kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Emlak
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahmi Koç: Pamuk davası aleyhimize bir gelişme oldu
Aşkın'a ilişkin açıklamalara inceleme
Baykal: 138'inci madde hükümetin yargıya talimat vermemesi için düzenlenmiş
Erdoğan: TÜSİAD anayasal suç işliyor
Aşkın'ın beraatına temyiz istemi
TÜSİAD toplantısında ne denmişti?
Teziç ne demişti?
Rahmi Koç: Pamuk davası aleyhimize bir gelişme oldu

Rahmi Koç: Pamuk davası aleyhimize bir gelişme oldu

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç,Orhan Pamuk'un hakkında dava açılmasına neden olan sözlerine ilişkin olarak da ''Hayret ediyorum bu gelişmelere'' diyerek, 'Arkadaşımızı, Orhan beyi tanımıyorum. Kitabını da okumadım. Ama böyle bir davalı duruma girmiş olması -ben dünya basınından takip ediyorum- fevkalade aleyhimize bir gelişme oldu. Türkiye için hiç iyi bir şey olmadı. Şimdi mahkeme etmekten vazgeçerlerse o zaman daha da beter bir durum. Öyle kendimizi köşeye sıkıştırdık ki! Benim kanaatim,hiç başlamamız lazımdı, yanlış oldu.''

Koç,
Pamuk'un iddiasının bu kadar kolay telaffuz edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine de ''sormalı 'neye dayanarak bunu söylüyorsun?' diye. Yani o şekilde müzakere etmeli'' derken, New Orleans'ı su bastığında belediye başkanının ABD Başkanı Bush'a televizyonda söylediği sözler nedeniyle hiç kimsenin bir şey yapmadığını kaydetti.

St. Petersburg ve Moskova'da Ramstore alışveriş merkezleri ile Moskova'da Edwards mağazasının açılışlarını gerçekleştiren Rahmi Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koç, özelleştirme ihalesini kazandıkları Tüpraş'la ilgili bir soru üzerine, varil başına 5.5 dolar rafinaj ücreti hesabıyla verdikleri paranın doğru değer olduğunu söyledi.

Tüpraş'ı parasını ödeyip devraldıktan sonra, bankacılık tabiriyle, portföylerinde bazı azaltmalar yapacaklarını belirten Koç, ''Onun çalışmasını yapıyoruz. Arkadaşlar bize bir liste getirecekler. Bazı sektörlerde odaklaşmaya karar verdik'' dedi.

Koç, Tüpraş için ortaklıklar teklif edildiğini, düşüneceklerini belirtti.Tüpraş'ta ihale bittiği zaman telefonların kilitlendiğini, tanıyan tanımayanın kendilerini tebrik ettiğini kaydeden Koç, Petrol Ofisi'nin rafineri kurmayı planladığına ilişkin haberler konusundaki bir soru üzerine, rafineri kurmanın 5 yıl sürdüğünü belirterek, ''Rafineri öyle Migros açar gibi değil. Bence 'kuruyorum' demek başka, kurmak başka. Kurabilir. Kurmak çok uzun sürer. O kadar tahammülü var mı bilmiyorum'' dedi.

Rahmi Koç, bir başka soru üzerine, ülkenin savunmasıyla ilgili konular dışındakileri stratejik görmediğini söyledi. Telekomünikasyonun da stratejik olmadığı görüşünü dile getiren Koç, Telsim'e en yüksek fiyatı veren dünyanın en büyüğü Vodafone'un dünyanın her yerinde olduğuna dikkat çekerek, ''Stratejik olsa sokarlar mı?'' dedi.

GSM sektöründeki fırsatları daha kurulurken kaçırdıklarını, günümüzde de GSM'in büyük yatırım gerektirdiğini kaydeden Koç, ''O kadar büyük rekabet olacak ki kar marjı ya var ya yok. O da size, bize, tüketiciye yarayacak'' dedi.

Rahmi Koç, 3 büyük satın alma gerçekleştiren Koç Holding'in yeni fırsatlar çıkarsa ne zaman tekrar satın alma noktasına geleceğine ilişkin bir soru üzerine, tüm şirketlerin ayakta durması için yılda 1 milyar avroya yakın yatırım yaptıklarını, yeni bir satın alma için zaman gerekeceğini ifade etti.

