kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçime duygu düşüren her şey şiirim olur
İçime duygu düşüren her şey şiirim olur
'Ben daha şair adayıyım'
Kitabın adı, erkek arkadaşından

İçime duygu düşüren her şey şiirim olur

23 yıllık yaşamına bir sinema filmi, üç televizyon dizisi, iki de şiir kitabı sığdırdı Eylül Deniz... 'Zerda' ve 'Çemberimde Gül Oya' gibi projelerle adını duyuran Deniz'in ikinci şiir kitabı 'Eylül Geçti Sanmıştım' bu hafta piyasaya çıkıyor.

Televizyon izleyicisinin önce 'Zerda', ardından da 'Çemberimde Gül Oya'daki performansıyla dikkatini çeken Eylül Deniz, başarılı oyunculuk kimliğinin ardından şimdi de şiirleriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. "Çocukluğunmdan beri kendimi ifade etmede en başarılı olduğum alan yazmak" diyen Deniz, 2002'de çıkardığı 'Pera Masalı' adlı ilk şiir kitabının ardından bu hafta raflarda yerini alacak olan ikinci şiir kitabı 'Eylül Geçti Sanmıştım' ile şiirseverlere ikinci kez merhaba diyor. Kendi şiirini, "Yalnızca benim duygusal anlarımın değil, hayatın içinde, içine duygu düşen ve bana dokunan bütün detayların kelimelere yansıması olabilir..." diyerek tanımlayan genç oyuncu, şiirlerini yazarken, bir şeye yönelmek ya da ilerlemek kaygıları taşımıadığını söylüyor. "Çünkü," diyor, "Yaşadıkça ve okudukça, yalnızca şiir değil, tüm yazı sanatlarıyla ilgili öğrenmem gereken ne varsa beynimin bir köşesinde toplanıyor... Tüm bunların sanatımın ilerlemesi için önemli aşamalar olduğunu düşünüyorum."

'HASTAYKEN SÜREKLİ YAZDIM'

* Televizyon izleyicisi Eylül Deniz'i bir oyuncu olarak tanıyor. Fakat şimdi ikinci şiir kitabınız çıktı. Kimdir Eylül Deniz; eğitimi, deneyimleri nelerdir?
Evet oyuncu olarak tanınıyorum bu doğru. Antalyalı'yım ve orada okudum. Lise hazırlık sınıfındayken bir sağlık sorunum ortaya çıktı ve iki yıl boyunca hastanede yattım. Sınavlara hastanede devam edip dışarıdan bitirdim liseyi. Liseden mezun olduğum yıl Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçılarından drama eğitimi almaya başladım. Henüz 16 yaşında olmama rağmen o yıl Antalya'dan yayın yapan Ey TV'de 'Sanat Günlüğü' adlı bir kültür sanat programı hazırlayıp sunmaya başladım. O zaman sinema filmi teklifi aldım ve 1999 yılında 'Sınır' adlı bir filmde başrolde oynadım. Böylece oyunculuk hayatım başlamış oldu. Daha sonra Gülgün Feyman'dan haber spikerliği eğitimi aldım. Haber spikerliği mi, oyunculuk mu, ikisinin arasında gidip geliyordum. Duygusal yapıma çok uygun bulmadım spikerliği. Çünkü belli bir kalıp içinde olmak zorundaydım orada. O yüzden sinemaya ve oyunculuğa devam ettim. Sonra iki yıl yine tekrarlayan rahatsızlığım yüzünden oyunculuk yapmadım ve sürekli yazdım o dönemde.

* Ve şiirler bu dönemde ortaya çıkmaya başladı... Evet zaten kendimi bildim bileli küçük öyküler, şiirler yazardım. Annem, ablamın ve benim yeteneklerimiz doğrultusunda eğitim görmemizi sağladı. Ablam Eylem resme yatkındı, güzel sanatlar okudu. Yeni kitabım 'Eylül Geçti Sanmıştım'ın kapak resmi ve tasarımı da ona ait. Annem benim de hep sinema televizyon okumamı istiyordu ama rahatsızlığım yüzünden olamadı. Hastayken yazdığım şiirleri 2002'de 'Pera Masalı' adlı ilk kitabımda topladım. Şimdi de 'Eylül Geçti Sanmıştım' adlı ikinci kitabım çıkıyor.

ŞİİRLERİM KADINLARA YÖNELİK

* Kitaplarınız, oyuncu kimliğinizin etkisiyle daha çok kişiye ulaşır mı?
Öyle bir kaygım yok. Ben yazı yazma özelliğimin şiirimin, öykülerimin, kalemimin ön plana çıkmasını istiyorum çünkü oyunculuğu herkes bir şekilde yapıyor zaten.
* Şiirlerinizden söz eder misiniz biraz.. Benim şiirlerim daha çok kadınlara yönelik galiba. Farkedilen duygu aşk tabii ki. Ama hayatın içinde, hayatın detaylarında, içime duygu düşüren, bana dokunan, heyecanlandıran, üzen, mutlu eden, acıtan ne varsa benim şiirlerimde var.

* Peki ya en çok sevdiğiniz şairler, sizi en çok 'vuran' dizeler? Nazım Hikmet ve Orhan Veli en sevdiklerim arasında. Tuna Kiremitçi, Cezmi Ersöz, Murathan Mungan'ı çok seviyorum. Küçük İskender'i çok yakın buluyorum kendime ve şiirlerini zevkle okuyorum. Murathan Mungan'ın 'Yaz Geçer'i ise beni 'vuran' bir şiirdir.

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Son Gülen Adam' yayınlanmayı bekliyor
 'Büyülü Fener' tamam Kadirizm'e devam
 Gece hayatının cool patroniçesi
 Büyük Yarış'ta Tülin Şahin de yerini alıyor
 Önerilerimi saçma bulanlar benden fikir alıyor!
 Reklam yarışında zafer Gamze'nin oldu
 Buram buram zeytin ve kekik kokan ada:Cunda
 Eğlenceli misiniz
 Ne yalvar, ne tehdit et ortada buluşmaya gayret et
 Örnek'in belgeselinde 'Hürrem Sultan' olacak
 Küre Dağları büyülüyor
 Duman ortalığı toz duman edecek
 Bengü 'Gel Gel' yükseliyor...
 Ünlülerin vokalisti albümlendi
 Çocuklara doğal havuz
 Doğayla uyum içinde
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ekmekli çıtır piliç
Ekmek kırığı,...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
İş yerinde ilişki ve aldatma
İş yerinde ilişkiler ve...
Kent yaşamının hem olumlu hem de olumsuz yönleri var
Kent yaşamının hem olumlu hem de olumsuz yönleri var
Cinsel hayat söz konusu olduğunda da, şehirli çiftlerle taşralı...
Kendini hayır işlerine adadı
Kendini hayır işlerine adadı
'Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi' olan güzel aktris...
Aşkını bulunca işleri durdurdu
Aşkını bulunca işleri durdurdu
Pop müziğin sevilen sesi Serdar Ortaç, aşık oldu. Kumsal Dergisi'nin...
Kısaparmaklar'a ikinci bebek geldi
Kısaparmaklar'a ikinci bebek geldi
Müzik dünyasının 'türkü baba'sı Fatih Kısaparmak, 14 yıl aradan sonra...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.