kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Final çıkarması
Eğlenmeye geliyoruz
Rüşvetin Belgesi!

Futbol şenliği

Futbolun kalbi bu hafta İstanbul'da atacak. Derbi Kadıköy'e Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye'ye karnaval havası yaşatacak.

Hanımlar, beylere bir hafta futbol izni verin! Çünkü Türkiye pazar günkü Fener-Cimbom derbisine, dünya çarşamba günkü Milan-Liverpool Şampiyonlar Ligi finaline kilitlendi.

60 BİN KİŞİ GELİYOR
Final heyecanı İtalya'yı sarmış durumda: İtalya Başbakanı, 300 vekil, gazetelerin yayın yönetmenleri ve başyazarları maça gelecek. O gün İtalya'dan İstanbul'a 120 charter sefer kondu.

BULGARİSTAN'A YAKIN
Oteller full çektiği için kente 55 km. uzaklıktaki Kumburgaz'da yer bulabilen İtalyan gazeteciler "Orası Sofya'ya yakın" esprimizle yıkıldı!

Mekânlar dolup taşacak

İstanbul'un gözde eğlence yerleri ve lokantaları 'final keyfi' yaşıyor:
Vogue, Anjelique, Da Mario, Ulus 29 ve Park Fora'da 23-24 Mayıs'ta yer kalmadı.
Reina'ya yoğun talep var, birçok müşteri maç gecesi için önceden ödeme yaptı. Milan takımının tercihi Sunset olurken, Liverpool'unki açıklanmadı.

SANAL ÂLEMDE 'RÜŞVET'
Liverpool taraftarları, biletsizlere 'rüşvet taktiği' veriyor: Türkiye'de güvenlik görevlileri ayda 300 milyon lira maaş alıyor. Verin onlara 100 sterlin sizi biletsiz stada soksunlar...


Final çıkarması

İtalya'dan 300'ü aşkın milletvekili Şampiyonlar Ligi Finali için İstanbul'a geliyor... İngiltere'den, 20 bin kişilik kontenjana rağmen 30 bin taraftar yola çıkıyor.

Türkiye, Fenerbahçe-Galatasaray derbisine kilitlendi. 70 milyonun gözü başka bir şey görmüyor... Oysa, Kapıkule'nin öte tarafındaki futbolseverler sadece ve sadece Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Milan-Liverpool finalini konuşuyor. İşte, futbol festivali öncesindeki son dakika notları:

Berlusconi oğullarıyla geliyor
İtalya Başbakanı Berlusconi, final için İstanbul'a geliyor... Yanında iki oğlu Pier ve Luigi de olacak... Tabii ki çok sayıda milletvekili ve senatör de bu seyahatte Berlusconi Ailesi'ni yalnız bırakmayacak... Milanlı futbolcuları taşıyacak özel uçağa 80 ünlü sığabildi... Talep 300'ün üzerinde... Milan, her dakika uzayan ağır konuk listesi için uygun kalitede yer bulamıyor... Bu nedenle, bazı VIP konuklar günübirlik getirilecek... Final günü, İtalya'dan İstanbul'a toplam 120 uçak kalkacak...

İşte VIP listesinde yer alanlar
Milan taraftarı ünlüleri Türkiye'de yatırımları bulunan Alenia Savunma Sistemleri Şirketi getiriyor. Organizasyonu Milan'ın Roma Temsilcisi, Türkiye aşığı Carmelo Messina yapıyor... SABAH'ın Roma Temsilcisi Yasemin Taşkın'ın ele geçirdiği listede, Çalışma Bakanı Maroni, Milano Belediye Başkanı Albertini, Meclis Başkan Yrd. Biondi, Irak'taki "oil for food" skandalına adı karışan Lombardiya Bölgesi Başkanı Formigoni, Yeniden Kuruluş Komünist Partisi Lideri; sıkı Berlusconi muhalifi Bertinotti var...

Gazeteci ve sanatçı akını var
Milan ile, İtalyan gazetelerinin yayın yönetmenleri de gelecek... Hepsi şehir merkezinde konaklayacak... Türk takımları ile yapılan maçlarda sürekli Swissotel'de kalan İtalyan spor basınının yeni adresi ise Kumburgaz Princess. Bu nedenle, İtalya'da en çok karşılaştığımız soru şu oldu: "Kumburgaz nerede?" Bizden, "Sofya'ya yakın" yanıtını alan meslektaşlarımız yıkıldı... İstanbul'a gelecek sanatçılardan bazıları ise şunlar: Tony Rennis, Silvio Muccino, Teo Teocoli, Renato Pozzetto ve Diego Abatantuono...

Alanlar uzak, oteller yakın
Finale gelecek İngilizler'e Sabiha Gökçen; İtalyanlar'a Atatürk Havalimanı tahsis edildi. Hedef, iki takım taraftarının birbirine mümkün olabildiğince uzak olması... Ancak, takımlar için böyle bir önlem söz konusu bile değil. Liverpool, Ataköy'deki Crown Plaza'da; Milan, Yeşilköy'deki Polat'ta kalacak.

Milan Terim'i unutamamış!
Milano'da Türk olduğumuzu duyan herkes, yüksek sesle (Fatih Terim) diyor. Seslerin çoğu tepki dolu. Kullandığı puro markasını eleştiren de var, tavırlarını beğenmeyen de... Ancak, Terim hakkında kaptan Maldini'nin söylediği bir söz var ki, üstüne başka söz söylemeye gerek bırakmıyor: Aramızda bu kadar kısa süre kalmasına rağmen ardından bu kadar çok konuştuğumuza göre, o çok farklı biri...

İtalyanlar irtibat ofisi açıyor
İtalyanlar, Türk taraftarının desteğine büyük önem veriyor... Bu amaçla, Nişantaşı'nda irtibat bürosu açacaklar... Ve maç gecesi tribünde Akdeniz dayanışması oluşursa, 6 kez kazandıkları kupanın 7'ncisi ile İstanbul'dan ayrılacaklarına inanıyorlar.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Derbi için askıya
 Merhaba İstanbul
 Hagi rahat
 'UEFA' teselli oldu
 Biletlere hücum
 Emre oluyor
 Bitti bitiyor
 Bedavacı Efes
 Nihayet tam kadro
 Anelka aslan gibi döndü!
 Almanlar'a göre Marcelinho yolda
 Kaptan Bülent Hasan'ı fırçaladı
 Szymkowiak'a kanca
 Haber Hattı
 İstanbul'a Aşık Oldu
 Venus'e 18'lik rakip
ALTAN TANRIKULU
Gitmeli çünkü başarılı
Ben iddiayı severim..
VEDAT BAYRAM
Değişmeyenler
Bu sezon, hiç farkında olmaksızın, çok...
HASAN SAYDAM
19 Mayıs'ta Veliefendi'ye
Bugün Gençlik ve Spor...
Önce başını aç sonra ekrana çık
Önce başını aç sonra ekrana çık
Kadının Sesi programına katıldığı için oğlu tarafından vurulan Birgül...
Uyardık ama önlem alınmadı
Uyardık ama önlem alınmadı
Yasemin Bozkurt, Birgül Işık'a yardım edilmesi konusunda Elazığ...
Podyumu terk ediyor
Podyumu terk ediyor
İnternetteki askmen sitesinin düzenlediği 'Yılın en çekici 99 kadını'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu