kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuş gribinden ikinci ölüm
Başka bölgelerde de kuş gribi tespit edildi
Doğuda süresiz av yasağı başlatıldı
Iğdır'da 9 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi
Bölgeye uzman hekim takviyesi yapılıyor
AB Türkiye'ye heyet gönderiyor
BM: Vakalar henüz büyük bir endişe nedeni değil

Kuş gribinden ikinci ölüm

Van'da kuş gribinden ölenlerin sayısı ikiye yükseldi. 9 kişinin tedavi gördüğü YYÜ Tıp Fakültesi'ne 5 kişi daha getirilirken, Iğdır'da da kuş gribi şüphesiyle 9 kişi hastaneye kaldırıldı. 20'yi aşkın şüpheli vaka var. AB Türkiye'ye heyet gönderiyor..

Kuş gribi Güneydoğu Asya'dan sonra dünyada ilk defa Türkiye'de insan ölümüne yol açtı. Mehmet Koçyiğit'ten sonra Van Yüzüncüyıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ve kuş gribi yönünden pozitif bulunduğu belirlenen Fatma Koçyiğit de yaşamını yitirdi.

YYÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinde solunum pompasına bağlı olarak tedavisi devam eden Fatma Koçyiğit'in sabah saat 06.30'da hayatını kaybettiğini söyledi.


Öner, dün geceden itibaren sağlık durumu kötüleşen Koçyiğit'te tedavi süresi içerisinde bir çok problemlerin ortaya çıktığını belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, olası bir durum veya çevreden gelebilecek vakalar için çocuk servisini boşalttıklarınısöyledi.

Kriz masası oluşturulduğunu belirten Öner, hastane olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurguladı.

Hastanelerinde 4 vantilatör solunum cihazı bulunduğunu, ancak Sağlık Bakanlığı'ndan 4 tane daha cihaz istediklerini ifade eden Öner, tedavisi süren 7 çocuğun sağlık durumlarında bugün genel olarak bir kötüleşme olmadığını, ancak akciğer enfeksiyonu ve zatürreenin devam ettiğini kaydetti.

HÜLYA SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI


Bu sabah ölen hastanın cenazesinin, yıkanma ve dezenfekte işlemleri yapılarak ve ailesine teslim edildiğini ifade eden Öner, şunları kaydetti:
''Olası bir durum veya çevreden gelecek vakalar için hastanenin çocuk servisini boşalttık. Hastalardan Hülya Koçyiğit'in durumu ağırolduğu için solunum cihazına bağlı. Yusuf Tunç'un durumu ağır ancak onu solunum cihazına daha bağlamadık, şu an için oksijen tedavisi devam ediyor. Bugün bütün hastalardan örnekler alındı. Örnekler, incelenmek üzere Ankara'ya gönderilecek. Eksik bir ilacımız yok. Hastalıktan korunmada ve tedavide kullanılan Tamiflu ilacı Pazartesi günü gönderildi.''

Bu arada, sabahleyin kuş gribi nedeniyle ölen Fatma Koçyiğit'in (14) cenazesi babası Zeki Koçyiğit tarafından alındı.

VAN'DA 5 KİŞİ DAHA HASTANEYE GETİRİLDİ

Van'da 5 kişi kuş gribi şüphesiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Alınan bilgiye göre, Van'da Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayanaynı aileden 5 çocuk kuş gribi şüphesiyle ambulansla hastaneye getirildi.Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Acil Servise alınan hastalarda ilk belirlemelere göre, kuş gribi bulgusuna rastlanmadığını söyledi.

Hastaneye getirilen Işık ailesinden 5 kişinin, gerekli numunelerin alınmasının ardından evlerine gönderildiği bildirildi.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, 10 gün önce kanatlı hayvanla temasa geçen ve bugün akşam saatlerinde hastaneye gelen Işık ailesinden İmran (17), Zehra (14), Rabia(12), Mahmut (5) ve Kübra Işık'ın (4) ayakta tedavi edildiğini belirterek, gerekli numunelerin alınmasının ardından, bu kişilerin evlerine gönderildiğini kaydetti.

Şahin, numunelerin incelenmesinin ardından bu hastalara gerekli tedavinin uygulanacağını ifade etti.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'IN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,dün akşam Mehmet Ali Koçyiğit ve Fatma Koçyiğit'te kuş gribi belirlendiğini ve bir hastada daha kuş gribi şüphesi olduğunu duyurmuştu.

Aynı aileden iki hastaya ait örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanlığı'nda ve Çapa Tıp Fakültesi üroloji laboratuarında incelendiğini belirten Bakan Akdağ, sonuçların "pozitif'' olarak belirlendiğini kaydetti.

ÖNCE ZATÜRRE DENİLMİŞTİ

Bakanlık kuşgribi şüphesinin ardından yaptığı incelemede Muhammet Ali Koçyiğit'in zatürree nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Ancak şüpheli ölümün ardından devam eden incelemeler sonucu önceki gece zatürree dışında farklı virüs verileri saptandı.

Muhammed Ali Koçyiğit'ten alınarak Ankara'ya gönderilen son kan örneklerine ileri düzeyde incelemeler yapıldı ve 'kuş gribi' virüsü bulguları belirlendi. Bunun ardından durumları ağır olan diğer kardeşlerin de kan örnekleri ileri düzeyde incelendi. Abla Fatma Koçyiğit'in de benzer virüs taşıdığı ortaya çıktı.

İNGİLTERE YOLCUSU

İncelemeler önceki gece 17.30 sıralarında yeniden başladı ve saat 2.30 sıralarına kadar devam etti. Verilerin şüphe göstermesiüzerine teşhisin kesinleşmesi için örneklerin İngiltere'ye gönderilmesine karar verildi. Şüpheli sonuçların ardından dün sabah Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı'ndan iki doktor ve Hacettepe Üniversitesi'nden seçilen beş kişilik bilimsel heyet bölgede incelemeler yapmak üzere Van'a hareket etti. Hastalığın insandan insana bulaşmamasının bu konudaki tehlikenin yayılmasını engellediği belirtildi.

Aynı aileden 11 yaşındaki Hülya ve 6 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit'e, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine genel bağışıklık sistemini destekleyici tedaviler uygulanıyor.

KAFALARLA TOP OYNAMIŞLAR

Bu arada hastalık virüsünü taşıyan kardeşlerin hasta tavukları yedikleri için değil, evin içinde kestikten sonra kafalarıyla oyun oynadıklarıiçin ölümcül virüsü kaptıkları üzerinde duruluyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tavuk etinin pişirilmesi sırasında kuş gribi mikrobunun yok olduğunu ancak bu oyun sırasında ellerine bulaşan kan yoluyla hastalığın bulaşabileceği olasılığı üzerinde duruyorlar. Bakanlık bölgede olası bir tehlikeye karşın ciddi önlemler almaya hazırlanıyor.

BÖLGEDEKİ TÜM KUŞLARIN İMHASINA KARAR VERİLDİ

Bölgedeki yabani kuşlardan diğer hayvanlara da hastalık bulaşma riski üzerine inceleme yapılacak. Bölgedeki tüm kuşların imhasına karar verildi. Ağrı İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun aldığı kararla da, bu ilin ilçelerinden merkeze kanatlı hayvan girişi ve Ağrı'daki hayvan ve semt pazarlarında kanatlı hayvan satışı yasaklandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sorular ve cevaplarla kuş gribi
 Kapıkule operasyonunda 12 soruşturma daha
 İskenderun Limanı'ndan Irak'a askeri araç sevkıyatı
 Türkiye'de kuş gribinden ilk ölüm resmen açıklandı
 Mini zirveden teröre karşı din formülü
 Kendimi asla affetmeyeceğim
 Yeni Dubai Emiri tanıdık bir isim
 Darüşşafaka, Mustafa'ya yardım elini uzattı
 Manzara güzel bir de trafik tıkanmasa
 Gelecek yılki bayrama kadar kurban taksiti
 Gül, Ortadoğu'da barış tohumu ekti
 Hâkim tutukladı, başsavcı Canpolat serbest bıraktı
 Celalettin Cerrah vali mi oluyor?
 MİT'ten kargo şirketlerine uyarı
 Kaymakamdan 'Cep telefonum dinleniyor' iddiası
 Rektör Aşkın görevine başlıyor
 'Altın Vuruş'ta gözaltı sayısı 39'a yükseldi
 Ülkü Ocakları'nda kanlı devir teslim
 Emeklilik için sahte rapor veren doktorlara soruşturma
 Eski Bakan soyuldu
YILMAZ ÖZDİL
Bezden korkan devlet olur mu?
Deniyor ki, Tayyip Erdoğan...
ALİ KIRCA
Rüzgâr gibi...
Bebekler hangi dili konuşur doğduğunda?...
ÖMER LÜTFİ METE
Siyasette nefretî makamı
TBMM Dışişleri Komisyonu...
UMUR TALU
Ellerinde el parası!
İster bir taraftan "milliyetçi"...
FATİH ALTAYLI
Ben yaparım sen yapamazsın
Mehmet Dülger'in...
ERDAL ŞAFAK
Krizden ders almak
Ukrayna "Dersimizi aldık, doğalgaza...
Sahte Türk üye kazığı
Almanya Başbakanı Merkel'in partisinin, 'Bize onlar da üye' diyerek...
Beyin kanaması geçiren Şaron ölüm döşeğinde
İsrail Başbakanı Ariel Şaron dün gece beyin kanaması geçirdi.
Canaydın'ın Hat-Trick'i
Canaydın'ın Hat-Trick'i
G.Saray'da İliç ve Tomas ikna edilemedi. Herkese ödeme yapılmasını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu