kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sıfır kilometre bir hikayeyle geliyor
Sıfır kilometre bir hikayeyle geliyor
Başkomiser Nevzat klasik olacak

Sıfır kilometre bir hikayeyle geliyor

Ahmet Ümit'in polisiye öyküsü; "Beyoğlu'nun En Güzel Abisi" yarın GÜNAYDIN'da başlıyor. Ümit'in hiçbir yerde yayımlanmayan öyküsünde; Başkomiser Nevzat, Beyoğlu'nda işlenen bir cinayeti çözmeye çalışacak.

Türkiye'de polisiye türe merak saranların sayısı her geçen gün artıyor; bunun en önemli göstergesi de Ahmet Ümit'in her kitabının defalarca basılması. "Ben bestseller değil, longseller'ım; benim kitaplarım sürekli baskı yapar" diyen Ümit'in belki de en önemli özelliği; Türkiye'ye polisiyeyi sevdirmesi. Her okurun en azından birkaçının adını mutlaka bildiği kitaplarını sıralamak yerine onun şu sözlerine kulak verince anlıyoruz polisiyeye olan ilginin arttığını: "Şu anda Türkiye'de polisiye yazarak geçinen bir adamım ben. Geçinebilecek bir noktaya geldim. Yazdığım her kitap aşağı yukarı korsanları hariç 50 bin civarı satıyor..." Şimdi de yüzbinlerce okur; Ümit'in kaleminden uzun soluklu bir cinayet öyküsünü okuyacak GÜNAYDIN'da... Beyoğlu'nda işlenen bir cinayetin katilini arayacağız her gün satır aralarında...

TANIDIK BİR KARAKTER
Öykünün ismi; 'Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'... Kahramanları; 'Karanlıkta Koşanlar' ile 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir' isimleriyle TV'ye uyarlanan dizilerle tanınan Başkomiser Nevzat ve yardımcısı Ali.
* Yarından itibaren Başkomiser Nevzat'ın hikayesi başlıyor...
İlk kez 'arkası yarın' yapıyorum. Yıllar önce çıkan Yeni Yüzyıl gazetesinde, pazar günleri, tam sayfa bir öykü yayımlanırdı. 15, belki de 18 hafta yayımlandı ve
* zaman Başkomiser Nevzat karakteri çıktı ortaya...
* GÜNAYDIN okurları için yazdığınız bu yeni hikayede neler yaşanacak? Başkomiser Nevzat ve yardımcısı Ali'nin soruşturduğu bir Beyoğlu cinayeti... Bu sadece GÜNAYDIN okurları için yazılmış, başka hiçbir yerde yayımlanmamış bir hikaye olarak; Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'nin serüveni olacak.

BU POLİS ŞİDDETİ SEVMİYOR
* Bu 'güzel abiyi' biraz anlatır mısınız? Kimdir, nasıl biridir?
Nevzat aslında tam bizden bir karakter. Ne yazık ki, uzun süre Türkiye'de polisiye yazarları Batı'yı taklit etti. Ben, bizden karakterler yaratıyorum çünkü Türkiye'deki suçtan yola çıkarak yazıyorum. Dolayısıyla bu karakterin de bizden bir polis olması gerekiyordu. Ama sadece kaba güce dayanan bir polis değil Nevzat.
* daha çok bilime, kriminolojiye dayanıyor ve işin sosyolojik tarafını da görerek cinayetleri çözüyor, katili yakalıyor. Ve her katilin hikayesinin arkasındaki karışık durum da onu mahvediyor.
* Duygulu bir adam... Duygulu bir adam... Şunun farkında; bir bataklıkta
* ve binlerce sivrisinek var. Birkaç sineği öldürmenin ya da yakalamanın suçu çözmeyeceğini biliyor. Kederli... Alaturka... Kurufasulye sever, milli takımı tutar, mahallede tavla oynar... Karısı ve çocuğu bir patlamada ölmüş ve bu cinayeti çözemiyor. Burada bir ironi var; Nevzat, Cinayet Masası'nın en başarılı polisi ama kendi sorununu çözemiyor... Sonra bir tür suç bilgesi diyebiliriz ona. Çünkü o, mesleki deformasyona çok fazla uğramamış... Ceset orada yatar, başında sigara içer, yemek yer, muhabbet ederler; bizim Nevzat bunlardan değil.

KATİLLE EMPATİ KURUYOR
* Böyle davranması da geçmişiyle ilgili öyle mi?
Evet. Kendini biraz da kurbanın yerine koyabiliyor. Empati duygusu gelişmiş. Balat'ta oturuyor; iki katlı, iki apartman arasına sıkışmış
* evlerden birinde... Bir sevgilisi var, Evgenia... Evgenia'nın Kurtuluş'ta eski bir Rum meyhanesi var. Bazı geceler ona gider, orada bir iki tek atar, onun mezeleri çok güzeldir. Aralarında ilan edilmemiş bir aşk sürer. Evgenia zaman zaman "Neden biz evlenmiyoruz?" der şakayla karışık.
* da "Eğer evlenirsek seni kaybederim, böyle uzak durursak aşkımız hep alevli kalır" diye yanıtlar verir. Nevzat böyle bir karakterdir...
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mizah yapmaya başladım derin bir 'OH' çektim!
 'Havalı şöhretlerden değilim'
 Ege Olympia'yı ayağımıza getiriyor
 Alzheimer hastaları için yardım gecesi
 Çalıkuşu'nda yeniden yapılanma
 Ödüllü filmler Filmekimi'nde
 Üç asırlık Osmanlı saati satılıyor
 Validen İpek'e ödül
 Polis Amca ve çocuklar piknikte
 Kaderlerini yaşıyorlar
SEDA KAYA GÜLER
Seda Sayan farkı
Magazin basınına göre aynı kulvarda...
Bu seferki mütevazıydı!
Bu seferki mütevazıydı!
Ünlü işadamı Cem Boyner'in eşi Ümit Boyner, 40'ıncı doğum gününde üç...
Aman Tamer Madsen'e dikkat
Aman Tamer Madsen'e dikkat
42. Altın Portakal Film Festivali için Türkiye'ye gelen aktör...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.