kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Üzümlü Pilav
(6 kişilik)
*
2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* 1 çay bardağı İzmir üzümü
* 2 su bardağı su
* Tuz
* 1 adet kesme şeker
* Kavrulmuş dolmalık fıstık
2su bardağı pirinci 1 saat tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyup, 1 çorba kaşığı kuşüzümünü bir iki kez çevirin. 1 çay bardağı iyice yıkanmış İzmir üzümünü ilave edin. 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, tuzu ve 1 adet kesmeşekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.

Çikolatalı kek
* 1 adet hazır kek
* 1 büyük paket bitter çikolata
* 1 orta boy beyaz çikolata
* Yarım su bardağı ceviz
* 1 adet muz
* Hindistancevizi
Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarımn su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin.

Yoğurtlu barbunya
(6 kişilik)
*
1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya
* 2 adet kuru soğan
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı krema
* 3 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
* Tuz kırmızıbiber, maydanoz
Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 30-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-06-2005
 Fırında piliçli makarna   / 27-06-2005
 Mercimekli kase böreği   / 26-06-2005
 Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 25-06-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 24-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-06-2005
HAKAN & UTKU
Haftada 3 olur mu, olmaz mı?
Daha önce "Türkiye'de jön...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Üzümlü...
Bel çevresi ölçümü erkekte 94 kadında 80 santimi geçmemeli
Bel çevresi ölçümü erkekte 94 kadında 80 santimi geçmemeli
İdeal kiloyu korumak, pek çok hastalığı engellerken ömrü de uzatıyor.
Bu defa saçıyla para kazanacak
Bu defa saçıyla para kazanacak
Türk Petrol'le sözleşmesi sona eren Hülya Avşar'ın, Molped...
İkinciye 'ev'lendi!
İkinciye 'ev'lendi!
Pınar Altuğ'un şimdilerde keyiften dört köşe olduğunu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.