kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Söğüt'te şenlik vardı
Yörük çadırına ayrı ayrı girdiler

Nifak tohumu ekemezler

Erdoğan, Söğüt Şenlikleri'nde kürsüden birlik ve beraberlik çağrısı yaptı: Asırlardır kardeşiz, ebediyen kardeş kalacağız. Kan kardeş, can kardeş olmuş milletin ruh köküne nifak tohumları eriştiremezler...

Söğüt'te şenlik vardı

Başbakan ve Bahçeli'nin katıldığı Söğüt Şenlikleri'nde milliyetçiler, Başbakan'ın kardeşlik çağrısını protesto ettiler.

Geçen hafta Abdullah Öcalan'a destek mitingi için otobüslerle Gemlik'e gitmek isteyen grupların, polis tarafından durdurulması ve vatandaşların otobüslere saldırması sonucu gerginlik yaşanan Bilecik'te dün "şenlik" vardı. Söğüt ilçesinde düzenlenen 724. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, geçen haftaki olaylara tepki olarak, tarihinin en yüksek düzeyde katılımıyla gerçekleşti. Başbakan Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de katıldığı ancak bir araya gelmemeye özen gösterdikleri şenlik, AK Parti ve MHP'liler arasında güç gösterisine sahne oldu. Boyunlarına yörük poşusu bağlayan iki lider, şenliğin ilk programı olan yürüyüşe katıldılar, ancak ayrı kortejlerde yer aldılar. Bahçeli, daha sonra Ertuğrul Gazi türbesinde dua etmek için, Başbakan ve beraberindekilerin çıkmasını bekledi, şenlik sırasında da Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve bürokratların bulunduğu protokol tribününde değil, partililerin arasında törenleri izledi.

BIRAKIN BAĞIRSINLAR
Şenlik başladıktan ve Başbakan kürsüye çıkıp konuşmasına başladıktan sonra MHP'lilerin ıslık çalıp "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları tırmandırması, AK Partililer'in de "Başbakan Erdoğan" sloganlarıyla karşılık verdi. Erdoğan'ın birlik ve beraberlik, herkesin kardeş olduğu, ötekine hoşgörü isteyen konuşması sırasında, "Kürt sorunu değil, Tayyip sorunu var" açan MHP'li bir grup, Bozkurt işareti yaparak, "Hükümet istifa'', "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak'' sloganları atmaya başladı. AK Partililer'in de karşılık vermesi üzerine, Erdoğan konuşmasını kesti ve şu uyarıyı yaptı: "Bırakın orada bir grup istediği gibi bağırıp dursun, ben sizi sükunete davet ediyorum. Benburada birlik ve beraberlik çağrısı yapıyorum, bunu dinlemeyenler istediği gibi bağırsınlar. Biz bunları geçmişte çok yaşadık.'' Bu arada Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek önderliğinde Bingöl'den gelen bir grup da, "Söğüt'te doğan güneşe Bingöl'den selamlar'' pankartı açtı ve Türk Bayrağı taşıdı. Berdibek, Bingöllüler'in Türk insanı arasındaki birlik ve beraberliği vurgulamak amacıyla şenliklere katıldığını belirtti. Çevik kuvvet polisi, gerginliğin tırmanması üzerine olay çıkmasını engellemek için, AK Partililer ve MHP'liler arasında zincir oluşturdu.

KIT AKILLI TAHRİKÇİLER
Erdoğan, MHP'lilerin sloganları arasında yaptığı konuşmasında özetle şu mesajları verdi: "Hiçbir zaman kavmiyet davası, kabile davası gibi cahiliye gelenekleri ayağımıza zincir olmadı, olamadı. Biz, o davaları bin yıl önce aştık. Anadolu geleneğinde, aynı inanç ikliminde olanların hukukunu korumakla yetinilmeyip, kendileri gibi düşünmeyen, kendilerinin kıblesine yönelmeyenlerin can ve mal emniyeti de müdafaa edilir. Kör ideolojilerin at gözlükleriyle, cahiliye alışkanlıklarıyla millete bakan lar, tarihe dinamizmini ve hayatiyetini yitirmiş bir kadavra gibi bakanlar, yaşayan bu ruhu, bu idraki anlayamazlar. Bu bir yaşama üslubudur, hayat felsefesidir. Çağımızın etkin araçları eliyle kendi kıt akıllarınca tahrikler, provokasyonlar, ajitasyonlar tasarlayabilirler, ama kaya gibi sağlam duran, kan kardeşi, can kardeşi olmuş bu milletin ruh köküne nifak tohumlarını eriştiremezler.

GÜCÜMÜZ KILIÇ DEĞİL
"Birileri gücümüzü kılıçtan aldığımızı düşünebilir. Yine birileri, zorla ve baskıyla bir arada bulunduğumuzu vehmedebilir. Onlara söyleyecek tek bir sözümüz var: Dönüp tarihi yeni baştan okusunlar. Okusunlar ki gücümüzün birlikten doğduğunu anlasınlar."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çocuk korksa da okula gönderilmeli
 Medeniyetler arası imza krizi
 'Apo da Ladin de aynı'
 Lokal hipnozla safra kesesi operasyonu
 Zihinsel özürlü kızını taşırken okumayı söktü
 Gerçek 'Nimet Abla'
 Ailem fidyeyi göndermeseydi kafam kesilecekti
 Şırnak ve Bingöl'de kan aktı
 İETT otobüsünü molotofla yaktılar
ÖMER LÜTFİ METE
Ertuğrul Gazi huzurunda töreye ihanet
Başbakan Erdoğan...
UMUR TALU
Elimde bant var!
Medya yöneticilerinin hakikaten samimi...
FATİH ALTAYLI
Tüzmen'in sahtecilikten sabıkalı danışmanı
Her hükümet...
MEHMET ALTAN
Küreselleşmenin yeni ideolojisi: Pan-hümanizm'e...
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır-Söğüt hattında Erdoğan
Terörü kınamayan,...
ERGUN BABAHAN
Demokrasinin kendini koruma hakkına saygı
Türk-Kürt...
Suudi Kral 'fetva' verdi: El öpmeyin
Suudi Kral Abdullah, tartışma olabilecek bir açıklama yaptı:...
'Türkiye hakkında hata ediyor'
Schröder, Merkel'e karşı yine Türkiye'yi savundu:"Irak Savaşı'na...
Eski açık gol dedi
Eski açık gol dedi
Galatasaray, yeni tribünün açılış maçında Sivas önünde gol için 80...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu