kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İngiltere'de müslümanlar aşırı sağcı eylemlerden korkuyor
İngiliz basını sert çıktı
Galloway saldırılardan Blair'i sorumlu tuttu
Saldırılarda bir Türk yaralandı
İngiliz Polisi: Ölü sayısı 50'yi geçti

İngiliz Polisi: Ölü sayısı 50'yi geçti

Londra Emniyet Müdürü Sir Ian Blair, düzenlediği basın toplantısında, ölü sayısının 50'den fazla olduğunu, 700 kişinin yaralandığını söyledi. Avustralya Başbakanı John Howard, da sabah saatlerinde can kaybının 52 olduğunu açıklamıştı. Bu arada Amerikan ABC TV, Londra polisinin patlamamış iki bombayı bulduğunu duyurdu..

Londra'da dün meydana gelen saldırılarda ölenlerin sayısının 50'den fazla olduğu bildirildi. Londra Emniyet Müdürü Sir Ian Blair, düzenlediği basın toplantısında, ölü sayısının 50'den fazla olduğunu, 700 kişinin yaralandığını söyledi.

Kesin ölü sayısını belirlemeye çalıştıklarını, sayıda önemli artışolmasını beklemediklerini kaydeden Blair, iki patlama yerinde hala zorlukla çalışıldığını belirtti.

Blair, Russel Square'deki trende yapılan çalışmaların tamamlanmasını ardından kesin ölü sayısının belirlenebileceğini kaydetti.

Ellerinde saldırıların intihar saldırı olduğunu gösteren herhangi bir kanıt olmadığını ifade eden Blair, bununla birlikte bu aşamada hiçbir ihtimali dışlamadıklarını söyledi.

Blair, yaralanan 700 kişiden 100'ünün dün gece hastaneye kaldırıldığını, bunlardan 22'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Saldırılarla ilgili olarak açılan soruşturmanın sorumlusu olan Emniyet Müdür Yardımcısı Andy Hayman ise her bir patlamada yaklaşık 4,5 kilo güçlü patlayıcı kullanıldığını belirtti.

Patlayıcıların metro vagonlarının tabanına yerleştirildiğine inandıklarını söyleyen Hayman, saldırının El Kaide'nin işi olduğuna işaret eden bütün izleri taşıdığını kaydetti. Polis yetkilileri, saldırılarla ilgili bilgisi olan tüm Londralıların polise bilgi vermesini istedi.

''BOMBALANAN OTOBÜSTEN 13 CESET ÇIKARILDI''

Londra'nın güvenliğinden sorumlu emniyet müdürü Sir Ian Blair, dün Tavistock meydanında bombalanan otobüsten 13 ceset çıkarıldığını açıkladı. Müdür, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone ile birlikte yaptığı basın toplantısında, soruşturmanın sürdüğünü ve hayatın normale dönmeye başladığını da söyledi.

CNN: ''POLİS LONDRA METROSUNDAN HALA CESET ÇIKARIYOR''

Amerikan CNN televizyon kanalı, polisin Londra metrosundan hala ceset çıkardığını bildirdi. Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde, İngiliz polisinin dün terör saldırısına uğrayan Londra metrosundan hala ceset çıkarmaktaolduğu belirtildi.

Yeni saldırı olasılığı uyarısıyla birlikte İngiliz polisinin, faillerin ve bağlantılı kişilerin yakalanması için bir insan avı başlatıldığını duyuran CNN, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en kanlı gününü yaşayan Londra'da ölü sayısının artmasında endişe edildiğini kaydetti.

BİR VAGONDAN CESET ÇIKARILMASI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Londra'daki bombalı saldırıların ardından, bombalanan trenlerden birindeki bir vagondan cesetlerin çıkarılması çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Londra Emniyet Müdürü Sir Ian Blair'in basın toplantısında konuşanulaştırma ağının güvenliğinden sorumlu polis şefi Andy Trotter, King'sCross istasyonu yakınında bulunan metro tünelindeki vagonda yaşayan hiç kimsenin bulunmadığından emin olduklarını söyledi. Trotter, ''Ancak cesetlerin çıkarılması çalışmaları sürüyor. Çünkü tüneldeki şartlar son derece zor ve tehlikeli'' dedi.

İngiltere Sağlık Sistemi NHS'in yetkilisi Julie Dent ise dünkü saldırılardan sonra bazı hastanelerdeki acil operasyonlar hariç bütün ameliyatların iptal edildiğini, durumun bu akşamdan itibaren normale dönmesini beklediklerini ifade etti.

HOWARD: "ÖLÜ SAYISI 52"

Avustralya Başbakanı John Howard, dün Londra'da düzenlenen bombalı saldırılarda can kaybının 52 olduğunu açıkladı.

Howard, Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, kendisine ulaşan son bilgiye göre Londra'daki saldırıda ölü sayısının 52 olduğunu, yüzlerce yaralı bulunduğunu söyledi. Bu bilginin kendisine nasıl ulaştığı konusunda bilgi vermeyen Howard, ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti.

Avustralya Başbakanı, ayrıca bu saldırının, terörle mücadele eden ülkelerin kararlılığını artıracağını söyledi. İngiltere'de dün sabah 3 metro istasyonu ile bir otobüse düzenlenen bombalı saldırılarda 37 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

"PATLAMAMIŞ İKİ BOMBA DAHA BULUNDU"

Amerikan ABC televizyonu, Londra polisiyle temasa geçen Amerikalı yetkililere dayanarak, bombaları harekete geçiren zamanlama cihazlarının ele geçirildiğini ve henüz patlamamış iki bombanın bulunduğunu duyurdu.

Televizyonun haberinde, bombaları harekete geçiren zamanlama cihazlarının paket veya çanta içinde bulunduğu belirtildi. Haberde, Londra polisinin, dört bombalı saldırının olduğu yerdeki kalıntılar arasında patlamamış iki bombayı tespit ederek etkisiz hale getirdiği de kaydedildi.

Bomba parçaları ve zamanlama mekanizmalarının, saldırıların arkasında kimin olduğunun tespitinde yardımcı olması umuluyor. ABC'ye göre, Londra'daki saldırılar, 16 ay önce Madrid'de düzenlenen saldırılarla benzerlik gösteriyor.

OTOBÜS SEFERLERİ YAVAŞ YAVAŞ BAŞLADI


Londra'da bu sabah metro hatlarında vebelediye otobüsünde düzenlenen saldırıların ardından tamamen durdurulan belediye otobüsü seferlerinin, başkentin merkezinde yavaş yavaş başladığı, ancak metronun kapalı olduğu bildirildi.

''Transport for London'' yetkilileri, saldırının ardından kapatılan tüm metro istasyonlarının halen kapalı tutulduğunu belirtti.Yetkililer, yarın metroyu kullanmak isteyenlerin, trafiğin durumuyla ilgili bilgi almak amacıyla en yakın metro istasyonuna danışmalarını önerdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Filipinler'de siyasi kriz
 Clarke: Saldırılar beklenmedik anda oldu
 Afrika'ya 50 milyar $
 Sasser virüscüsüne 21 ay
 İngiltere'de mahşer günü
 Ölümden kaçış
 Bush: Ülkem alarma geçti
 'Teröre karşı işbirliği şart'
 Yine El Kaide, yine 4 hedef
 Mustafa gerçekten "kurtuldu"
 Bisikletle polise çarptı
 Irak'taki Mısır elçisi öldürüldü
 NATO Karadziç'in oğlunu tutukladı
 'Houston, bir problem var!'
250 bin euro kaldı
250 bin euro kaldı
10 numara arayan G.Saray, Partizan'ın orta sahası Sasa İliç'le...
Papatya falı
Papatya falı
Kovaçeviç ve Biscan'ı alamayan Beşiktaş, Zurawski'yi de Celtic'e...
Son söz Meclis'indir
Son söz Meclis'indir
TBMM Başkanı Arınç türban ve laiklik konularında isim vermeden...
Türban formülü gerdi
Erdoğan'ın "özel ve vakıf üniversitelerine türbanla girilsin"...
Hedef 338 yolculu Doğu Ekspresi'ydi
Erzincan-Erzurum demiryoluna döşenen uzaktan kumandalı mayın, yük...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu