kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ölüyoruz bizi kurtarın
Normal Bir Hayat Yaşamak İstiyorlar

Ölüyoruz bizi kurtarın

Özlem 6 yıldır, Cihan ise ecstasy ile başlayan uyuşturucu merakıyla 3 yıldır eroin bağımlısı. İkisi de bizi "bu illetten kurtarın" diye feryat ediyor.

29 yaşındaki Özlem ve 26 yaşındaki Cihan 2.5 yıldır birlikte yaşıyor. Özlem hemşire, Cihan ise bir zamanlar sosyete partilerinin aranan dansçılarındandı. Tanıştıklarında Özlem eroin, Cihan ise katıldığı partilerde aldığı ecstasylerle başlayan uyuşturucu bağımlılığının sonunda önce kokainman, Özlem'le tanıştıktan sonra kendi deyimiyle 'ona uyum sağlamak için' eroini deneyerek de eroinman oldu. İki genç için de onları ortak kadere kötüren kabus dolu günler böylece başladı.

HAP KESMEYİNCE EROİN
Cihan yakışıklı, dans ettiğinde genç kızların kendisinden gözlerini alamadığı bir gençti. Gittiği gece kulüplerindeki partilerde tanıştı.. Bu partilerde tanıştığı arkadaşları teklif etmişti ecstacy'yi kendisine. Dans etmeyi çok seviyordu Cihan. Onun bu yeteneği gittiği gece kulüplerinde keşfedilmiş ve artık Cihan dans partilerinin aranan dansçısı olmuştu. Arkadaşlarına göre de ecstasy alınmadan dans edilmezdi. Önce ecstacy ile uyuşturucuya başlayan Cihan'ı artık bu da tatmin etmez hale geldi ve bir süre sonra katıldığı bu partilerde kendisine teklif edilen kokaini denedi. Ardından da aşık olduğu eroinman sevgilisi Özlem'e uyum sağlamak için kez eroine geçti. İkinci kullanımdan sonra artık bir eroin bağımlısıydı Cihan. Özlem özel bir hastanede mesleğini seven başarılı bir hemşireydi. Annesi çok küçük yaşta öldüğü için onu anneannesi büyütmüş ve meslek sahibi olması için elinden geleni yapmıştı. Pırıl pırıl Özlem'in kaderi, karşısına çıkan adamla değişti. Onu görür görmez aşık oldu ve evlendi. Daha evlendiği ilk gece korkunç gerçeği öğrendi. Kocası eroin bağımlısıydı. Evlendiği gece şok yaşayan genç kız bu durumu kimseye söylememesi bir de dayak yedi. Her gün eşi ile uyuşturucu yüzünden kavga eden Özlem, bir gece koluna yediği şırınga ile kendinden geçti. Eşi uyuşturucu kullanmasına karşı çıkmaması için Özlem'e de eroin vermişti. Uyuşturucunun etkisiyle 2 gün sürekli uyuyan Özlem, uyandığında artık bağımlı hale gelmişti.

ELDE AVUÇTA BİR ŞEY KALMADI
2 yıl boyunca o da eşi ile birlikte eroin kullandı. Bu sırada oğlu Emir dünyaya geldi. Belki eroinden kurtulurum umuduyla minik yavrusunu da alıp eşinden ayrıldı. Anneannesiyle kalmaya devam eden Özlem, bu sırada sınavlara girdi ve tıp fakültesini kazandı. Ancak sürekli yaşadığı uyuşturucu krizleri yüzünden okula gidemeyecekti. Hayalindeki mesleğe, doktorluğa da uyuşturucu yüzünden veda etti ve tıp fakültesine kaydını yaptırmadı. Uyuşturucu, kendi mesleğini de yaptırmamaya başladı. Sıklaşan krizler, ona hastanedeki görevinde zor anlar yaşatıyordu. Özlem sonunda işinden de oldu. Artık uyuşturucu parasını da yaşlı anneannesinden istemeye başladı. Maddi yönden sıkıntıya giren anneanne, Özlem'i bu krizlerden kurtarmak için evlerini tek tek satmaya başladı. Sonunda ortada kalan yaşlı kadın Darülaceze'ye gitmek zorunda kaldı. Sonra komşusu Cihan'la tanıştı iki genç birlikte yaşamaya başladı. Bütün zamanları eroin aramak ve eve gelip 'uçmak'la geçiyordu. Bir süre sonra ikisi de hiçbir şey yapamaz hale geldi. Kimi zaman Cihan'ın annesinin verdiği harçlığı eroin parası yaptılar kimi zaman da Özlem'in anneannesinin. Kızkardeşi ile ortak olduğu bir evi kalmıştı Özlem'in. Onu da satıp eroin parası yaptı. Önceleri 12 saatte bir aldıkları eroini artık daha sık kullanmaya başlamışlardı. O kadar ki artık her ikisinin de vücutlarında ne iğne yapacak damar ne de kan kalmıştı. Defalarca bırakmayı denediler. Ancak krizler dayanılır gibi değildi. Cihan "O ağrılara dayanamıyorum, sinirden her yerimi kesiyorum" diyerek yaşadığı cinneti anlatıyor. Özlem ise "Ben böyle bir ağrı görmedim. Vücudunuzun her noktası ağrıyor, sürekli mide bulantısı var, ölecek gibi oluyorsunuz" diyor. "Biz artık bağımlılığımızın son noktasındayız" diyen iki genç, "Her iğne oluşumuzda kendimizden nefret ediyoruz" diyor. İkisi de çaresiz durumda. İkisi de bu illetten tek başlarına kurtulamayacaklarını düşünüyor. "Hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacımız var" diyerek yardım istiyorlar.

Havva KIZILIRMAK / MERKEZ-İSTANBUL


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İbo'dan AB'ye uyum!
 Bilgisayarına el konuldu
 Efeler gibi veda etti
 Kanala düşen oğlu için öldü
 Koçyiğit'in Mercedes'i çalındı
 Beylikdüzü'nde 12 dev proje
 Havalimanı pisti Ataköy'e uzayacak
 İşadamı Boyner'den fotoğrafçı Boyner'e
 Şifre Antalya'da kırıldı
 Tango yap, kalbini koru
 Alo SABAH İstanbul
 Tekzip
REHA MUHTAR
'Riyakârlık'
Nihayet Mehmet Ali erdi ...
EMRE AKÖZ
Bayrak Tüzüğü değiştirilmeli
Otel odasında ölü bulunan...
MEHMET BARLAS
CanWest'in Star TV'yi kimseye bırakmayacağı...
MAHMUT ÖVÜR
Fark ettiniz mi? İstanbul elden gidiyor!
Aylar önce...
SAVAŞ AY
Uyuşturucu kullanma yaşı düşüyor ama!..
O harika çocukla...
İLKER SARIER
Terazi-lastik jimnastik...
Yürüme macerama devam etmek...
Bizler utandık sizde utanın
Bizler utandık sizde utanın
Sporda üst üste başarısızlıklar yaşanıyor. futbola şike-bahis...
Filenin Sultanları tahttan indirildi
Filenin Sultanları tahttan indirildi
2003'te Avrupa ikincisi olan bayan voleybolcular, son şampiyonada ilk...
Baykal hükümetin politikalarını eleştirdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün Trabzon'da CHP il...
Baykal: CHP iktidar seçeneği
Başbakan Erdoğan'ın 3 gün önceki Rize gezisinde söylediği "CHP...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu