kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKADEMİK KAFAYA KARŞI DEĞİLİZ.... Bakan Çelik, Başbakan’ın ‘Eğer bu para kullanılamıyorsa hesabını ben mi vereyim?’ sözlerinin yanlış anlaşılıp Başbakan’ın akademik kafaya karşı olduğunun söylendiğini belirterek, “Oysa kabinede 9 akademisyen var” dedi.
'İddiayı söylesem hayret edersiniz'
Özel okulda eğitime kredi kolaylığı
Rektör Bernay: Etik itirazım var
Demir: YÖK de mahşerde hesap verecek

'İddiayı söylesem hayret edersiniz'

atv’de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Bernay’ın "terbiye sınırlarını aştığını" söyledi, "Rektör hakkındaki iddiaları söylesem kamuoyu hayret eder" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başlatılan soruşturma ve Rektör Prof. Yücel Aşkın'ın tutuklanması, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Malatya İnönü Üniversitesi ile ilgili de usulsüzlük iddiaları ortaya atılması, hükümetin üniversiteleri hedef aldığı iddiasını güçlendirirken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik iddiaları Teke Tek'te yanıtladı. atv'de yayınlanan programda Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Çelik, İnönü Üniversitesi'yle ilgili Sayıştay raporundaki iddiaların AK Parti Malatya İl Başkanı tarafından kamuoyuna açıklanmasının "siyasi bir tavır olmadığını" savundu. Çelik, "Malatya'daki İnönü Üniversitesi'nde kamuyu zarara sokan, devlet, millet aleyhinde yolsuzluk varsa, birisi de sivil toplum adına kalkıp bunu açıklarsa, bunda bir anormallik yok. Bu kişi AK Parti il başkanı da olabilir, kara parti il başkanı da olabilir" dedi.

YÖK NASIL DENETLEYECEK!
Bakan Çelik, "Biz YÖK'e 12 üniversite ile ilgili ihbarda bulunduk. YÖK bunu sümenaltı etti" sözlerine karşı, YÖK'ün 23 üniversitede denetim yaptığını söyleyen Altaylı'ya, "bu soruyu sorma ihtimaline karşılık dosyaları yanında getirdiğini" belirterek şöyle dedi: "19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay ile ilgili, 9 Nisan 2001'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı geliyor ve bu yazı YÖK'e gönderiliyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın ile ilgili de var. Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile ilgili de var. Biz gereğinin yapılması ve Bakanlığa bilgi verilmesi için yazdık. Ben Bakan olarak YÖK'e 12 üniversite ve 10 rektör ile ilgili yazı yazmışım. Son bir yıl içinde YÖK Genel Kurulu'na bir tek rektör gelmiştir, Prof. Dr. Süleyman Oktan. Bütün üniversitelerin 80 bin akademik kadrosu var. YÖK'ün denetleme kurulunda ise sadece 9 kişi var. Bu kadar kişi nasıl denetim yapar Allah aşkına. İhale sözleşmesini ile ilgili yazı yazdık. Bize 45 gün içinde 11 dosyayı göndermeleri lazımdı. Bizim bunları birkaç yıl kamu ihalelerine girmekten men etmemiz lazım. Ancak dosyaların çoğu gelmedi, gelenler de geç geldi." Çelik, 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzlukları araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun başına, 1994 yılında "Anayasa'nın laiklik ilkesinin değiştirilemez olması hukuk devletine yakışmaz. İktidara geldiğimizde bu maddeyi "Milletin anayasasası, örf, adet ve geleneklere ters olamaz' şeklinde değiştireceğiz" diyen Samsun AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz'ın getirilmesi, komisyondaki 4 üyenin de üniversiteyle ilgili iddiaları ortaya atan kişiler olmasına yönelik tepkilere karşı da şunları söyledi:

TERBİYE SINIRINI ZORLUYOR
"19 Mayıs Üniversitesi Rektörü SABAH Gazetesi'nde çıkan röportajında soruşturmayı başlatan zihniyet akıl, bilime ve üniversiteye kesin tavırlı' demiştir. Zihniyet dediği, bu araştırma komisyonunu kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki irade. Sayın Rektör'ün bu ifadeleri terbiye sınırlarını zorlayan bir ifadedir. 2002 yılından beri Ferit Bernay ile ilgili bir yığın iddia var. Ben bu iddiaların hepsine girsem kamuoyu hayret eder." İddialardan örnekler veren Çelik, bir profesörün çok sayıda uluslararası yayında yazısı çıktığı halde, bilimsel yetersizlik gerekçesiyle 19 Mayıs Üniversitesi'nden atıldığını söyledi, aşkına Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu müdürlüğüne kulak-burun-boğaz uzmanı mı atanır" diye devam etti.

MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 90 dakikada yakalandı
 Karın eli kulağında
 Bu da İzlanda akımı
 Küresel ısınma değil, donma öldürüyor..
 Kar felaketi: 16 ölü, 91 yaralı
 Piyanist oteldeki herkesi dolandırdı
 Aydın Güven Gürkan komada
 Kurtar(ma) rezaletinde 1 kişi öldü
 18 saat çığ altında kaldılar
 İki açıklama
YILMAZ ÖZDİL
İbibikler öter ötmez ordayım...
Hükümet açıkladı:...
ALİ KIRCA
Çalınmış hayatlara dair!..
Bazen bir kurşun, bazen bir...
FATİH ALTAYLI
Federasyon seçimleri ve Sabah
Futbol Federasyonu...
ERDAL ŞAFAK
Enerji güvenliği
Ukrayna krizinden üç hafta sonra...
MEHMET ALTAN
Elektrik Rum icadı mı?
Dünkü gazetelerde spor-siyaset...
El Kaide liderinin yeni taktiği
Dünyayı kana bulayan El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin...
Clinton yolsuzluğu hasır altı etti
İktidarda kaldığı 6 yıl boyunca ismi bir çok skandalla anılan...
Şafak 16
Şafak 16
Fenerbahçe, ligde en az şut attığı, en az pozisyon bulduğu maçta bile...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu