kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TCK'da son dakika teklifi Meclis'i gerdi
TCK'da son dakika teklifi Meclis'i gerdi
Yürürlükteki madde
Gözler Sezer'e çevrildi

Meclis'i geren teklif

Genel Kurul'da "kaçak Kuran kursuna ceza" gerginliği çıktı.

Yeni TCK'da değişiklik yapan yasa teklifi görüşülürken, AK Parti son dakika sürpriziyle daha önce geri çekilen bir önergeyi yine gündeme aldı. Önerge "kanuna aykırı eğitim kurumu" açanlara verilecek 3 yıl hapis cezasını 1 yıla düşürmeyi içeriyordu. CHP "kaçak Kuran kursu açanlar para cezasıyla kurtulur" diye karşı çıktı.

TCK'da son dakika teklifi Meclis'i gerdi

CHP, "uzlaşmanın dinamitlenmesi" olarak nitelediği değişikliğin "kaçak Kuran kursları" fırsat tanıdığını belirterek sert tepki gösterdi 1 Haziran'da yürürlüğe girecek TCK'da AKP son dakikada "kaçak Kuran kursları" açanlara verilecek cezayı düşüren yasa teklifi sundu.

Meclis'te hazirana beş kala "kaçak Kuran kursları" krizi yaşandı. 1 Haziran'da yürürlüğe girecek olan Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) değişiklik yapan yasa teklifi Genel Kurul'da görüşülürken AKP, son dakika sürpriziyle daha önce geri çektiği bir önergeyi gündeme getirdi. CHP ise düzenleme ile kaçak Kur'an kurslarına ve tarikat okullarına fırsat tanındığını öne sürerek tepki gösterdi. Teklifin dün yapılan görüşmelerinde 28 madde sorunsuz geçti. Ancak AKP'nin Adalet Komisyonu'nda geri çektiği, "Kanuna aykırı eğitim kurumu açan veya işletenlere" verilen 3 yıllık hapis cezasının 1 yıla düşürülmesine ilişkin önergeyi yeniden getirdi. Hapis cezası 1 yıla düşünce para cezasına dönüştürüleceği için izinsiz Kuran kursu açanların hapse girmeyeceğini dikkate alan CHP Grubu olağanüstü toplandı. Aradan sonra görüşme tekrar başladı. Adalet Alt Komisyonu'nda yaşanan büyük tartışmalar nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile geri çekilen önergeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, yasanın uzlaşmayla çıkarıldığına belirterek şöyle dedi:

'İŞBİRLİĞİ ORTADAN KALKTI'
"Kanuna aykırı olarak kurulmuş Kuran kursları ve tarikat okullarının öğretmenlerini kurtarmak isterken teröristlere, bölücülere misyonerlere bu hakkı veriyorsunuz. Uzlaşmayı baltalıyorsunuz, dinamitliyorsunuz. Geri çekmezseniz tepkimiz çok ağır olacak. Bu haksızlıktır, CHP'yi kandırmaya yönelik bir teşebbüstür. Son saate kadar uzlaşma içinde ilgili bütün kanunları çıkardık. Bizim iyi niyetimizi kötüye kullandığınızı düşünüyoruz. Anayasamıza karşı da bir karşı koyma olarak görüyoruz. Rejimimizi sarsmaya, sulandırmaya yönelik bir teşebbüs olarak görüyoruz. Bundan böyle CHP ile AKP arasında işbirliği yapılması olanağı da ortadan kalkmış bulunuyor." CHP Artvin milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu da 44 bin kaçak Kur'an kursunun açıldığını belirterek, "Buralar nerelerdir, devletin denetleyemediği Atatürk'e Deccal denilen yerlerdir. Biz laik, demokratik Cumhuriyeti korumak için gerekirse canımızı veririz" dedi. AKP adına konuşan Bekir Bozdağ ise TCK'nın her maddesi için CHP ile uzlaştıklarını kaydederek bu nedenle kendi parti tabanlarından eleştiri aldıklarını söyledi. Komisyonda, teklifi geri çektiklerini ancak genel kurulda getirmeyecekleri yönünde söz vermediklerini ifade eden Bozdağ, "Bu ara rejim döneminde getirilmiş bir kanun, Atatürk döneminde değil" diye konuştu. Bozdağ'ın konuşması sırasında CHP milletvekilleri sık sık sıra kapaklarına vurarak protesto ettiler. Oylamada teklif kabul edildi. CHP milletvekilleri oylama sırasında genel kurul salonunu terk etti. CHP'liler basın toplantısında da sorumlu olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ı gösterdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gambiya'dan KKTC sürprizi
 Kazakistan da jest yaptı
 Rum Kesimi: Gambiya'dan hesap soracağız
 Gül: Edelman perde arkasında çok iş yaptı
 Başbakan da yemek verecek
 CHP Kars milletvekili Yiğit istifa etti
MUHARREM SARIKAYA
6 bin kara hesap...
Bilinen bir söylemdir; "ABD'de,...
YAVUZ DONAT
"İşimiz" sarpa sarıyor
Almanya'daki "gelişmeleri"...
Listeye 'hançer' girdi
YÖK'ün araştırmalarına göre Türkiye'deki 77 üniversitenin...
Boğaziçili Prof. tarihe geçebilir
Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof Dr. Cem Yıldırım, matematik...
Nâzım Hikmet hâlâ 'vatan hainliği'ne devam ediyor!
Nâzım Hikmet hâlâ 'vatan hainliği'ne devam ediyor!
Milas Anadolu Lisesi'nde düzenlenen şiir dinletisinde Nâzım Hikmet'in...
Belediye Başkanı'nı ölüme telefon götürdü
Belediye Başkanı'nı ölüme telefon götürdü
Mersin'in Atakent Beldesi Belediye Başkanı Fevzi Doğan, kahvede...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu