kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BU PANKARTLARI TÜM TÜRKİYE “SEVECEK”... Toplantıda alanlarda taşınacak pankartlar tanıtıldı. ‘Sevgi’ temasının ağırlıklı olacağı pankartlarda “Fabrikamı seviyorum, işimi seviyorum”, “Üretim araçlarını seviyorum”, “Kitap yakmayı değil okumayı seviyorum”, “Evime ekmek götürmeyi seviyorum”, “Bağımsızlığı seviyorum”, “Hukuk devleti olmayı seviyorum” yazacak.
DİSK'in sloganları sevgi bahçesi gibi
Nereden nereye...

'Kahrolsun'dan 'Seviyorum'a

DİSK 1 Mayıs sloganlarını açıkladı: Fabrikamı, işimi üretim aracımı seviyorum.

1 Mayıs 1977 mitinginin ve DGM ve MESS eylemlerinin sert örgütü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu bu 1 Mayıs'a farklı bir imajla hazırlanıyor.

"SEVİYORUM" SERİSİ
DİSK'in İşçi Bayramı için hazırladığı pankartlarda bu kez genel grev çağrıları yerine "İşimi, fabrikamı, düşünmeyi, çevremi, eve ekmek götürmeyi seviyorum" vb. sloganlar yer alıyor.


DİSK'in sloganları sevgi bahçesi gibi

DİSK, 1 Mayıs mitinglerine bu yıl "fabrikamı, işimi, bağımsızlığı ve evime ekmek götürmeyi seviyorum" yazılı pankartlarla katılacak.

Yıllardır sol hareketlerin klasik sloganlarını kullanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), bu yıl 1 Mayıs mitinglerine sevgi temalı pankartlarla katılarak, tarihinde bir ilke imza atacak. 1 Mayıs'ı karnaval havasında kutlamaya hazırlanan DİSK, miting alanlarında "Fabrikamı seviyorum", "İşimi seviyorum", "Üretim araçlarını seviyorum", "Evime ekmek götürmeyi seviyorum" pankartları taşıyacak.

ORTAK TOPLANTI
1 Mayıs Tertip Komitesi dün DİSK Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, kutlamalarla ilgili hazırlıkları açıkladı. Türk-İş adına Yol-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Ali Akdağ, KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı ve Hak-İş Marmara Bölge Başkanı Celal Özdoğan'ın katıldığı basın toplantısında Komite Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, bu yılki 1 Mayıs'ın, barış, demokrasi, kardeşlik ve özgürlük şiarıyla, İstanbul'da yüz bini, Türkiye'de ise bir milyonu bulacak kitlesel gösteriler ile kutlanacağını söyledi. İstanbul Kadıköy'deki kutlamalara İstanbul Valiliği'nden izin alındığını ifade eden Çam, miting alanına 3 güzergâhtan yürüyüş yapılacağını, toplanma alanlarının Haydarpaşa Garı, Haydarpaşa Numune Hastanesi yanı ve Tepe Nautilus-Carrefour alışverişmerkezi önü olduğunu bildirdi. Çam, miting programını şöyle anlattı:

KAZANCI'YA ÇİÇEK
"Dört konfederasyon bu güzergâhlarda ayrı ayrı toplanarak, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle birlikte saat 11.00'de meydana yürümeye başlayacak. Miting saat 12.00'de saygı duruşuyla başlayacak. Ruhi Su Dostlar Korosu'nun 1 Mayıs Marşı'nı okumasının ardından Nazım Hikmet'in kendi sesinden şiirleri dinletilecek. Miting, Edip Akbayram ve diğer sanatçıların konserleriyle bitecek." Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs öncesi saldırı ihbarları üzerine kırmızı alarma geçti.

OLUMLU KARŞILANDI
Uzun yıllar görev yaptıkları sendikalardan siyaset meydanına atılan eski sendikacılar, DİSK'in 1 Mayıs'ta kullanacağı pankartları olumlu karşıladı. DİSK'in eski genel başkanlarından Rıdvan Budak, "Değişen dünya ve toplumun neden etkilendiği iyi takip ediliyor" derken, CHP Milletvekili, OLEYİS eski başkanı ve DİSK eski genel başkan yardımcısı Enver Öktem ise, "Geçmiş DİSK mücadelesi unutulmadan toplumun ilgi duyabileceği tarzlardan da rahatsızlık duyulmamalı. Sloganları bir merkezin belirlemesinden ziyade tabanın belirlemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Celal YILDIZ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Kara' göründü
 Yargı neşteri köreldi
 Gözaltı süresi 30 saate uzuyor
 Yargıtay'dan hoşgörü telkini
 Demokrasi dersi
 Ben vekilin çevik olanını severim!
 Diyarbakır operasyonu sürüyor
 'Düşünce Kampı'nı polis bastı
ERDAL ŞAFAK
Yaman çelişki
"Gizli Anayasa", "Devletin...
ÖMER LÜTFİ METE
Anlayana sivrisinek
Eleştiri kültürünün gelişmediği...
UMUR TALU
Öteki yüzümüz
Özgürlük istemek, özgürlükten bahsetmek,...
Saray'dan Bush kaçırma
ABD’de kuş sürüsü ülkeyi ayağa kaldırdı. Radara yakalanan davetsiz...
'Direnişi durdurun ve sürgüne gidin'
Bir Arap gazetesi, ABD Savunma Bakanı Rumsfeld'in Saddam'a "idamdan...
Gol zamanı şimdi
Gol zamanı şimdi
F.Bahçe-Trabzon maçı öncesi Nobre ve Anelka 6, Serhat ile Tuncay 8...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu