kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuş gribi şüphesiyle hastaneye gelenlerin sayısı artıyor
AB'den mali destek
Kuş gribi şüphesiyle hastaneye gelenlerin sayısı artıyor

Kuş gribi şüphesiyle hastaneye gelenlerin sayısı artıyor

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, kuş gribi şüphesiyle getirilen hasta sayısının 21'e yükseldiğini söyledi.

d
PROF. DR. ARIKAN: KUŞ GRİBİ DEĞİL

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, Şahide Yetiştiren adlı çocuğun ölüm nedeninin kuş gribi olmadığını açıkladı.

Çınar İlçesi'nden dün gece D.Ü Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi'ne 2.5 yaşındaki Şahide Yetiştiren adlı bir çocuğun getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Arıkan, şöyle konuştu:

''Çocuk 5 günden beri evinde
hastaymış. Hastaneye getirildiğinde durumu çok ağır olan Yetiştiren, yoğun bakıma alındı. Ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yetiştiren'in ölüm nedeni bakteriyel pnomoni hastalığıdır. Kuş gribiyle hiçbir ilgisi yoktur. Yapılan incelemede, Yetiştiren'in evlerinde veya çevrelerinde ölen canlı kanatlının olmadığı tespit edildi. Kuş gribi şüphesiyle ölen hasta yok. Kuş gribi şüphesiyle getirilen hasta sayısı 21'e yükseldi.''

Prof. Dr. Arıkan, tahlil sonuçları negatif çıkan 8 kişinin daha önce taburcu edildiğini, Ankara'ya gönderilen tahlil sonuçlarının negatif gelmesi durumunda müşahede altında olan hastaları taburcu edeceklerini kaydetti.

Prof. Dr. Arıkan, Siirt'in Baykan İlçesi'nden getirilen Baysal ailesinden 6 yaşındaki Serpil Baysal ile dün akşam Diyarbakır merkez ile Bismil ve Kocaköy ilçelerinden gelen şüphelilerle müşahede altında tutulan hasta sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi.

5 BİNİN ÜZERİNDE KANATLI HAYVAN İTLAF EDİLDİ

İl Tarım Müdürü Mustafa Kayhan da karantinaya alınan Suriçi bölgesinde canlı kanatlı hayvan itlafının tamamlandığını söyledi. Daha önce 13 olan itlaf ve dezenfeksiyon ekipleri sayısını 18'e çıkardıklarını ifade eden Kayhan, ''Bugünden itibaren diğer bölgelerde canlı kanatlı hayvan itlafına başladık. Son 3 günde itlaf edilen kanatlı canlı hayvan sayısı 5 bini geçti. Ayrıca Eğil İlçesi'nde de şüpheli vaka görülmesi üzerine burada da 3 köyde itlaf çalışmalarına başladık'' dedi.

DOĞUBAYAZIT'TA 4 ÇOCUK GÖZLEM ALTINDA

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Suluçam Köyü'nden kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kişi, gözlem altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Suluçam Köyü'nde oturan Özcan ailesinden Yavuz (3) ve Volkan (2) ile Kenç ailesinden Azat (8) ve Murat (2) kardeşler, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doktorlar, acil serviste ilk müdahalesi yapılan hastaların kuş gribi olup olmadıklarının belirlenmesi için tahlil yaptı. Tahlil sonucu, hastalardan birinde hepatit B virüsü, diğer hastalarda ise gribal enfeksiyona bağlı yüksek ateş olduğu belirlendi.Doktorlar, sağlık durumlarında düzelme oluncaya kadar hastaların gözlem altında tutulacağını bildirdi.

BURSA'DAKİ ''KUŞ GRİBİ'' ŞÜPHESİ

Bursa'da ''kuş gribi'' şüphesiyle Bursa Devlet Hastanesi'ne başvuran 2 çocuğun taburcu edildiği, 3 kişinin ise müşahede altında tutulduğu bildirildi.

4 gün önce yüksek ateş ve kaşıntı şikayetleriyle babaları Hikmet Akman ve Hasan Acaroğlu tarafından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Akman ile Merve Acaroğlu'nun, tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ''kuş gribi'' şüphesiyle Bursa Devlet Hastanesi'ne başvuran 3 kişinin ise yoğun bakım servisinde müşahede altında tutulduğunu kaydettiler.

ANKARA'DA 9 HASTADAN İKİSİNİN SONUCU NEGATİF

Kuş gribi şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi'ne yatırılan 9 hastadan ikisinin test sonuçları negatif çıktı.

Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Girne Mahallesi'nde oturan ve yaban örneği yiyen Hicran Yolcu (29) ile Kuşadası Cami Kebir Mahallesi'nde hasta tavukla oynayan 3 yaşındaki Umutcan Sağbaş'ın boğaz kültür örneklerinin gönderildiği Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nden gelen test sonuçlarının negatif çıktığını söyledi.

Çobanoğlu, kuş gribi rastlanmayan iki hastanın, sonuçların hastane yetkililerine ulaştırılmasının ardından taburcu edileceğini söyledi. Çobanoğlu, Aydın Devlet Hastanesi'ndeki diğer 7 kuş gribi şüphelisinin de test sonuçlarının en kısa zamanda ellerine ulaşmasını beklediklerini de kaydetti.

DÜZCE

Düzce'de bir çocuk kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ağaköyü Mahallesi'nde yaşayan A.B. (4), ailesi tarafından yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Tandoğan Tokgöz Devlet Hastanesi'ne getirildi.

A.B'nin 10 gün önce mahallede ölü bir horoza temas ettiğini söyleyen aile, kuş gribinden endişe ettiklerini belirtti. Bunun üzerine doktorlar, A.B'yi Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti.

SAMSUN

Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan hastalardan 15'inin test sonuçlarının negatif çıktığı, daha önceden test sonucu pozitif çıkan Gülşen Yeşilırmak'ın ise genel sağlık durumunun stabil olduğu ve solunum sıkıntısı yaşamadığı bildirildi.

Sivas Valiliği İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, son olarak Sivas merkezden 2, Şarkışla İlçesi'nden 2, Kangal İlçesi'nden 1, İmranlı İlçesi'nden 1, Yıldızeli İlçesi'nden 3 kişi olmak üzere toplam 9 yeni hastanın kuş gribi şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatışının gerçekleştirildiği, hastalardan alınan numunelerin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildiği belirtildi.

Şu ana kadar kuş gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan hastalardan 15'inin test sonuçlarının negatif çıktığı, daha önceden test sonucu pozitif çıkan Gülşen Yeşilırmak'ın ise genel sağlık durumunun stabil olduğu ve solunum sıkıntısı yaşamadığı bildirildi.

Bugüne kadar hastaneye toplam 31 ''olası vaka'' yatışının gerçekleştirildiği, bu vakaların 4'ünün Yozgat'tan, 5'inin Sivas merkezden, 15'inin Kangal'dan, 2'sinin Şarkışla'dan, 3'ünün Yıldızeli'nden, 1'inin Suşehri'nden, 1'inin de İmranlı'dan geldiği belirtildi.

Yozgat'tan gelen 3 kişiyle Kangal'dan gelen 8 hastanın taburcu edildiği, Sivas merkezden gelen 1 hastanın da kendi isteğiyle hastaneden ayrıldığı, bugün itibariyle 19 kişinin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Kentte kuş gribiyle ilgili etkin mücadelenin devam ettiği ifade edilen açıklamada, Sivas merkez, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Yıldızeli ve Zara ilçelerinde toplam 20 noktadan tavuk örnekleri alındığı, bu numunelerin tahlil için Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiği ve sonuçlarının beklendiği belirtildi.

AMBULANS GÖREVLİSİ DE TEDAVİ ALTINDA

Bu arada, Kangal İlçesi'ne bağlı Yellice Köyü'nden 9 Ocak'ta kuş gribi şüphesiyle CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan ve test sonuçları pozitif çıkan Gülşen Yeşilırmak ile 3 çocuğunu ilçeden Sivas'a taşıyan Kangal Sabancı Devlet Hastanesi'ne ait ambulansta görevli sağlık çalışanı Adnan Baş'ın da kuş gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurduğu belirtilen Baş'ın, Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde 4 gündür tedavi gördüğü, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Kahraman terörist' dünya basınında
 'Neşter-2', 2 hakimi mahkemelik etti
 İran'da 3 Türk sporcu kaçırıldı
 Boğaz hattına hızlı sefer
 Yunan gemisi karaya oturdu
 Bayraklı karşılama
 'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
 PKK Koç'u öldürecekti
 Türk halkından ağlatan destek
 Iğdır'dan Keşmir'e yardım için geldiler
 Suikast silahları Zaho'dan mı geldi?
 Başkanın imamlık hevesi yaktı
 Sahte rakı içenlerin savaşı
 Savcıdan vekile tazminat davası
 Van ve Hakkâri'de 168 köy yolu kapalı
 Sivas'ta 900 kişilik aile bayramlaştı
ÖMER LÜTFİ METE
27 Mayıs'tan Ağca'ya
Kendini kahraman hissetmesi için...
ERDAL ŞAFAK
Aylanur'dan Ağca'ya
İnfaz savcısının hesabı doğru veya...
Hacılar Mina'da birbirini ezdi
İzdihamda 3 Türk ölürken 14'ünden haber yok 2 Türk ise...
"İran'la artık çıkmaz bir sokaktayız"
İran nükleer tesislerdeki mühürleri söküp çalışmalara başlarken,...
İki proje tek hedef
İki proje tek hedef
Seyrantepe arazisinde en yetkili isim olan Şişli Belediye Başkanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu