kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Siyaset neden kaybetti?
İşte Haluk Ulusoy'un Listesi
Kongreden notlar
Sakarya depremi

Siyaset neden kaybetti?

Siyaset Bermek'i istedi. Hasan Doğan bu yönde çalıştı ama Doğan'la fikir ayrılığına düşen Gökçek, Albayrak ve Aksu'nun küstürülmesi, Haluk Ulusoy'a yaradı.

Haluk Ulusoy'un Federasyon Başkanı olması bir anlamda onu bu koltukta hiç istemeyen siyasetin de yenilgisi oldu. Önce Ulusoy'a başarılar dileyip icraatlarının, hatalarının ve günahlarının en büyük takipçisi olacağımızı belirtelim. Sonra da siyasetin müdehalesinin neden başarılı olamadığını mercek altına alalım. Futbol dünyasına 1.5 yıl önce Levent Bıçakcı'nın listesinden giren Hasan Doğan'ın Başbakan'a yakınlığı biliniyor. Ancak Doğan'ın çok öne çıktığını düşünen diğer AK Partililer bu 'power'a tepki koydu. Yıllardır futbol dünyasının içinde olan Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek ile Beşiktaş 2. Başkanı Murat Aksu, Doğan'la bazı konularda anlaşamadı. Futbolun süper ligine bu sezon yükselen Nuri Albayrak da Gökçek ve Aksu tarafında yer alınca kamplaşma tamamlandı.

KONGRECİLER KAZANDI
Ulusoy'un isminin çıktığı Kulüpler Birliği toplantısında Melih Gökçek "Başbakan Bermek'i işaret etmiyor. Etse ben bilirdim" demişti. Ulusoy ismi öne çıkmış, hatta 14 Ocak günü sabaha karşı biten ziyaretlerde Gökçek, Albayrak ve Aksu Başbakan'a Ulusoy'un önde olduğunu belirtmişti. Başbakan bu öneriye kızıp "Ne yaparsanız yapın" dedi. Ulusoy adaylığını açıkladı, çalışmalara başladı. Ancak 16 Ocak Pazartesi sabahı Başbakan bu kez Hasan Doğan'a "Bermek'i destekleyin" deyince dengeler Bermek lehine döndü. Gökçek sustu ve geri çekildi. Aksu 'elinden geldiğince' Bermek lehine çalışmaya başladı. Aksu, Bermek'in listesine olan tepkiye rağmen tüm gayretini ortaya koydu ama yalnız kaldı. Albayrak ise "Biz Başbakan'ın hapishane günlerinden dostuyuz. Onlar iyi gün dostları" tabiriyle nitelendirdiği Hasan Doğan'a karşı Ulusoy'u desteklemeyi sürdürdü. Ama kongre kurtları Gökçek, Aksu ve Hasan Doğan karşıtı Aziz Yıldırım küstürüldü. Ulusoy en azından 'kötünün iyisi' olarak ortada durdu. Özel sohbetlerinde "Hasan Doğan'ın bizi ezip geçmesi bazı rahatsızlıklar uyandırıyor" diyen Spor Bakanı M. Ali Şahin de arada kaldı. Belki de en çok o yıprandı. İyi niyetle çalıştı çabaladı. Doğan'dan gelen hesaplar Bermek yönündeydi ama Gökçek-Aksu-Albayrak üçlüsünün fikri hep "Durum ortada" şeklindeydi. Sonuçta 'kongre tutmasını bilenler'in dediği çıktı.

İTO TAKTİĞİ UYGULANAMADI
AK Parti'nin İTO Seçimlerinde uyguladığı 'son gece yıpranmamış 3. aday bulalım taktiği' de bu kez gerçekleşemedi. AK Parti, İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde eski başkan Mehmet Yıldırım'ın karşısına İbrahim Çağlar'ı çıkarmış ve iki adayın da tartışma ve atışmalarla yıpranması beklenmişti. Seçimden bir gece önce İTO Başkanlığı'na aday olan Murat Yalçıntaş, ertesi gün başkan seçilmişti. (Murat Yalçıntaş, AK Parti'nin kuruluşunda emeği geçen teorisyenlerden Nevzat Yalçıntaş'ın oğlu.) İşte TFF seçimlerinde de aynı taktik gündeme geldi. Son gece "İki aday da çekilsin Şenes Erzik başkan olsun" fikri ortaya atıldı. Ulusoy bile bu fikre sıcak baktı. Ancak Hasan Doğan ikna edilemedi. Perşembe sabahı sandıklar konuldu, delegeler oylarını attı. Seçimden 1 saat önce konuştuğum isimlerden çıkardığım sonuç "112'ye 110 Ulusoy alır" idi. 109'a 102 Ulusoy kazandı. Sonuçta kongre uzmanları Gökçek, Yıldırım, Aksu ve Cemal Aydın haklı çıktı. Son sözüm sayın Ayhan Bermek'e. Çok değerli bir futbol adamı olan Bermek de küstürülmemeli, yıpratılmamalı. Türk futbolunun onun gibi futbol adamlarına hep ihtiyacı olacaktır.

SERDAR ALİ ÇELİKER


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Her şeye rağmen Ulusoy başkan
 Entrika yapmayı beceremedim
 Artık tek adam devri olmayacak
 Bakan harekat için raporu bekleyecek
 Doğan: Çok şükür artık futbol bitti
 Terim: Önlerini açıyorum!
 Yaşasın futbol
 Anelka için 40 milyon Euro
 Kükreyeceğiz
 Kartal tarih yazdı
 'Hedefim Avrupa'
 Efes İsrail'de kayıp
 Hingis tam gaz
 Altın kız tuğba
 Günün içinden
TURGAY DEMİR
İki söz bir eylem
Aslında bu kongrenin kaderini iki...
KAZIM KANAT
İstifa et sayın Bakan
Sayın Bakan Mehmet Ali Şahin,...
Emniyet müdürlerinin gizli terör raporu
Emniyet müdürlerinin gizli terör raporu
Terörle mücadelede etkin 6 müdürün Meclis Şemdinli Komisyonu'na...
Üsküdar Mahkemesi 20 yıl sanmış
Üsküdar Mahkemesi 20 yıl sanmış
Üsküdar 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ağca'yı serbest bıraktırırken,...
Brezilya yanıyor!
Brezilya yanıyor!
Kuzey yarımkürede soğuk hava hâkim olurken, Latin Amerika yazı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu