kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
60'ından sonra yoga mı?
60'ından sonra yoga mı?
'Bacaklarını başlarının üzerine almaları şart değil'

60'ından sonra yoga mı?

Yaşınız 60'ı geçmişse, derman bulamadığınız ağrılarınız varsa, başlıktaki sorunun cevabı 'kesinlikle evet!' Yoga öğretmeni Ayşin Albayrak'ın 60 yaş üzeri için verdiği yoga dersleri, yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra; rutin ağrılardan kurtulmayı, zinde hissetmeyi ve daha geç yorulmayı sağlıyor.

Anneniz, anneanneniz vucudundaki ağrılarla başa çıkamıyor ve siz ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Gittiğiniz hiçbir doktor, alınan hiçbir ilaç, rutin ağrılarına derman olmadı... Peki biri size yoganın bu ağrılara son vereceğini söylese? İşte yoga öğretmeni Ayşin Albayrak, bugüne kadar gençlerin ilgi gösterdiği yogayı, artık 60 yaş üzerindeki bayanlara öğretiyor. Londra'daki Bath School of Shiatsu&Yoga'da eğitim alan yoga öğretmeni Ayşin Albayrak, İngiltere'de bir huzur evinde yaşlılara verdiği yoga eğitimini Türkiye'ye de taşıdı. Amaç onların yaşam kalitelerini artırmak ve ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan rutin ağrıları ortadan kaldırmak...

DESTEK İLE YAPIYORLAR
Asıl eğitimini, bir Japon tekniği olan 'Shiatsu' (akupunkturun iğnesiz yapılanı) üzerine alan Ayşin Albayrak, yogayı Shiatsu'nun bir tamamlayıcısı olarak öğrendiğini söylüyor. Geçtiğimiz ocak ayında beş haftalık bir program için Hindistan'a giderek yoga öğretmenliği eğitimi alan Albayrak, daha sonra İngiltere'ye giderek bir huzur evinde yaşlılara yoga dersi vermeye başladığını söylüyor: "Yaşlılara yoga eğitimi vermek şans eseri başladı. 80 yaşını aşmış insanlara bile eğitim verdim İngiltere'de. Çok yaşlı olanlara sandalyede oturarak ya da yerde dayanaklar yardımıyla yoga yaptırıyorum. Ve bu işten onlar kadar keyif alıyorum." İngiltere'de verdiği bu eğitim sonrasında aldığı tepkiler ise dikkat çekici Albayrak'ın: "Genel olarak onların söylediği, hayat kalitelerinde artış yaşadıkları yönündeydi. Nefesi doğru kullanmayı öğrendikçe yürüme mesafeleri artmaya başladı ve buna bağlı olarak kolay yorulmamaya başladılar. Sabahları artık ağrılarla uyanmadıklarını söylüyorlardı. Bütün bunların yanı sıra, yoganın her yaşta olduğu gibi belli bir yaşın üzerinde de psikolojik yararlarını görmek mümkün. Yaşlanmayla birlikte kendini gösteren rahatsızlıkların, sürekli hasta olma hissinin çoğu psikolojik nedenlerle ortaya çıkar. Yoga yaparak kendileri için iyi bir şeyler yapmış oluyorlar. Böylece moralli hissediyor ve psikolojilerini güçlü kılıyorlar."

EVDE DE YAPABİLİRLER
Ayşin Albayrak, 60 yaş üzerindeki öğrencilerine yaptırdığı yoganın belirli hareketler içerdiğini, seanslar bittikten sonra kendilerinin evlerinde de devam edebileceklerini söylüyor. Ağrıların ya da psikolojik sorunların iyileşimi sürecinde tıbbı bir takip yapmadığını özellikle belirten Albayrak, tek gerçeğin hastalardan aldığı olumlu değişim haberleri olduğunu belirtiyor: "Daha keyifli hissettiklerini, yaptığımız egzersizlerle günlerinin daha keyifli geçtiğini söylüyorlar." Albayrak'ın Özel Yüzyıl Işık Okulları kapsamında verdiği 60 yaş üzeri yoga eğitimi, haftada bir kere olmak üzere 1.5 saat sürüyor. Tedavi süresi 6 hafta, ücreti ise 180 YTL.

ÇOCUKLARLA DA YAPACAK
Çocuklar için de yoga seansları uygulamayı planlayan Ayşin Albayrak, yoganın fiziksel faydasından çok ruhsal faydasının bu noktada daha da öne çıkacağını söylüyor: "Yoga, rahatlama alanına götürüyor insanı, farketmeden dikkatiniz belli bir noktaya yöneliyor. Kafa dağınıklığı ve konsantrasyon problemi yaşayan çocuklar için çok olumlu sonuçları olacaktır. Çünkü yoga; beden, zihin ve ruh bütünlüğünün olduğu bir felsefedir."

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Podyumdayız ama biz de iş kadınıyız!
 80 şarkıcı Kocatepe için aynı stüdyoda
 Bolluğun sembolü 'Balık Ağaca Çıktı'
 Solcu üniforması parka yeniden moda
 Sizce de böyle mi?
 En büyük gece kulübü
 Avrupa'nın en iyileri
 Mike Stern İstanbul'da
 Her salı Akrep Nalan
 Fransız Kültür Merkezi'nde sergi
 SGM'de keyif haftası
 Karaoke'li eğlence
 Extreme Rock Festival
 Beyond The Clouds
 Çocuklar için bulunmaz nimetler
 'Coach Carter'
 Hollywood dediğin ilginç bir yer...
 "Erkeklerin tavrını kadınlar belirler!"
SEDA KAYA GÜLER
Bir erkekte aranılan özellikler
Kadınlar bir erkekte ne...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Peynirli patates
Patatesleri verev...
Aşk Oyunu şarkıcı dizisi gibi değil...
Aşk Oyunu şarkıcı dizisi gibi değil...
Aşk Oyunu dizisinin yakışıklı oyuncusu Keremcem, "Müzisyen yönümü...
Boğazda sushi keyfi
Boğazda sushi keyfi
Boğazın seçkin semtlerinden olan Çengelköy'de geçtiğimiz senelerde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.