''SAKIP BEY ZAMK GİBİ AİLEYİ BİR ARADA TUTMUŞ''

Rahmi Koç, Sabancı'da Sakıp Sabancı'nın vefatından sonraki gelişmelere ilişkin soru üzerine de ''Sakıp bey bu aileyi zamk gibi bir arada tutmuş, onun değeri şimdi anlaşılıyor'' yanıtını verdi.

Koç'un yabancılarla ortaklıklarında Sabancı'dan farklı olarak yönetimi üstlenmeyi tercih ettiğini kaydeden Rahmi Koç, büyükbabasının bakkal dükkanı da katılırsa, 4. jenerasyonun yönetimde olduğuna işaret etti. Rahmi Koç, ''Bizim bu kadar götürebilmemiz, aile geleneği, aile görgüsü ve rahmetlinin (Vehbi Koç) koyduğu prensiplerden'' dedi.

Rahmi Koç, ''alt-üst kimlik'' tartışmaları konusunda ''Ben onu hiç anlayamadım ne olduğunu. Kim alt, kim üst, kim orta, anlamadım'' derken, ''dinin çimento işlevi'' konusundaki soruya da ''Onları hiç sorma, bildiğim işler değil'' ifadesini kullandı.

TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM

Koç, Türklük konusunda ise ''Ne demiş Atatürk, 'Ne mutlu Türküm diyene'. Çok güzel söylemiş. Başka türlü düşünmek mümkün mü? Türküm doğruyum çalışkanım'' dedi.

BEŞİKTAŞ


Beşiktaşlı olan ve kendi evinde Trabzonspor'a 1-0 yenildiği için ''Yüreğimiz kan ağladı'' ifadesini kullanan Rahmi Koç, Beşiktaş'ın Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı maçlara gittiğini söyledi.

Koç, Fenerlilerin kendisine ''uğursuz geliyorsun'' dediklerini belirterek, ''Maça giderken Beşiktaş fuları takarım. Onu da çıkarırlar. 'Başımıza iş açma, içeride tekrar giyersin' derler. İçeride tekrar giyerim'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi tutan bir garson nedeniyle Mustafa ve Ali Koç'un Fenerbahçeli olduğunu kaydeden Koç, ''Ömer ise Beşiktaşlı. Evde 2-2'yiz'' dedi.

Kendisinden konferans talebi üzerine, müzeye bağış olarak 10 bin dolar istediğini, ancak bir daha ses çıkmadığını belirten Koç, yarıyı geçtikleri tekneyle dünya turunda 22 bin 500 mil yaptıklarını, Phuket'ten Srilanka, Hindistan'ın batısı, Maldiv adaları, Arap Yarımadası'nı geçip dünya turunu tamamlayacaklarını bildirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Üsküdar'ın içkili yerler kararına veto
 AİHM'den KKTC'ye 'iç hukuk' uyarısı
 MGK'da 'Kriz Yönetimi' tatbikatı
 Cavcav TBMM gündeminde
 Genelkurmay'dan açıklama
 Sezer: "Asteğmen Kubilay, bağnazlıkla savaşın simgesidir"
 Gül: Düşüncesi yüzünden hapse giren yok
 Erdoğan: AB'den Pamuk için talep gelmedi
 'Polis memuru Rifat dinlemede vekilim...'
 "Biz Genelkurmay'a karışıyor muyuz?"
 Denktaş Meclis'te Kıbrıs'ı anlatacak
MAHMUT ÖVÜR
Gürtuna: Biz istesek hükümeti düşürürüz
İstanbul sihirli...
YAVUZ DONAT
Aritmetik sarhoşluk
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ne...
Hem karısı hem kızı sedye kurbanı oldu
Hatay'da hamile bir kadın doğum yapmak üzere getirildiği hastanede...
Temizlikçi dikiyor doktor seyrediyor
Star TV ekranlarındaki Deşifre programında yayınlanan...
Fidan davası can çekişiyor
Fidan davası can çekişiyor
Muhalif tavrı nedeniyle PKK tarafından infaz edilen Hikmet Fidan'ın...
İsrail'den kritik gezi
İsrail'den kritik gezi
CIA ve FBI başkanlarından sonra şimdi de İsrail Genelkurmay Başkanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu