kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İSPANYA’DA TERÖR ZİRVESİNE GİTTİ: Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan’la, Terör Zirvesi’ne katılmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid’e gitti. Erdoğan, Madrid’de, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la bir araya gelerek, Kıbrıs konusunda görüşme yapacak.
Milli basınım düşünmüyor
TGC'den Başbakan'a tepki

Troyka'ya servis

Erdoğan'a göre kadınlara dayak olayı AB Troykası'nı kışkırtmak için planlandı.

Başbakan Erdoğan polisin İstanbul'da kadınlara şiddet uygulaması olayıyla ilgili olarak "provokasyon" dedi ve medyanın durumu çok abarttığını öne sürdü. Erdoğan provokasyona kanıt olarak 8 Mart'ın 6 Mart'ta kutlanmak istenmesini gösterdi.

Milli basınım düşünmüyor

Avrupa'nın 8 Mart dayağına tepkisinden Türk basınını sorumlu tutan Erdoğan, "Benim milli basınım hiç düşünmüyor, Avrupalı'ya adeta servis yapıyor" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gösteri yapanlara polisin sert müdahelesi üzerine Avrupa'nın tepkisini değerlendirirken, yine medyayı suçladı. Erdoğan, Madrid Kulübü tarafından İspanya Kralı Juan Carlos himayesinde düzenlenen Uluslararası Demokrasi Terörizm ve Güvenlik Zirvesi için Madrid'e hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, burada bir gazetecinin 6 Mart'ta İstanbul'da Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen gösteriye katılanlara polisin biber gazı ve copla müdahalesine Avrupa'nın tepkisini hatırlatması üzerine, "Tabii bunu önce bizim medyamız çok abarttı. Bunu çok açık ve net ortaya koymak lazım'' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

BATI'DA DA VAR
"Adeta sanki Avrupalı'ya buradan servis yapılıyor. 6 Mart'ta açıklanan bu bildiri neyle alakalıydı? Eğer Dünya Kadınlar Günü ile ilgiliyse, Dünya Kadınlar Günü 8 Mart'tı, niye acaba 8 Mart'ta bu açıklamalar yapılmadı da 6 Mart'ta yapıldı, diye bunu benim basınım, milli basınım niye düşünmüyor? Çünkü 7'sinde Troyka toplanıyordu ve Troyka toplantısından önce adeta bu olay provake ediliyordu ve bir yerlere servis yapılıyordu. Kaç kişi bir araya geliyor, bilemediniz yüz kişi... Ve basın bildirilerini açıklıyorlar... Herhangi bir olay var mı, o esnada? Yok. Ama burada polisimizin duygusal davrandığı anlar olabilir. Ama bunlara da baktığınız zaman çok çok ciddi boyutlarda olmadığını görüyoruz. Polisimizin bu davranışları, bu hataları da şu anda İçişleri Bakanlığımız tarafından zaten takibat altına alınmıştır. Peki Batı'da bunlar olmuyor mu? Niye acaba bizim yazılı ve görsel medyamız Batı'da olanları ve dünyanın değişik yerlerinde olan olayları anlatmıyor? Niye Avrupa Parlamentosu bu tür olayları değerlendirmeye almıyor? Dert başka, sıkıntı başka."

NİYE HEP KIZILAY?
"Özgürlük kendi isteklerini dile getirirken, bir başkalarına zarar vermek değildir, esnafı ürkütmek, trafiği durdurmak, halka korku vermek değildir. Gelirsiniz, isteğinizi yasal olan yerlerde yaparsınız, ama siz yasal olmayan yerleri bu şekilde zorlamaya kalkarsanız, o ülkenin bir defa yaşamını, o ülkedeki mutluluğu, huzuru tehdit edersiniz. Burada el birliği içinde olmamız lazım." "Ankara'da Kızılay'da sık sık eylem var. Niye Tandoğan'da yapmıyorlar? Kızılay'daki esnafımız hafta, ay geçmiyor ki cam-çerçeve yenilemesin. Bedelini eylemi yapanlar ödüyor mu? Tandoğan'da yaparsa çünkü can acıtma veya oradaki bedeller, faturalar ağır olmayacağını bildikleri için Tandoğan'da değil. Olay bu kadar basit.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AK Parti'den bir istifa daha
 Avrupa, polisi şiddetle kınadı
 Ağar: Kadına dayak hükümetin suçu
 Bakan Koç: Kadınım benden özgür olmalı
 Genital muayeneye hâkim kararı şartı
 AKP'de enerji soruşturması
 Erdoğan hekimlerin gönlünü alacak
 Ermeni iddialarına karşı 'Meclis vakfı'
 Gürültü yapanlara para cezası
 Başkan Topbaş gururlu döndü
MUHARREM SARIKAYA
İş takipçiliği nüksedince...
TBMM'de geçen hafta yaşanan...
YAVUZ DONAT
Demirel: "Bu da geçer..."
Güven Hastanesi'ne önce...
İnsan sarrafı asansör
Maslak'taki 145 metrelik Sun Plaza, teknoloji harikası akıllı...
İçindeki Gençler aşkı bambaşka
Şeker komasına giren ve 2.5 aydır yoğun bakımdan çıkamayan koyu...
Sarı öfke dinmiyor: Bize sahip çıkın
Sarı öfke dinmiyor: Bize sahip çıkın
Öldürülen taksicinin cenazesi 'sarı öfkeye' dönüştü. E-5 Karayolunu...
Sahte rakıcılara dava
Sahte rakıcılara dava
Gaziosmanpaşa Başsavcılığı, yedi kişinin ölümüne neden olan Dem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu