kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Cavitçim' pervasız bir çapkın!
'Cavitçim' pervasız bir çapkın!
'Reddedilmekten çok çekinirim'

'Cavitçim' pervasız bir çapkın!

'Kadın İsterse'nin pervasız çapkını 'Cavit'e hayat veren oyuncu Kazım Akşar, bu karakter ile çok olumlu tepkiler aldığını, ama erkeklerin "Sayende söyleyecek yalan kalmadı" şikayetinde bulunduğunu söylüyor.

'Çapkınlığın matrağını çıkaran, bunu korkmadan yapan, hayata yan bakan, rahat yalan söyleyebilen biri. Ama gerçekten çok arkadaş canlısı' diye tanımlıyor oyuncu Kazım Akşar, 'Kadın İsterse'nin Cavit'ini... Artık herkesin 'Cavitçim' olarak seslendiği, çapkın yapısına rağmen renkliliği ve komik olması nedeniyle herkesin çok sevdiği bir karaktere hayat veriyor Akşar. Şaşırtıcı olarak kadınların kendisini sevdiğini, erkeklerin de 'Bütün yalanlarımızı ortaya koydun, şimdi biz ne yapacağız?' dediği Kazım Akşar; rolünü, çapkınlıklarını, kadınları ve Cavit'le olan benzerliklerini Günaydın'a anlattı...

'ÇAPKIN OLSADASEVİLİYOR'
* Sizi tanıyanlar 'Cavit' diye mi sesleniyor?
Evet, ama her yerde Cavit değil, 'Cavitçim' olarak çağırıyorlar. Yetişkin, çocuk farketmiyor. 51 yaşında 'Cavitçim' olduk. Aslında korkuyorum da!

* Neden korkuyorsunuz? Bu rolün üzerime yapışmasından. Çünkü gerçekte de öyle sanıyorlar. Eşimle beraber olduğumuzda eşime çapkın olup olmadığımı soruyorlar. Romantik, katil ya da psikopat rolünü oynasam öyle olduğumu mu düşünecekler yani?

* Peki tepkiler nasıl? Büyük şehirlerden zaten vardı ama Mardin'den Urfa'dan da güzel tepkilerin gelmesi beni çok mutlu ediyor.

* Cavit, çapkınlığına rağmen toplumda kabul gördü mü? Çapkın olmasına karşın renkliliği, komikliğinden dolayı sevildi. Çünkü Cavit, hayatın bir parçası olan çapkınlığın acısını güldürerek yaşatıyor.

* Kadınların tepkisi nasıl? Kadınlar beni daha çok seviyor. 'Niye seviyorsunuz' diye soruyorum, şirin ve sempatik olduğumu ve çapkınlık yapsam da sonunda eve döndüğümü, bu yüzden sevdiklerini söylüyorlar. Demek ki Türk kadını, erkeklerin belli etmeden çapkınlık yapmalarını ve eve dönmelerini hoş karşılayabiliyor. Ama 'Kara Melek' dizisinde oynadığım zaman küçük bir çapkınlık rolüm olmuştu. O zaman bir bayan beni tanıdığında çocuğuyla yaklaşıp yüzüme tükürmüştü.

* Ya erkeklerin tepkisi? Erkekler de, "Tüm yalanlarımızı ortaya koydun. Söyleyecek yalan kalmadı" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

* Sizden etkilendiğini dile getiren oldu mu? Evet bindiğim bir taksinin şoförü, hayatını kararttığımı söyledi.

* Nasıl olmuş? Taksi şoförü, dizide benim klasik olan "Merhaba, siz daha önce bu bara gelmiş olamazsınız. Böyle bir güzelliği asla unutmam, hafızam çok güçlüdür" cümlemi işe yarıyor diye ezberlemiş. Bir bara gidip bir bayana bunu söylemiş. Bayanla arkadaşlığı başlamış. Ancak eşi, söylediği yalanlara inanmamış ve çocuğunu alıp evden ayrılmış.

* 30 senelik sanat hayatınızda ilk kez mi çapkın bir karaktere can veriyorsunuz? Tam çapkın karakterinde evet. Çünkü Cavit, tam, pervasız bir çapkın!

* Benzeyen yönleriniz var mı? Arkadaş canlısı olmamız benzeşiyor. Dizide Amerika'da olan bir oğlumuz var. Cavit oğluna düşkün. Benim çocuğum yok ama olsaydı ben de düşkün olurdum.

* Peki siz çapkın mısınız? Evet. İlk evliliğimi 1978'de Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra 26 yaşımda yaptım. 10 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldık. İkinci evliliğimi de 2001'de yaptım. İki evlilik arasındaki 11 yıl içinde günlük, saatlik, bir aylık, bir yıllık çapkınlıklarım oldu.

'İSTANBULKORKUMVAR'
* O kadar çapkınlığın ardından ikinci evlenme kararını nasıl verdiniz?
Yeşim de tiyatro sanatçısı, onunla çok iyi dosttuk. 2000 yılında Ankara'da benim yönettiğim 'Suç ve Ceza' oyununda Yeşim de oyuncuydu. Provaların ardından dostlarımızın da çağrıldığı son provada benim bile şaşırdığım bir evlenme teklifiyle dünyaevine girdik.

* Ankara'da düzenli yaşamınız varken neden İstanbul'a geldiniz? Ankaralılar kızmasın ama Ankara insanın yaratıcılığını öldürüyor. Ankara beni boğdu. Gri, beton bir şehir. İstanbul korkum da var. Ama burası enerji ve yaratıcılık sağlıyor. O kadar stresine rağmen hem de. Mutluyum burada. Pişman da olmadım.

* Cavit karakterinden sonra başka projeler var mı? Ben "30 yıllık tiyatrocuyum ama bir rolle tanındım" demiyorum. Çünkü tiyatronun seyircisi belli. Ben Mardin'e gitmemiştim. Ama Cavit sayesinde herkese ulaştık. Yeni tekliflere dizi nedeniyle evet diyemiyoruz. Ama bir yarışma programı sunmayı istiyorum.

NEBAHAT KOÇ - MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Güzelliğimi sevgiye borçluyum...
 Meditasyonla rahatlamak için dağa çıkmanıza gerek yok
 Dünyanın takısı bu mağazada...
 Başbakanın yerinde olsam
 Bir şarkı yeter
 Büyük final için her şey tamam
 Sıcak yaz günlerinde ehram giyeceğiz
 Yaşadığım her zorluğa değdi
 Erbil'e izin yok Zaho'ya gidiyorlar
 Belma Hanım bir yaşına daha girdi!
 Pentagon'un 'stres hocası' kitap yazdı
 Triko Fuarı'na defileli tanıtım
 İpekyol'a tekstilci gelin
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kızlar; bikini radarı erkeklere dikkat!
Eteğin minisi,...
HAKAN & UTKU
Aziz Yıldırım'ın aksiyon planı
1- Yönetim olarak Daum'un...
AYŞE TÜTER
Sebzeli bohça
Yağı kızdırıp, soğanları pembeleştirin.
Tansiyonun eskiden 'normal' kabul edilen değerleri artık yüksek bulunuyor
Tansiyonun eskiden 'normal' kabul edilen değerleri artık yüksek bulunuyor
Uzmanlar uyarıyor: Hipertansiyonun anayasası değişti. Geçtiğimiz yıla...
Ebruli'nin kaseti promosyon gazisi
Ebruli'nin kaseti promosyon gazisi
Sesi ve görüntüsü ile Ebru Gündeş'e benzetilen Ebruli'nin ilk albümü...
Berlusconi maça geliyor
Berlusconi maça geliyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Şampiyonlar Ligi final maçını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.