kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

4 kişilik
*
1 adet sarı pancar
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 1 adet limonun suyu
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı kuru nane
Ekşili pancar
Isıtılmış yağda soğanı sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pancarı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Salçayı katıp, iyice karıştırın. Pancarlı karışıma mercimek, nohut, tuz ve üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip karıştırın ve kısık ateşte pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip, karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin. Sarmısak ve kuru naneyi birlikte dövün. Pişen yemeğin üzerine sarmısaklı nane serperek servis yapın.

Tahinli marul
4 kişilik
*
1 adet kıvırcık marul (iri doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı tahin
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 3 çorba kaşığı su
* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1/2 adet limonun suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, sumak ve pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
Marul, maydanoz ve tuzu harmanlayın. Tahin, yoğurt, su, sarmısak ve limon suyunu iyice çırpın ve marulların üzerine gezdirip, harmanlayın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, sumak ve pul kırmızıbiber serperek servis yapın.

Biberli ekmek
12 adet
*
2 adet ekmek hamuru
* 1/2 kg. pul biber
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 adet soğan (ince kıyılmış)
* 4 adet domates (rendelenmiş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 4 çorba kaşığı susam
Pul bibere kaynar suyu ilave edip bir gece dinlendirin ve süzün. Pul biber, zeytinyağının yarısı, soğan ve domatesi harmanlayın. Ekmek hamurunu 12 parçaya bölün, her birini zeytinyağı ile yağlayıp, 1-2 kez yoğurun. Hamurların üzerine parmak uçlarınızla bastırarak 10 cm. çapında hamurlar yapın ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Hamurların üzerine biberli harç sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nazlı sultan   / 06-01-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 05-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-01-2006
 Hamsi pilaki   / 30-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-12-2005
 Hindi toskana   / 27-12-2005
 Meyveli kıtır tatlı   / 26-12-2005
 Üzümlü havuç salatası   / 24-12-2005
REHA MUHTAR
Yeni yılın in mekânları...
Yılbaşı gecesi belli oldu...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
4...
Şarkıları Amsterdam ve Los Angeles'ta çalınıyor
Şarkıları Amsterdam ve Los Angeles'ta çalınıyor
Üç yıl önce ilk albümünü çıkaran Ayşe Hatun Önal, bu ayki 'Harpers...
Bu bayram kayak moda!
Bu bayram kayak moda!
10 günlük bayram tatilinde herkes kısa da olsa tatil programını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.