig daha bitmedi. Şu anda her bakımdan çok daha iyi yoldayız. Geldiğim günden beri yaptığım işlere bakın; pozitiflik görürsünüz. Ancak daha yapacağımız çok iş var. Futbolcularım bu sezon çok iyi performans gösterdi. Yaşlı denilen futbolcular en yüksek seviyeye çıktılar. Gençleri de onlarla kaynaştırdık. Şu anda ligde ve kupada varız. Bizi çok güzel iki ay bekliyor. Bundan sonra kolay maç yok. Herkes kaybedebilir. Daha az kaybeden şampiyon olur.

* Derbilerdeki başarılarınızı neye bağlıyorsunuz?
Derbilerin heyecanı tabii ki başka. Bu maçlarda yenilmedik, gol bile yemedik. ÇokG.Saray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, arkadaşımız Yaşar Yalçına her şeyi dobra dobra anlattı.güçlü bir takım olduğumuzu herkese tekrar gösterdik.

* Son maçlarda tribünlerde 'I love Hagi' sesleri niye azaldı?
Benim için futbolcularım önemli. Onlar seyircileri mutlu ederlerse, taraftarlarımız da onları alkışlayıp tribünlere çağırırlarsa bu beni daha çok mutlu eder. Ayrıca biliyorum ki, gerçek G.Saray seyircisi beni her zaman çok sevdi. Hâlâ da seviyor. Ben de onlar için çalışıyorum. Tek amacım onları mutlu etmek. Ancak alkışlanması gerekenler oyuncularımdır. Ben sadece onları hazırlıyorum, öne çıkması gereken de onlar. Taraftarlarımız bize güvensinler. Sonuna kadar şampiyonluk için savaşacağız. Ancak bir takım şampiyon olacak. Biz olamazsak rakibimizi tebrik edeceğiz.

* Başarının sırrı size göre ne?
En başta çalışmak ve egoist olmamak. UEFA ve Süper Kupa'yı aldığımızdaki fotoğraflara bir bakın, hep arkalardaydım. Bunun için liderim. Paylaşmayı seviyorum. Ben hep 'Biz' dedim. Başarılı“Seyircinin benim için bağırması çok önemli değil... Futbolcuları alkışlayıp tribünlere çağırmaları beni daha mutlu eder...” “Artık kolay maç yok... Herkes kaybedebilir... Daha az kaybeden şampiyon olur... Biz sonuna kadar savaşacağız...“olmak için bu çok önemli. Futbol bir takım oyunu, hep beraber başarılı veya başarısız oluruz.

* İzmit'teki Bursa maçından sonra aşırı bir polemiğe girmediniz mi?
Hayır, ben orada isim vermedim. Bir şey gördüğüm zaman fikrimi söylemekten korkmam. Böyle eğitildim, böyle gördüm. Başkaları üzerine aldıysa bilemem. Ancak ben kimsenin ismini vermedim, kimseye de saygısızlık yapmadım.

* Daum'a 'Dahi' size 'Acemi' diyorlar. Bu konuda ne diyorsunuz?
Daum, Rıza Çalımbay, Şenol Güneş, ben; hepimiz teknik direktörüz. Birbirimize saygımız var. Hepimiz çalışarak buralara geldik. Herkesin ayrı ayrı özellikleri var. Kendimi asla başka bir hocayla kıyaslamam. Ben antrenörlük kariyerimin başındayım ama acemi de değilim. Bunu söyleyenlere sadece gülüyorum. Tabii, bunları kimler söylüyor, bu da önemli. İki hafta önce bir gazetede 'Hagi; Terim'i ve Lucescu'yu geçti' diye yazdılar. Sonra dayine 'Acemi' dediler. Bunları bıraksınlar. Performans sahanın içinde. Hagi'nin takımı nereden alıp nereye getirdiğine baksınlar. Eleştirilere açığım ancak Sezar'ın hakkını Sezar'a versinler. Mesleğime her şeyimi veriyorum çünkü geçtiğim yerlerde iyi şeyler bırakmak istiyorum. Futbolculuğumda olduğu gibi. Çok az parayla transferler yapıp nereye geldiğimize baksınlar. 5 yıl top oynadıktan sonra burada biraz saygıyı hak ettiğimi düşünüyorum. Başka antrenörlere verilen değerin, onlara tanınan zamanın bana da verilmesini bekliyorum. Geldiğim ilk günden itibaren eleştiriliyorum. Ancak bunu kötülük ve kıskançlıktan yaptıklarına inanıyorum.

* Bu tepkiler, sinirli kişiliğinizden kaynaklanıyor olabilir mi?
Çok hırslı ve hep kazanmak isteyen bir insanım. Kaybetmeye tahammülüm yok. Boşvermişlikle hiçbir amacınıza ulaşamazsınız. Oturup her şeyi yukarıdan da bekleyemezsiniz. Futbol için her şeyimi veriyorum. O anı yaşıyorum, maç bittiğinde normal bir insan oluyorum. Agresiflik ve hırsımlaçok şey kazandım. Ama hep fair-play içinde hareket ettim, kimseye saygısızlık yapmadım. Futbolcularımın da benim gibi agresif olmalarını tabii isterim.

* O zaman çok kırmızı kart görmezler mi?
26 yıllık futbol hayatımda parmakla sayılacak kadar az kırmızı kart gördüm. 26 senede herkes hata yapabilir. Ben de insanım, robot değilim. Romanya'da gelmiş geçmiş, en büyük ve en sevilen sporcu unvanını aldım. Oysa Nadia Comaneci, Ilie Nastase gibi çok büyük adaylar da vardı. Demek ki agresifliğim hiçbir zaman saygısızlık seviyesinde olmamış. Hagi'nin herkes için örnek olması beni çok mutlu ediyor. Şimdi bunu futbolcularıma vermeye çalışıyorum. 9 ay boyunca kendilerine güvenmelerini, her zaman en iyi olduklarına inanmalarını istedim. 1 numara olmalarını istedim. Buna inanıyorum. Ayrıca ben hata yaparsam hata yaptığımı da kabul ederim. Büyük olmak budur.

Yaşar YALÇIN


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yıldızlar değil, Kabze
 Carew'e Af
 Problem yok Pierre var
 F.Bahçe'ye taş!
 Yenilelim de laf edilmesin
 İşsiz değim
 Dev kapışma
 Ülker Siena virajında
 Vefa'da kritik maç
 Binnaz Uslu da yerli Alfa
 Final gibi bir maçtı: 4-2
 Lyon'dan şov
 Milan turladı
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
REHA MUHTAR
Terim... Başbakan isterse
Önceki gün sevgili dostum...
HAYRİ ÜLGEN
İyi düşün Rıza...
Beşiktaş'ın sıkıntıları hiç bitmeyecek...
HASAN SAYDAM
Bugün Öz'e güvenmek günü
Bugün Adana'da yapılacak olan...
AHMET ÇAKAR
Lig bitti yapı paydos
Pazar gecesi Kanal D'deki 3.
Kararlar yargıya açılmalı
Kararlar yargıya açılmalı
'Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, YAŞ'ın ve Cumhurbaşkanı'nın...
Böylesi herkese yakıştı
Böylesi herkese yakıştı
Onlar; annemiz, eşimiz, sevgilimiz... Ve kadınlarımız dün dünyadaki...
Lopez'i geçerek avundu
Lopez'i geçerek avundu
ABD'de yayımlanan 'Starmagazine' dergisinin okuyucuları arasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu