kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Singapur lezzetleri İstanbul'da
Singapur lezzetleri İstanbul'da
Rotı Pratarotı
Satay Lamb And Beffsatay

Singapur lezzetleri İstanbul'da

Swissotel The Bosphorus İstanbul, Singapur Havayolları ve Singapur Turizm Bürosu'nun katkılarıyla düzenlediği 'Singapur Lezzetleri Festivali' ile ülkenin geleneksel yemeklerini ve kültürünü İstanbul'a getiriyor.

Swissotel The Bosphorus'un ev sahipliğini yaptığı Singapur Lezzetleri Festivali, Singapur'un en önemli otellerinden biri olan Swissotel The Stamford'un şeflerini İstanbul'a getirdi. 19 Kasım'da başlayan ve 27 Kasım'a kadar devam edecek olan festival kapsamında; otelin şeflerinden Henry Wong ve yardımcısı Roslan Bin Maswan, Cafe Suisse Restoran'da birbirinden lezzetli Singapur yemeklerini İstanbullar'ın beğenisine sunuyor. Festival süresince, Singapur mutfağına özel 'Rojak', 'Mango Puding', 'Samballı Kangkong' gibi birbirinden değişik lezzetleri tatmak mümkün.

BAHARAT BAŞ KÖŞEDE!
Şef Henry Wong ve Roslan Bin Maswan, Singapur mutfağının etrafındaki ülke mutfaklarından etkilendiklerini söylüyor: "Singapur çok kültürlü bir ülke, etrafındaki Çin, Malezya, Hindistan gibi ülke mutfaklarından etkilendiği için, mutfağımızda bu ülkelerin tatları yer alıyor." Et, tavuk ve balığın bolca kullanıldığı ve yemeklerin genellikle pişirilerek hazırlandığı Singapur mutfağında, baharatların da önemiyse büyük. Özellikle köri sosunun öne çıktığı Singapur yemeklerinin çoğuna ekşili tatlar hakim. "Singapur yemeklerinde olmazsa olmazların başında 'Pandan Yaprağı', 'Galagan' ve 'Lemon Grass' adlı bitki geliyor" diyen şef Wong, Singapur mutfağı ile ülkemiz mutfağının baharat kullanımı açısından benzerlik taşıdığına dikkat çekiyor. Ülkenin en sevilen yemekleri ise 'Hokkien Mee', 'Satay', 'Roti Prata' ve 'Chili Crab'...

ZEYNEP GÜLER / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Filmim Ömer Lütfü Akad'a armağan olsun!'
 Çok içenlere özel otomobil servisi
 Okul biter bitmez sektöre dalıyorlar
 'Lovelorn'un ilk yabancı ödülü...
 Unutulmamak için bu dizide oynadım
 Gözlüklere kasko kasko sistemi geldi
 Heybeliada'da 125 yıllık tarih
 Deliksiz uyku keyfi
 Akıllı çamaşır makinesi
 Düşük basınçta hızlı pişsin
 Çeşit çeşit lambalar
 Sidney banyoları çok zarif
 Kalıcı mı, gidici mi
 Saray yavrusu evi müze gibi
 Yıldızlar güzelliği mutlulukta buldu
 Syriana'nın galası yapıldı
 Kylie 2006'da tura çıkıyor
 Kaptan Kirk böbrek taşını satıyor
RAHŞAN GÜLŞAN
Öyle tokat atılır mı?
Oyunun en ağır sahnesi. Serap,...
HAKAN & UTKU
Babam ve Oğlum ve Harry Potter
'Çemberimde Gül Oya'...
SEDA KAYA GÜLER
Kadınlar ve çantaları
Aydan Şener'le Mustafa Uğurlu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limonlu piliç sote
Isıtılmış yağda...
Çikolata krizi de gizli diyabetin alarmı sayılabilir
Çikolata krizi de gizli diyabetin alarmı sayılabilir
Gizli şekeri olanlar sabah uyandıklarında fazla acıkmaz, genellikle...
Çifte mutluluk
Çifte mutluluk
Vakko'nun patronu Cem Hakko, Vakkorama V2K mağazasını New...
Rekor tazminat talebi!
Rekor tazminat talebi!
Eşi Mehmet Urgancı'nın kendisine şiddet uyguladığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.