kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
3 bini aşkın köy yolu ulaşıma kapalı

Yurtta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı etkiliyor. Yurt genelinde 3 bin 303 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde, Taşüstü Köyü'nde doğum yapacak bir kadın olduğu ihbarını alan Güroymak İlçe Özel İdare Müdürü Çelik (38), kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolu açmak için Muzaffer Aylu yönetimindeki Köye Hizmet Götürme Birimi'ne ait 13 AR 142 plakalı kamyonla Güroymak'tan yola çıktı.

Sürücü Aylı'nın, kamyonun arka tekerleğinin kaymaması için kaldırdığı damper, Gölbaşı Beldesi girişindeki ''Beldeye
Hoşgeldiniz'' yazılı beton panoya çarptı. Çarpma sonucu yıkılan pano, kamyonun üzerine devrildi.

Kazada Çelik, olay yerinde yaşamını kaybetti. Yaralanan sürücü Aylu ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada, kentte merkez ve ilçelere bağlı 270 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Köy yollarını açma çalışmaları sürdürülüyor.

Bitlis merkezden sonra Tatvan ve Mutki kaymakamlıklarının aldığı kararla, bu ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Hizan-Kolludere, Hizan-Bahçesaray, Mutki-Koyunlu, Mutki-Meydan, Mutki-Kavakbaşı karayolları da ulaşıma kapalı bulunuyor.

VAN

Van'da kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerdeki okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi. Merkez ve ilçelere bağlı 336 köy yolunun ulaşıma kapandığı Van'da şehiriçi ulaşım da güçlükle sağlanıyor.

Olası kazaların önlenmesi ve otobüslerin şehirlerarasında mahsur kalmaması için Van'dan diğer illere otobüs seferleri de iptal edildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının Van ve çevresinde öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının gündüz -2, gece ise -9 derece olmasının beklendiğini kaydettiler.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle Pegasus Havayolları'na ait saat 09.15'te yapılması gereken Ankara-Van seferi iptal edildi. Türk Hava Yolları'nın saat 09.45'teki Ankara-Van uçağı da Van'daki kar yağışı nedeniyle 45 dakikalık rötarın ardından Ankara'dan kalkış yaptı. Başkale İlçesi'nde merkez ve köylerdeki okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

HAKKARİ

Hakkari'de ise 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 122 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi geçti. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bitlis-Mutki yol ayrımı, Hakkari-Çukurca yol ayrımı 9. Bölge Hududu, Mutki- Kavakbaşı, Gürpınar-Yalınca ve Gürpınar-Yalınca ayrımı Kanlıdere yollarının ulaşıma kapandığını bildirdi.

ŞIRNAK


Bitlis'ten Şırnak'a gelen ve içinde sürücü Yusuf Fırat (45) ile Mehmet (30) ve Ömer Yetik'in (55) bulunduğu 73 AK 711 plakalı pikap, önceki gün akşam saat 19.00 sıralarında Eruh-Şırnak karayolunun Brini mevkiinde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kaldı.

Yaklaşık 70 santimetre kalınlığındaki kar üzerinde mahsur kalan 3 kişi, saatler süren çabaları sonucunda yoluna devam edemeyince Eruh'a geri dönmeye karar verdi. Yaklaşık 5 kilometre yol alan aracın kayarak şarampolde biriken kara saplanması sonucu 3 kişi mahsur kaldı.

Dün sabaha kadar aracın kaloriferi ile ısınan şahıslardan Mehmet Yetik, durumu ''156 Jandarma İmdat''a bildirdi. Jandarmanın olayı Karayolları 95. Şube Şefliği'ne iletmesi üzerine harekete geçen ekiplerin saatler süren çalışmalarına rağmen yol ulaşıma açılamadı.

Olayı öğrenen Şırnak Valisi Osman Güneş beraberinde Emniyet Müdürü Osman Kahyaoğlu ve bazı kurum temsilcileri ile Şırnak Belediyesi ile Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iş makineleriyle dün gece saat 22.30 sıralarında olay yerine hareket etti. Ancak kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 3 kişiye ulaşımın geç olacağını fark eden Vali Güneş, olay yerine yakın bulunan Aslanbaş Köyü'ndeki korucu ve köylülere şahısların kurtarılması için talimat verdi.

Aslanbaş Köyü'nden hareket eden yaklaşık 20 kişilik grup, karda yürürken ayağın batmamasını sağlayan el yapımı kar ayakkabısı (Leken) ile 2 saat süren zorlu yolculuktan sonra 8 kilometre uzaklıkta mahsur kalan ve donmak üzere olan şahıslara ulaştı. Bu sırada çalışmalar sonucu yolun açılması üzerine Vali Güneş ve beraberindekiler saat 01.30'da Aslanbaş Köyü'ne geldi.

Vali Güneş'in beraberinde getirdiği sağlık ekipleri köylülerin getirdiği Yusuf Fırat, Mehmet Yetik ve Ömer Yetik'e ilk müdahaleyi yaptılar. Daha sonra saat 03.30'da Şırnak'a ulaştırılan 3 kişi, Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kar nedeniyle halen Şırnak-Eruh, Şırnak-Uludere ve Uludere- Beytüşşebap karayolu ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

BOLU


Bolu merkez ve ilçelerine bağlı 136 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, köy yollarını açma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.
Bolu merkezde kar kalınlığı 15, kayak merkezi Kartalkaya'da 135, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda 45 ve Yedigöller'de 50 santimetreye ulaştı.

SAMSUN/ORDU/AMASYA

Orta Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle, halen Samsun'da 61, Ordu'da 126, Amasya'da 8 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bu arada, olumsuz hava koşullarının neden olduğu elektrik ve telefon arızalarının giderilmesine çalışılıyor.

ELAZIĞ

Elazığ'da dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle, Keban İlçesi'ne bağlı 10, Arıcak'ta 8, Palu'da 10 ve Kovancılar İlçesi'nde 2 olmak üzere 30 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, köy yollarını açma çalışmalarının kar makineleri, kar
bıçaklı kamyon ve greyderlerle sürdürüldüğünü belirtti.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın ilçelerinden Alaplı'da 2, Devrek'te 4 ve Ereğli'de 15 olmak üzere 21 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Zonguldak Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Ereğli İlçesi karayolunda TIR'ların geçişlerine izin vermiyor.

EDİRNE VE KIRKLARELİ

Jandarma ve sınır devriye ekipleri Edirne'de Balabancık Köyü'nün sulama kanalı yakınında yaptığı kontrollerde, 2 erkek cesedi buldu. İpsala Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Birimi, Cumhuriyet Savcısı ve doktor tarafından yapılan incelemede, 2 kişinin yabancı uyruklu oldukları, 2 gün önce sınırı geçmek isterken donarak öldüklerini belirledi.

Edirne Belediye ekipleri, buzlanmayı önlemek için bir haftan bu yana 90 ekiple yürüttükleri çalışmada, 280 ton tuz kullandı. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri de Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı Beğendik ve Sislioba köylerine, elektrik direklerinin devrilmesi sonucu meydana gelen arızanın giderilmesinin ardından elektrik verilmeye başlandığını belirtti.

SİVAS


Sivas'ta 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle, il genelinde 188 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin köy yollarını açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 köye elektrik verilemediğini, 61 köyün de telefon bağlantısının kesildiğini bildirdiler. Yetkililer, kar yağışı nedeniyle Gürün, Kangal, Koyulhisar ve Zara ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitimin aksadığını kaydetti.

DOĞU KARADENİZ

Doğu Karadeniz'de hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle, Trabzon'da 96, Giresun'da 86, Gümüşhane'de 49, Artvin'de 45, Bayburt'ta 3 olmak üzere 279 köyle ulaşım sağlanamıyor. Artvin'de, 5 köye elektrik verilemiyor, 3 köyle haberleşme sağlanamıyor.

SİİRT

Siirt'te dün başlayan kar yağışı nedeniyle, ilçelerinden Eruh'ta 5, Şirvan'da 16, Baykan'da 2 ve Pervari'de 28 olmak üzere 51 köy yolu ulaşıma kapandı. Pervari ilçe merkezinde, kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığı bildirildi.

KAYSERİ VE NİĞDE

Kayseri'de geçen hafta başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, Pınarbaşı ve Tomarza ilçelerine bağlı 19 köy yolu ulaşıma kapandı. Niğde'de ise Ulukışla, Altunhisar, Çiftlik ve Bor ilçelerine bağlı kapalı 32 köy yolundan 29'u ulaşıma açıldı. Çiftlik İlçesi'nde 3 köy yolu ise halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Kars'ta dün başlayan ve gece de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrasında, il genelindeki ilköğretim ve liselerde eğitime 1 gün ara verildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 543, Ardahan'da 71, Kars'ta 159, Erzincan'da 223, Bingöl'de 220 ve Muş'ta 266 olmak üzere 1482 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar kalınlıklarının Erzurum'da 13, Erzincan'da 12, Kars'ta 7, Ardahan'da 14, Iğdır'da 2 santimetre civarında olduğunu bildirdiler. Hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 11, Erzincan'da 7, Iğdır'da 1 ve Ardahan 12 derece olarak ölçüldü.

DENİZLİ


Denizli'nin Çivril İlçesi'ne bağlı Karabedirler Köyü'ndeki evinden ayrılan Süleyman Duran (25), bir daha geri dönmedi. Yakınlarının aramaya çıktığı Duran, Kadın Çeşmesi mevkiinde ölü bulundu. Yapılan otopside Duran'ın donarak öldüğü belirlendi.

MALATYA


Malatya kent merkezi ve ilçelerde hafta sonunda etkili olan kar yağışı nedeniyle 171 köy yolunun ulaşımı kapalı olduğu bildirildi. Yolları ulaşıma kapalı olan köylerin 11'inin merkeze, 25'nin Akçadağ, 20'sinin Arapgir, 11'inin Arguvan, 25'inin Darende, 3'ünün Doğanşehir, 2'sinin Doğanyol, 14'ünün Hekimhan, 7'sinin Kale, 13'nün Kuluncak, 25'inin Pütürge, 4'ünün Yazıhan, 11'inin de Yeşilyurt ilçesine bağlı olduğu belirtildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Trilyoner fabrikası
 Malatya'da yaşayan ölüler!
 Kapıkule'de tutuklu sayısı 52'ye yükseldi
 Memur adayları ek yerleştirme klavuzlarını alabilir
 "Demokrasilerde yargı kararları da eleştirilir"
 Karabük'te bin 401 sahte içki ele geçirildi
 Burun farkıyla kurtardı
 Ankara bu ara casus kaynıyor
 Terörle mücadele aracı var, ama siyasi irade yok
 İşte sayfası 15 yıl ağır hapis cezası eden yazı
 Organize operasyon bir fener yüzünden 'patlamış'
 Çocuk yuvasında dansöz
 'Daha nice şehitler vermeye hazırız'
 Görme özürlü gencin 'ayrımcılık' mücadelesi
ÖMER LÜTFİ METE
Küresel minibüsçü kuralları
Kendi insanları için hayli...
UMUR TALU
Kuyudaki fikir
Bazen "ana fikir" i açıklamalı.
ERGUN BABAHAN
Sosyal sorumluluk ve SABAH
Turgay Ciner, SABAH...
ERDAL ŞAFAK
İkiyüzlü vicdanlar
Bugün Güney Asya'yı vuran tsunami...
MEHMET ALTAN
Fikir özgürlüğünün sınırını ne belirler?
Adaletli bir...
Muhittin olayı O'na yaradı
Paris'te yaşanan "göçmen ayaklanması" diğer partilerin oylarının...
Felaketin yıldönümü
Yaklaşık 216 bin kişinin ölümüne yol açan tsunaminin yıldönümü için...
Demoklesin Kılıcı
Demoklesin Kılıcı
G.Saray camiasının ileri gelenleri Canaydın'ın isteyerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu