kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aliye'nin imansızı Müco
Aliye'nin imansızı Müco
'Layık olmaya çalışıyoruz'
Müco yaramaz bir çocuk

Aliye'nin imansızı Müco

'Aliye'nin iş bitirici kötü adamı 'Müco'yu canlandıran Barış Falay, Sinan'a karşı aldığı tavırla gidereksevilen bir karakter haline geldi. Yani, dinsizin hakkından imansız geldi!.

* Herkes sizi Aliye'deki Müco karakteri ile tanıdı. Ama yıllardır oyunculuk camiasının içerisindesiniz... Oyunculuğa tesadüf eseri başladım. Ortaokulu birincilikle bitiren ben; lise ikinci sınıfta dergiler, halkevleri derken, sınıfta kaldım. Bizim orada bir tiyatro vardı, 'gel ışıklarını yap' dediler. Bir gün oyunculardan biri gelmedi. Tiyatro hayatım, onun rollerini okuyarak başladı. Çok eğlenmeye başladım. Maymun iştahlı bir adamdım. Tiyatro ile tanıştıktan sonra bende maymun iştahından eser kalmadı. 'Tamam mesleğimi buldum' dedim.

* Biliyorsunuz tiyatrolar ciddi maddi sıkıntılar içinde. Siz de ağırlıklı olarak tiyatro yapıyorsunuz... Devlet memuruyum ama o anlamda ağlamak istemiyorum. Bu, oyunculara özgü bir şey değil. Hangi devlet memuru emeğinin karşılığını alıyor? Bu durumu özel bir statü olarak görmüyorum. Tabii Avrupa ve gelişmiş ülkelerle karşılaştırdığımızda; emeğimizin karşılığını alamadığımızı söyleyebilirim. Allah'tan diziler çıktı da para kazanıyoruz.

BİRAZ MANYAK AMA...

* Başlarda dizinin en nefret edilen karakterleriydiniz. Ancak Sinan'a yaptıklarınız yüzünden şimdi en sevilen karakterlerden biri oldunuz...
Genel anlamda 'Müco' çok da nefret edilen bir tip olmadı. Bilinçli yapılmış bir şeydi. Dizinin ilk başlarında senarist ve yapımcım 'Gerçek bir hikaye anlatıyoruz. Çok kötüler ya da çok iyiler yok' dedi. Ama Müco, ortalama insandan biraz daha kötü bir adam. Aslına bakarsanız Müco kimseye kötülük yapabilecek biri değil. Sadece Sinan'a karşı kötü. Sinan'a karşı 'zafere giden her yol mubahtır' düşüncesi hakim. Müco'ya gelen sempatinin en büyük nedenlerinden biri de; bizim kültürümüzde 'Dinsizin hakkından imansız gelir' diye bir deyim vardır, Müco burada biraz imansız gibi takılıyor. Adam biraz manyak ama aslında iyi ve sevimli bir adam.

* Sinan'a karşı kötü olmasının altında sanki başka şeyler var. Aralarındaki çekişmenin Aliye ile bağlantısı var mı? Onun cevabını ben vermeyeyim. Sürprizi kaçmasın, aileme bile söylemiyorum. Onlar da dizideki o keyfi yaşamak istiyorlar. Nedenini ilerleyen bölümlerde göreceğiz. Ama seyirci Müco'yu daha çok sevecek. Onun Sinan'a düşmanlığı bitmeyecek.

ROLÜM ÖNCE 5 BÖLÜMDÜ

* Müco'ya kendinizden bir şeyler eklediniz mi?
Müco ilk başlarda beş bölümlük bir roldü. Yapımcı firma ve kanal çok iyi olunca 'Ben ne yapabilirim ki, bu rol devam etsin' diye çok düşündüm. Müco'da bu zamana kadarki tiyatroda; oyunculuk yaşantımdaki bütün birikimleri kullanmaya çalıştım. Kötü adam olup, bir yandan da kendimi seyirciye sevdirmeye çalıştım. Role kendimden bir şeyler eklemeye başladım. Önce Edirneliler'in nasıl konuştuğunu araştırdım. Karadenizliler 'Uşağum' derler ya, Edirneliler'de 'Aga' kelimesini çok kullanıyorlar. Ondan sonra 'Sinan Aga' demeye başladım. Bu adam alt düzey gelir seviyesinden gelen bir adam. Okumamış, hayatta başarılı, zeki ve iş bitirici...

* Genelde filmlerde ya da dizilerde 'kötü adamlar üzülmez' diye bir mantık vardır. Fakat Müco'da durum çok farklı... Müco'nun duygusal olduğu anlar da var. Kötü adamlar üzülmez diye bir şey yok. Aksine kötü adamlar duygusal tepkileri ve patlamaları daha fazla olan insanlardır. Zaten bu yüzden hatalara ve yanlışlara düştüklerini düşünüyorum. Duygularını daha çabuk dışa vururlar. Hemen üzülen hemen kızan tiplerdir. Bunu da olabildiğince role yansıtmaya çalıştım.

MÜCO BENİM İÇİN ŞANS

* Müco sivri ve diziyi yönlendiren tiplerden biri...
Ateşleyici karakterlerden biri. Genelde de bir rolün etkileyiciliği benim için daha önemli. Müco bu anlamda benim için bir şans oldu. Bir kere kocaman hareketleri olan bir adam. Bütün duygusal dünyasını hep dışarıda yaşıyor. Böyle karakterleri kamerada oynamak daha zor. Ekranda minimalize oyunculuk yaparak inandırıcılığı sağlamak daha kolay oluyor aslında. Müco biraz da benim çizdiğim biri.

* Peki size gelen tepkiler nasıl? İnanılmaz güzel. İstanbul'dan çıkınca bu tepkiler daha da artıyor. Oyuncunun yaptığının karşılığını görmesi biraz böyle bir şey. Bu her meslek dalında olabilecek bir şey değil.Bizim keyfimiz de burada zaten.

* Müco'ya benziyor musunuz? Kıyafet olarak uyuşmuyoruz. Müco benden çok farklı biri. Ben memur bir ailenin, mesleği oyunculuk olan bir üyesiyim. Dolayısıyla Müco gibi değilim...

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İşte Avşar'ın 'ultra lüks' villaları
 İlk uzun metraj müziğini Dön Gel Kârhanesi için yaptı
 Daha önce hiç albüm almak için yer ayırttınız mı?
 40'lık Merve, 38'lik Deniz,hamile Demet ve sosyetik Elif
 Tarkan'ın single'ının sırrı ortaya çıktı
 Porseleni elde yıkayın gümüşü parlatın
 İstanbul'un yeni adresi
 Fortunalle kanepe serisi
 İtalyan mobilyalar
 Osmanlı mobilyaları sergisi
 Bol bol dans edip yarışacaklar
 Cilveli olmak zor mu ?
 Herkese meydan okuyor
 Bu kez aşkı için dövme yapıyor
 Hayır için büyücü oldu
 Marifetlerini sergiledi
 sinemayı bırakıyor
 Zor günleri atlattı
 Aldinç bir çıktı, pir çıktı
RAHŞAN GÜLŞAN
Aklımın dibini gösterdim!..
Makûs talihim, acı vatan...
HAKAN & UTKU
Yalan Rüzgarı
Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti bu...
SEDA KAYA GÜLER
Cumhuriyet bayramı ve televizyonlar
Kaçıncı defadır...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kaymaklı keşkek
Unu bir kaba...
Koku almayanın anıları silinir
Koku almayanın anıları silinir
Her türlü koku, özel bir kodlamayla koku belleğinde arşivleniyor. İlk...
Liposuction yerini 'LipoSelection'a bıraktı
Liposuction yerini 'LipoSelection'a bıraktı
Amerikalı bir estetik cerrahının geliştirdiği yeni metod...
Çocukları sevindirecek
Çocukları sevindirecek
Türkan Sabancı, 1997 yılında Üsküdar Koşuyolu'nda Görme...
Acar'ın TİKAV'a jesti
Acar'ın TİKAV'a jesti
Vizyonu geniş Atatürkçü gençler yetiştirmek için 1999 yılında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.