kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zanlı, yoğun güvenlik önlemleri altında Adli Tıp’a götürüldü. Fotoğraf: Mehmet ACAR
Şeytani kaçırma tecavüzle bitti..
Nasıl kaçırıldı?
Psikolojik destek görüyor

Yardım meleği şeytan çıktı

Okul müdürüne "UNICEF temsilcisiyim... Yardım edeceğim" dedi... Fakir öğrenciler arasından E.Ş.'yi seçti... Kaçırıp 15 gün boyunca tecavüz etti.

Ankara'da insanın kanını donduran bir dram yaşandı. İyi giyimli; 30 yaşlarında olan adam, Etlik'teki bir okula gitti. Müdüre çıktı. "Fakirlere yardım edeceğim" dedi. Okul yönetimi 10 öğrenci belirledi. Sözde yardımsever, fakirlik belgelerini bile istedi... Aileler, "burs vaadiyle" getirdi. Ve adam, çocukları yanına alıp gitti...

İşkence görmüş
Dokuz çocuğu, "Ben yardımları okula gönderirim" diyerek geri yolladı. Sadece 13 yaşındaki E.Ş.'yi yanına aldı. Ve sırra kadem bastı... Ankara Emniyeti, 15 gün süren sıkı bir takip sonucu E.Ş.'ye ulaştı. Talihsiz kız dövülmüş, işkence görmüş, tecavüze uğramıştı... Şimdi, hastanede psikolojik destek alıyor... Zanlı ise sorgulanıyor.


Şeytani kaçırma tecavüzle bitti..

UNICEF'te çalıştığını ve fakir öğrencilere burs vereceğini söyleyen bir zanlı tarafından okuldan kaçırılan 13 yaşındaki E.Ş. 15 gün kâbus yaşadı.

Ankara Etlik'teki bir okulda öğrenci olan 13 yaşındaki E.Ş.'nin akıllara durgunluk veren kaçırılması hikâyesi medya sayesinde çözüldü. 15 gün alı konan kız çocuğu, serbest bırakıldıktan sonra tecavüze uğradığını söyledi. 6 Ekim Perşembe günü talihsiz kızın okuluna gelen 30 yaşlarında, düzgün giyimli bir erkek, okul yetkililerine kimliğini göstererek, UNICEF'te çalıştığını ve fakir öğrencilere burs verip, gıda ile giysi yardımı yapacaklarını söyledi. Okul yönetimi, sınıfları dolaşarak, 10 öğrenci belirledi ve isimleri "yardımsever" sandığı adama verdi. Öğrenciler, Yeşil Kart ve kimliklerin fotokopilerini getirmeleri için evlerine yollandı.

YARDIM UMUDU
Yardım umudu taşıyan öğrenciler ve velileri parkta toplandıktan sonra okulun bulunduğu caddede "servisle döneceğiz" diyerek velileri uzaklaştıran sahte UNİCEF'çi, daha sonra girip çıktığı 2 okulda 8 öğrenciyi daha evlerine gönderdi. "Geriye düzgün konuşan bir kız ve bir erkek kalsın" diyen adam sonunda talihsiz kızla, bir erkek çocuğunu Etlik Lisesi'nin yanındaki parka götürdü ve erkek çocuğunu da burada "Hadi sen de git, ben size daha sonra yardım yapacağım" diyerek gönderdi. Küçük kızın kaçırıldığı, akşam evine gelmeyince ortaya çıktı. Arkadaşları, "O adamla gitti, sonra adam geri getirecek" deyince annenin içine kurt düştü. Polise haber verildi. Ancak bütün aramalara rağmen 15 gün boyunca küçük kızdan bir haber alınamadı. Film gibi kurgulanan kaçırma olayının ardından mahalle sakinleri olayı duyunca şaşkınlığa düştü. Mahalle sakinleri, "Hiç şüphelenmedik. Parkta oturdu, velilerle sohbet etti. Herkes onu gördü" dedi. Görgü tanıklarının belirttiği eşgale göre Emniyet Müdürlüğü kişinin robot resmini çizerek karakollara dağıttı. Küçük kızın fotoğrafı da, Ankara'daki minibüs ve otobüslerle diğer toplu taşıma araçlarına ve otobüs duraklarına asıldı. Aile son olarak Show TV'de önceki gün yayınlanan ve Serap Ezgü'nün sunduğu "Biz bize" programında yardım istedi. Bu sırada televizyonu izleyen bir kişi, küçük kızın Keçiören Ovacık'ta bir gecekonduda tutulduğunu ihbar etti. Program yapımcıları, televizyonu arayan kişinin adı ile telefonunu Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi yetkililerine aktardı.

CANLI YAYINA İHBAR
Asayiş Şubesi ekipleri, ihbarda bulunan kişi ile temasa geçti ve kızın tutulduğu ileri sürülen evin adresini belirledi. Saat 19:00 sıralarında baskın düzenlendi ve evde bulunan 5 kişi göz altına alındı. Gözaltına alınanlardan birisinin küçük kızı 15 gün önce kaçıran kişi, diğer dördünün ise bu kişinin akrabaları olduğu öğrenildi. Polisin ortaya çıkarttığı senaryoya göre, Ovacık'ta oturan zanlı, ailesinin de evinin içinde olduğu dört evlik bir avluda yaşıyor. Avludaki dört ev, birbirini görüyor. Bunlardan biri kendisine diğerleri ise annesi ve erkek kardeşlerine ait. Polis, diğer aile fertlerinin de E.Ş.'nin zorla orada tutulduğundan haberdar olduğunu bu yüzden de suça dolaylı olarak iştirak ettiğini söyledi.

PSİKOLOJİK DESTEK
Küçük kızın ailesi de Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek, kızları ile görüştürüldü. Kız ilk ifadesinde, dövüldüğünü ve tecavüze uğradığını söyledi ve tecavüz edenleri teşhis etti. Adli Tıp Kurumu'na götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen talihsiz kızın üzerinden, kim ya da kimlerin tecavüz ettiğinin belirlenmesi için sperm örnekleri de alındı. Rapora göre zanlılar, "Küçük kızı alıkoymak ve tecavüz etmekten" mahkemeye sevk edilecekler. Zanlının başka tecavüz olaylarına karışıp karışmadıklarının belirlenmesi için de araştırmalar sürüyor. Küçük kız, psikolojik destek amacıyla bir hastanenin psikiyatri servisinde tedavi altına alındı.

Göksel ÇAĞLAV-Aslı UYUR / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Deprem "söylentisi" panik yarattı
 "Çok az ilerleme kaydedildi"
 Van'da Başsavcı'ya tepki
 Çiçek: Aşkın'ın tutuklama biçimine ilişkin inceleme...
 Rektör hakkında 'fişleme' iddiası
 '60 kişiyle konuşulmaz'
 İzmir yeniden 5.9'la sallandı
 'Ekümenik alerjisi var'
 Doğuda kar kış İstanbul'da bahar
YILMAZ ÖZDİL
Haydi kızlar okula...
Ankara'nın göbeği.
Adamın biri...
ÖMER LÜTFİ METE
Bakü'den ne isteniyor?
Kardeş Azerbaycan'da son birkaç...
UMUR TALU
Terazinin kefeleri
Dışişleri Bakanı Gül, Financial...
FATİH ALTAYLI
Bihaber bir başkan
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden...
ERDAL ŞAFAK
Ya değişeceğiz Ya vazgeçeceğiz
Türkiye ile AB dün...
Elinden 'kopya' çekmiş!
Devrik Irak lideri, mahkemede kendisine kâğıt-kalem verilmediği için...
Bakü'de seçim gerilimi tırmandı
İki haftada 86 muhalif gösterici tutuklandı, iki bakan "Darbe...
Bir puan gerisi yalan
Bir puan gerisi yalan
Beşiktaş, UEFA'ya da iyi başlayamadı. Sahaya altyapı direktörü Mehmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu