kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, eğitim ve sağlık konusundaki hayır işleri nedeniyle baba lakabıyla anılıyor.
'Keşke ben çekseydim'
Hastalık, uzun vadede kansere dönüşebiliyor

Acılı vekilin bahar umudu

CHP'li milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, dokuz aydır 18 yaşındaki kızı İrem'in hastalığıyla mücadele ediyor. Kalınbağırsağı alınan ve 40 kiloya düşen kızı için yüreği titriyor ve "Hayatımın kışını yaşıyorum ama biliyorum ki kışın sonu bahar" diyor...

'Keşke ben çekseydim'

CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun 18 yaşındaki kızı İrem, kalınbağırsak hastalığı nedeniyle dokuz ayda tam 10 ameliyat geçirdi. Kızının iyileşeceği günlerin hayalini kuran baba Aslanoğlu, "Elbet kış bitip bahar gelecek" diyor.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu dokuz aydır hayatının en zor günlerini geçiriyor. Nedeni ise biricik kızı 18 yaşındaki İrem'in yakalandığı hastalık... Ülseratif kolit adı verilen hastalıkla boğuşan İrem'in ameliyatla kalınbağırsağı alındı. Ancak ameliyat yeri iltihaplanan İrem'in şikâyetleri bir türlü bitmek bilmedi. Dokuz ayda 70 kilodan 40'a düştü. Yemek yiyemediği için damardan beslenmeye başladı. Genç kızın tedavisi ABD'de sürerken, acılı baba duygularını şöyle özetliyor: "Keşke onun yerine acıları ben çekseydim. Şu an hayatımın kışını yaşıyorum ama biliyorum ki kışın sonu bahar ve yaz. Kızım iyileşecek ve yine birlikte uzun uzun sohbetler edeceğiz."

'YARDIMSEVER BABA'
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'da "baba" olarak anılıyor. Aslanoğlu, Malatyalı işadamlarından topladığı ve kendisinin de katkıda bulunduğu paralarla dokuz okul, beş sağlık ocağı yapılmasına önayak oldu. Bunun yanı sıra birçok gence burs imkanı sağladı, özürlülere tekerlekli sandalye temin etti. Malatya'nın "yardımsever baba"sı Aslanoğlu, hayatının9 Ay Önceen büyük mücadelesini son dokuz aydır kızının hastalığına karşı veriyor. Hastalık, İrem Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisiyken bağırsaklarındaki şiddetli kanamalarla ortaya çıkmış. Teşhis ise ülseratif kolit, yani kalınbağırsağın iç yüzeyinde yaralar oluşması. İrem'in kanamaları durdurulamayınca İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilerek kalınbağırsağı alındı. Operasyon sonrasında ameliyat yerinde enfeksiyon oluştu. Biricik kızının ameliyat öncesi ve sonrası altı ay süreyle sürekli hastanelerde tedavi gördüğünü ve her gün ateşler içinde yattığını belirten Mevlüt Aslanoğlu, "70 kilodan 40 kiloya düştü. Hiçbir şey yiyemiyor" diye konuşuyor.

11'İNCİ AMELİYATI OLACAK
Aslanoğlu'na kızını neden ABD'de tedavi ettirdiğini sorduğumuzda ise, "Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözüne sonuna kadar katılıyorum. Özellikle Prof. Dr. Fatih Beşışık ve Prof. Dr. Ali Akyüz'e sonsuz teşekkür ediyorum. Ama burada kızımın iyileşebileceği konusunda tatmin olamadım. Her türlü alternatifi denemeliydim yoksa kendimi affedemezdim. O nedenle ABD'ye götürdüm"Kalınbağırsak rahatsızlığı nedeniyle 9 ayda 10 ameliyat geçiren İrem Aslanoğlu hastalığı yüzünden 30 kilo verdi ve 70 kilodan 40 kiloya kadar düştü.yanıtını veriyor. İrem'in tedavisi Ohio Eyaleti'ndeki Cleveland Kliniği'nde sürüyor. Yanında ise annesi ve ağabeyi bulunuyor. İrem, şimdiye kadar 10 kez iltihabın alınması için ameliyat masasına yattı. Kızının moralinin yerinde olduğunu belirten Aslanoğlu, kızının yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Her gün iğne, ilaç... Dokuz aydır yatakta. Bazen karamsarlığa kapılıyor, 'Nedir benim çektiğim?' diye soruyor. Ama çok mantıklı ve metanetli." İrem şu an damardan ilaçla besleniyor. Kızının 12 Ocak'ta yeniden ameliyata gireceğini söyleyen Mevlüt Aslanoğlu, "Doktorlar, ameliyat sonrasındaki bir ay içinde tedavinin ne yönde süreceğini göreceğimizi söylüyorlar" diyor.

KOYU GALATASARAYLI
"Kızınızla ilgili hayaliniz nedir?" diye sorduğumuzda Aslanoğlu'nun gözleri doluyor: "Kızım dürüst, ilkeli, sevecen ve her şeyi tartışabildiğim en yakın arkadaşım. Koyu bir Galatasaray taraftarı. Kombine bileti vardı, hiçbir maçı kaçırmazdı. İyileşince onu okuluna götüreceğim. Yine uzun sohbetlerimizi edebileceğiz... Evlat en değerli varlık. Bir 'ah' dediğinde yüreğimden parçalar kopuyor!.."

İNCİ DÖNDAŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Savcının tahliye istemi reddedildi
 NATO uçakları Türk'e emanet
 Türkiye'deki CIA ajanları fazlalaşacak
 Pamuk davasında 8 gün kavgası
 Millet kafayı hırsızla bozdu
 Önder'in izni kâbus oldu...
 Boşanan ebenin hayatı karardı
 AIDS'le mücadeleye Diyanet desteği
 Polisler yargılanacak amirler bakacak!
 Özgür Gündem'e 'kayıp ajanda baskını'
 Çifte diploma sistemi başladı
 'Buradan kaçmak mümkün değil'
 Borcunu gaspla kapatmak istedi
 Öğrenciler, bıçaklanan öğretmenleri için yürüdü
YILMAZ ÖZDİL
Bir kısım medya...
CIA mevzuundan sıkıldım.
Biraz...
ALİ KIRCA
Hagi'den selam var!
Bu satırların yazarı; G.Saray'ın...
ÖMER LÜTFİ METE
Siyasetçinin erdemine dair
Eski Almanya başbakanı...
UMUR TALU
VIP davalar!
İnsan huzursuzlaştıkça huysuzlaşıyor da.
ERDAL ŞAFAK
Terör ve zorunlu göç
MGK, 29 Aralık'ta yapacağı yılın...
Sahte pusula tuzağı
Sünni, Şii ve Kürtler... Iraklılar kendilerini 4 yıl temsil edecek...
Bağdat Caddesi çocuklara kaldı
Seçim bugün start alıyor... Önceki günden itibaren seçim...
Canın sağ olsun
Canın sağ olsun
Beşiktaş, UEFA'da grubundaki son maçında İbrahim Toraman (2) ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu