kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bölünmez'e saldırı
Maçta hakemi tokatlamıştı
"Eşimi salon çıkışına kadar kovaladı"

Vekile Kurşun

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez eşiyle birlikte gittiği sinemada silahlı saldırıya uğradı.

Mardinspor Başkanı da olan Süleyman Bölünmez dün gece Ankara'da Arcadium Alışveriş Merkezi'ndeki sinemada uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Eşi tarafından hastaneye götürülen Bölünmez'in her iki kalçasından vurulduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

SALDIRGAN ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ OĞLU
Jandarmaya teslim olan Mehmet Tutaşı'nın DYP'den eski Mardin Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı'nın oğlu olduğu anlaşıldı. Bölünmez'in son seçimde Tutaşı'ya destek vermediği için iki aile arasında husumet olduğu öğrenildi.

Sahaya inip hakem tokatlamıştı

Bölünmez 18 Ekim'de Mardinspor, Antalyaspor'a 3-0 yenilince sahaya inip hakemi tokatlamıştı. Yaralı vekil hastanede tedaviye alındı.


Bölünmez'e saldırı

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez Ankara'da eşiyle gittiği sinemada silahlı saldırıya uğradı. Vekil baldırına ve kalçasına isabet eden iki kurşunla yaralanırken saldırgan teslim oldu.

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez eşiyle birlikte gittiği sinema salonunda silahlı saldırıya uğradı. Kalçasından vurulan Bölünmez, eşi ve çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Milletvekili Bölünmez'i vurarak olay yerinden kaçan eski Mardin Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı'nın oğlu Mehmet Tutaşı olaydan iki saat sonra jandarmaya teslim oldu. Bölünmez'in eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı'yla husumeti olduğu öne sürüldü.

MASKELİ BEŞLER'İ İZLİYORDU
İddiaya göre olay şöyle gelişti: M Oil Petrol Anonim
Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Mardinspor Başkanlığı da yapan Süleyman Bölünmez dün gece eşi Zehra Bölünmez ve kızıyla birlikte Çayyolu'nda bulunan Arcadium Alışveriş Merkezi'ndeki Cinebonus Sinema Salonu'na vizyona yeni giren "Maskeli Beşler" adlı filmi izlemek için gitti. Aynı filmi izlemek için sinemaya giden Mehmet Tutaşı'nın da Bölünmez'in arka sırasında oturduğu öğrenildi. Film sırasında Bölünmez ve Tutaşı tartışmaya başladı. Tartışmayı çevrede bulunan vatandaşlar araya girerek büyümeden önledi. Ancak tartışma biraz sonra tekrar alevlendi. Seans arasında da süren tartışmada Bölünmez, Mehmet Tutaşı'ya, "Ters ters ne bakıyorsun" diye çıkıştı. Tartışma yeniden büyüdü.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR AMA...
Küfürlerin de edilmesiyle tartışma kavgaya dönüşünce Mehmet Tutaşı belindeki silahını çıkardı. Bunu gören Bölünmez ve eşi kaçmaya başladı. Tutaşı ise arkalarından beş altı el ateş etti. Mermilerden ikisi Bölünmez'in baldırı ve kalçasına isabet etti. Bölünmez, eşi ve çevredeki vatandaşların yardımıyla Özel Güven Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı ve ameliyata alındı. Hastane yetkilileri Bölünmez'in hayati tehlikesinin bulunmadığını, isabet eden kurşunlardan birinin sol kalçasından girip uyluk ucuna kadar ilerlediğini, diğerinin ise sağ baldırından girip çıktığını söyledi. İçerideki kurşunun daha sonra çıkarılacağı ifade edildi. Bölünmez'i vuran Mehmet Tutaşı alışveriş merkezindeki güvenlik görevlilerini silahla tehdit ederek kaçmayı başardı. Ancak jandarmayı telefonla arayan Tutaşı olaydan yaklaşık iki saat sonra teslim oldu.

HUSUMET SEÇİME UZANIYOR
Süleyman Bölünmez ile Abdülkadir Tutaşı arasında 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde kavgalar yaşandı. 3 Kasım 2002 genel seçiminde Tutaşı, Bölünmez'i desteklerken, yerel seçimde Bölünmez, Tutaşı'ya destek vermedi. Bunun üzerine araları açıldı. Tutaşı seçim sonrasında belediye başkanlığını kaybedince Mardin'den Ankara'ya taşındı. Öte yandan Süleyman Bölünmez 2001 yılındaki "Fırtına Operasyonu" kapsamında akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla Antalya'da tutuklandı ve 6 ay cezaevinde yattı. Bölünmez, tahliye olduktan sonra adaylığını koyduğu 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Mardin'den bağımsız milletvekili olarak seçildi.

Göksel ÇAĞLAV-Doğu DOLANER / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yüzleri doğuda akılları batıda
 Üniversiteye ABD modeli reform
 Haksızlığa 2 tazminat
 Sisler geçidinde yolculuk
 Öğrencisine verdiği yardım sözünü tuttu
 Ümraniye'de mutfakta patlama: 2 yaralı
 İmama hızlı namaz dayağı
 Nişanda kız ve erkek tarafı birbirine girdi
 Emirdağ'da deprem
 'YÖK kalksın'
 Avukatlar sevindi
 Mü-Yap'ın MP3 savaşı
 Önce çaldı sonra verdi
UMUR TALU
Saygılarımla
Hani, "burdan başka" aslında...
FATİH ALTAYLI
Şekerdeki kâr eroinde yok
Uzun zamandır yazmayı...
ERDAL ŞAFAK
Azerbaycan ve kadife devrimler
Azeriler bugün sandığa...
'Burada devrim olmaz'
Azerbaycan bugün sandık başına gidiyor. Ülkede devrim olabileceği ve...
Siyah öfke yayılıyor
Fransa'da 9 gündür süren protesto kontrol altına alınamıyor. Olaylar...
Türk sporu için
Türk sporu için
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, yabancı kısıtlamasını eleştirip, "Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu