kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bazı söylediklerimi yazmasanız olur mu?
Bazı söylediklerimi yazmasanız olur mu?
Öküzden korktu dublör kullandı
Yönetmen olmak istiyor

Bazı söylediklerimi yazmasanız olur mu?

Çağan Irmak'ın çok ses getiren filmi 'Babam ve Oğlum'un çocuk oyuncusu Ege Tanman, filmde izleyenleri en çok etkileyen karakterlerden biri. Bursa'daki evinde görüştüğümüz küçük Ege, önce 'off the record'un anlamını sordu, sonra da bunu uygulamamızı istedi.

İzleyenlerin hem kahkahalarla güldüğü, hem de gözyaşlarını durduramadığı Çağan Irmak imzalı filmi 'Babam ve Oğlum'un şüphesiz en sevimli karakteri çocuk oyuncu Ege Tanman. Oyunculuğuyla kimi zaman seyirciyi ağlatan kimi zaman ise güldüren yedi yaşındaki minik Ege, ilk röportajını babasıyla yaşadığı Bursa'daki evinde GÜNAYDIN için verdi. Su çiçeği olmasına rağmen sorularımızı yanıtlayan Ege, "Filmi galada seyrettiğimde çok ağladım. Ağladığımı saklamaya çalıştım ama galiba belli oldu" dedi. Bursa'daki evinde buluştuğumuzda, Ege'nin üzerinde takım elbise, yüzünde ise suçiçeği nedeniyle oluşan yaralar vardı. Bütün sevimliliğiyle bizi kapıda karşılayan küçük oyuncu; röportaja başlamadan önce "Off the record ne demek?" diye sordu. Ona "Eğer söylediğin bir şeyin yazılmasını istemiyorsan bana bu 'off the record' diyebilirsin" deyince, başını 'tamam' anlamında salladı. Ege gerçekten de kendisiyle ilgili pek çok sırrı bizimle paylaştı ama hemen ardından 'off the record' demeyi de ihmal etmedi!

'BU ÜÇÜNCÜ DENEYİMİ'
'Babam ve Oğlum', yuva öğretmeni bir anne ile kimya mühendisi bir babanın oğlu olan Ege'nin ilk oyunculuk deneyimi değil aslında. Daha önce 'Kınalı Kar' adlı dizide rol alan, daha sonra da 'Yusufcuk' adlı bir filmde başrol oynayan Ege'nin Çağan Irmak'ın filmine seçilme hikayesi ise oldukça ilginç... Ege'nin babası Serdar Tanman, Ege'nin Çağan Irmak ile Babam ve Oğlum yolundaki tanışmasını şöyle anlatıyor: "Ege Bursa'da da İstanbul'da da ajansa kayıtlı. Oradan bize Çağan Irmak'ın projesi için bir çocuk arandığı söylendi. Biz de Ege'nin oyunculuk denemelerinden bir DVD hazırlayıp İstanbul'a gittik. O gün senaryoyu okudum ve 'Ege bu filmde oynamalı dedim' kendi kendime. Ancak gittiğimizde öğrendik ki; Çağan Bey'in ajansı başka bir ajansla çalışmaya karar vermiş. Ben de DVD'yi Çağan Irmak'a iletilmek üzere bıraktım ve çıktık.
Aradan süre geçti ve ben benim bıraktığım DVD'nin Çağan Bey'e ulaşmadığını anladım. Bu sefer kendim ulaşma yöntemlerini denedim ve kendisinin mail adresini buldum. Sonra Çağan Bey'in asistanı aradı ve bizi çağırdı. Biz yine İstanbul'a gittik. Birlikte çekim yaptılar ve Çağan Bey 'çok iyi' diyerek çıktı çekimden. Ertesi gün telefon ederek; "Biz Ege'yi çok beğendik ama bu projede çalışamayacağız" dediler. Biz de 'sağlık olsun' dedik. 10 gün sonra bir telefon daha geldi ve bizi çağırdılar. Seçtikleri diğer çocuk başarılı olamamış çekimlerde, Ege seçildi."

'HİÇ YORULMADIM'
Bir ay süren çekimler boyunca hiç yorulup sıkılmadığını anlatan Ege ise, "Zaten yaz tatilindeydim. O yüzden derslerimi kaçırmadım. Boş vakitlerimde de babamla internet kafeye gidip oyun oynuyorduk ya da orada bir tane şeftali ağacı vardı ondan şeftali koparıp yiyor, sonra da salıncakta sallanıyordum" diye anlatıyor çekim aralarını. Ege, her ne kadar 'yorulmadım' dese de, babası onu doğrularcasına konuşmuyor: "Bakmayın siz onun böyle söylediğine. Aslında çok yoruldu. Örneğin Ayvalık'taki çekimlerde 19 iş günü vardı. 17'sinde Ege oynuyordu. Sabaha kadar sürüyordu çekimler. Ama Ege yorulsa ya da sıkılsa bile söylemez."

'BUNU DA YAZMASANIZ?'
Anne ve babası 6 yıldır ayrı olan Ege, annesi ile kaldığını ama istediği zaman babası ile birlikte olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Bu söylediğim off the record olabilir mi?" Filmdeki bir sahnede gece uyuyamadığı için babası ile yatmak isteyen Ege'ye "Gerçek hayatta da korktuğun zamanlarda babanla yatmak istiyor musun?" diye soruyoruz, cevap bizi yine gülümsetiyor: "Evet arada sırada annemle yatıyorum ama acaba bu da mı off the record olsa?"

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Deniz güle oynaya revizyondan geçti!
 Övgü gişe yaptırdı
 Dördü de birbirinden aşık!
 Aile koleksiyonları satışa çıkıyor
 Bu saatler 9 bin Frank
 Dostlarına yemek verdi
 Önce hayat sonra iş!
 Stokholm'de Osmanlı rüzgarı esti
 Farklı çözümleri olan bir koleksiyon
 Herry'de her tarza bir ceket
 Colins'in jeanleri iki yüzlü
 More&More'dan kadınsı kış
 Molu'ya özgün mücevherler
 Her güne değişik çizme
 Neden gözü dışarıda?
 Aşkın tadı tatilde çıkar
 Charlize'in kano keyfi
 Usher Bond olmak istiyor
 Köpeğiyle yürüyüşte
 Her zaman şık
 Keyfi yerinde
AYŞE ÖZYILMAZEL
Babam ve Oğlum
Babası, 15 sene konuşmadığı oğluna;...
HAKAN & UTKU
Bunları yapmadan ölmeyin! (2)
* Yağmurlu havada taksi...
AYŞE TÜTER
Tarhunlu piliç pika
Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları...
Onu yaşatmanın tek yolu organlarını bağışlamaktı
Onu yaşatmanın tek yolu organlarını bağışlamaktı
Ünlü televizyon yapımcısı Sedef Kabaş'ın 'Aşkım' dediği kardeşi...
Çifte mutluluk yaşıyor
Çifte mutluluk yaşıyor
Özel hayatında bir türlü mutluluğu yakalayamayan Seren Serengil, uzun...
Hayaline kavuştu!
Hayaline kavuştu!
Dünya Güzeli'miz Azra Akın'ın, ezelden beri hayalini kurduğu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.