kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Beni makam şaşırttı'
Dördüncü eşten üçüncü eşe taş: Çok şaşırmıştım

Mevki şaşırttı

Yolsuzluktan hapis yatan eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, dördüncü eşiyle yaşadığı evinin kapılarını SABAH'a açtı... "Allah beni daha yüksek mevkilerden korumuş, yoksa daha büyük hatalar yapardım" dedi.

'Beni makam şaşırttı'

Yolsuzluktan hapis yatan eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, "Allah iyi ki beni daha yüksek mevkilerden korumuş, yoksa büyük hatalar yapardım" diyor.

4yıl İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Ergun Göknel, cezaevindeyken tanışıp evlendiği dördüncü eşi Müjgân Hanım ile birlikte yaşadıkları evin kapılarını SABAH'a açtı. Ortaya çıkan yolsuzlukla Türkiye'nin gündemini sarsan Göknel ve eşi samimi itiraflarda bulundu...

8.5 Yıl Hapis Yattı
19 Ağustos 1993'de İSKİ'deki yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine giren Ergun Göknel burada kendisinden 26 yaş küçük üçüncü eşi Feray Göknel'den boşandı. 8 yıl 4 hapis yatan Göknel, cezaevindeyken kendisine mektup yazan Müjgân Hanım'la tanışıp 20 Ağustos 1998'de evlendi. 7 yıldır Müjgan hanımla evli olan Ergun Göknel, "Makam beni şaşırttı, çok büyük hatalar yaptım cezamı çektim" diyor. Ergun Göknel, İSKİ'deki yolsuzluk iddiaları yüzünden cezaevine girdiğinde kendisinden 26 yaş küçük Feray Göknel ile evliydi. 21 yıllık eşi Nurdan Erbuğ'dan boşanıp Feray Göknel ile evlenen Ergun Göknel'in hakkındaki yolsuzluk iddiaları, boşandığı eşi Nurdan Erbuğ'un savcılığa başvurması ile ortaya çıkmıştı.

Kör Oldum!
Ergun Göknel, bulunduğu makamın, içine girdiği sistemin kendisini şaşırttığını itirafHuzuru son eşte buldu İSKİ skandalı Türkiye’nin karşılaştığı en büyük yolsuzluklardan biri olarak tarihe geçti. Göknel şimde geriye dönüp baktığında büyük hatalar yaptığını kabul ediyor. Cezaevinde tanıştığı dördüncü eşi Müjgân Hanım’la 69 yaşında huzuru bulduğunu söylüyor.ediyor. İSKİ Genel Müdürlüğü döneminde 21 yıllık eşi Nurdan Erbuğ'dan boşanıp kendisinden 26 yaş küçük Feray Hanım'la evlenen Ergun Göknel, bu evlilik kararını İSKİ'deki yanlışlarının bile üzerinde tutuyor ve "Hayatımın en büyük hatasıydı" diyor. Göknel, "Gözlerim gerçekten körmüş. 30 yaş küçük kadın senin neyine? İyi ki genel müdürlüğüm kısa sürdü, yoksa daha büyük hatalar yapardım" diye konuşuyor. Bu kadar kısa süren görevi boyunca böylesine büyük hatalar yapmasına halen şaşırdığını belirten Göknel, "Allah iyi ki beni daha yüksek mevkiilerden korumuş" diyor. İSKİ genel müdürlüğü döneminde yaptığı hataların en büyüğünün pahalı hediyeler kabul etmek olduğunu söyleyen Ergun Göknel, "Pahalı hediyeleri geri çevirmem gerekiyordu, ancak yapmadım. İkinci büyük hatam da partiye bağış toplamaktı. Bağış topladığım kuruluşların listesi Nurdan Erbuğ tarafından alınıp basına verildi. Nurdan'dan 21 yıl sonra değil, 3 yıl sonra boşanmalıydım" diyor. Eşi Nurdan Erbuğ'un isteğiyle bazı çalışanları işten çıkarıp yerine onun tanıdıklarını aldığını söyleyen Ergun Göknel, "Cezaevinden çıktıktan sonra iştenNurdan Erbuğ’dan boşanan Ergun Göknel, kendisinden 30 yaş küçük Feray Göknel’le evlendi. Ancak eski eşinin İSKİ itirafları üzerine cezaevine girdi. Daha sonra da terk edildi.attığım herkesten özür diledim" diyor. En çok da Nurdan Erbuğ'un isteğiyle işten attığı sekreterine üzüldüğünü söylüyor: "Nurdan Hanım'ın o dönem yaptığı şeyleri hiç fark edemedim, gözüm gerçekten körmüş" Ergun Göknel, cezaevindeyken uğruna 21 yıllık eşinden boşandığı kendisinden 26 yaş küçük Feray Hanım tarafından terk edildi. Önceleri üzüldüğü bu olay onu şimdiki hayat arkadaşı, 'kader ortağım' dediği Müjgan Hanım'la karşılaştırdı. Yaptığı hatalar sonunda adının 'çapkın'a çıktığını söyleyen Ergun Göknel "Ben çapkın bir adam değilim. Aslında çok evcimenim ama hatalı evlilikler yaptım" diyor. Mutluluğu geç de olsa dördüncü eşi Müjgan Hanım'da bulduğunu söylüyor ve "O, en zor günlerimi yaşadı, o zamanlarda benimle birlikteydi" diye konuşuyor.

"Başarısız Başarı"
'Başarısız Başarı' adlı son kitabında hem iş hem de özel hayatıyla ilgili samimi itiraflarda bulunan Ergun Göknel, şu anda iki yayınevine redaktörlük yaparak geçimini sağlıyor. Ev hanımı olan Müjgân Hanım ise eşi gibi kitap yazıyor ancak o, kitabını yayınlatacak bir yayınevi henüz bulamamış.

HAVVA KIZILIRMAK


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Çocuk pornosu suçlaması
 Orada bir dost var uzaklarda
 Yaz okulunda dayak
 Kadın derneğinin üst katına yuvalanmışlar
 Çukur davası 130 milyarlık tazminatla bitti
 Fuhuş yapmayı reddedince öldü
 Reha Muhtar 'ilham' verdi
 1 milyar dolarlık dava AİHM'de
 Şüpheli çanta Haliç'i kilitledi
 Kamyon otomobili sürükledi: Dört ölü
 Astsubay ve ailesi yok oldu
 Hatalı sollama öldürdü
EMRE AKÖZ
Balık çiftlikleri lobisi
Turizmin yoğun olduğu...
İLKER SARIER
İlgililere duyurulur
Bir insan, ülkenin en büyük...
MAHMUT ÖVÜR
Mıcır 'dehşeti'ni yaşadım!
Son bir hafta içinde Türkiye...
SAİT GÜRSOY
OKS'de ikinci yerleştirme başlıyor
Ortaöğretim Kurumları...
SAVAŞ AY
Söylenenler doğruysa lanet böyle lüks mekâna!..
Diğer...
HINCAL ULUÇ
Alaçatı'da iki harika gece..
Müzik bir başka alıp...
MEHMET BARLAS
Siyasetin yeni ustası Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip...
Bu işi bitir oğlum!
Bu işi bitir oğlum!
Başkan Canaydın, Ümit Karan'ın düğününde Heinz'in kulübü...
Dahi olurdum
Dahi olurdum
Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay: "Yabancı olsaydım, yaptığım...
MGK'da hükümete görev hatırlatması
MGK'nın dünkü toplantısında terörle etkin mücadele kararı alındı.
Kimlik tartışmasında kilit, seçim sistemi...
Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması alevlenen üst kimlik tartışmasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu