kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahip katilinin eşkali belirlendi
Papa'dan taziye: ''Şiddetin her türüne karşıyım''
Diyanet: Bu olay cinayettir
Cinayet İtalya'yı sarstı
İtalya Reform Bakanı: Dileğim, Türkiye'nin AB üyeliğinin de artık toprağa gömülmesi
Roma savcılığı da soruşturma başlattı
Arınç taziyelerini sundu
Türk Ortodoks Patrikanesi: Olayı kınıyoruz
Konsolos Canzio: Olayı ferdi olarak yapılmış bir olay olarak alıyoruz

Rahip katilinin eşkali belirlendi

Trabzon Santa Maria Kilisesi rahibi Santaro cinayetinde önemli ipuçlarına ulaşıldı. Eşkali belirlenen sanığın robot resmi dağıtıldı. Görgü tanıkları, zanlının 13-14 yaşlarında olduğunu söylediler. Saldırıyla ilgili kamera kaydı olmadığı belirtiliyor.

GÖRGÜ TANIKLARI VAR

Trabzon'da Santa Maria Kilisesi'nin 61 yaşındaki Katolik Rahibi Andrea Santaro'yu öldüren katil zanlısının eşkali belirlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ise görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkarak, zanlının robot resmini çizdi.

Soruşturmayı
yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in görgü tanıklarının ifadesini aldı. Görgü tanıkları, zanlının 13-14 yaşlarında 1.55 boyunda 40-45 kilogram ağırlığında olduğunu, üzerinde 'havalı' tabir edilen mont giydiğini söylediler.

AZERİ TANIK

Trabzon'da Santa Maria Katolik Kilisesi'nin rahibi Andrea Santaro'nun (60) silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayının görgü tanığı Azeri uyruklu Terane Atayeva, kilisede cumartesi günü yapılan törende rahiple 5 kişi arasında kısa süreli tartışma olduğunu söyledi.

Kilisenin karşısındaki Sümer Apartmanı'nda oturan Atayeva, cumartesi günü saat 15.00-16.00 civarında arkadaşıyla birlikte kilisede olduğunu belirterek, ''O sırada kiliseye 5 kişilik genç grup girdi. Rahip de onları tören olduğu için uyardı ve kilisede dolaşamayacaklarını belirtti. Rahiple bu gençler arasında kısa süreli tartışma oldu'' dedi.

Atayeva, bu kişilerin daha sonra kiliseden çıktıklarını ifade ederek, ''Bu gençler biraz sonra tekrar içeri girdiler. Aralarında konuştuktan sonra dışarı çıktılar. İkinci kez dışarı çıkmalarından sonra avluda silah sesine benzer bir ses duyduk'' diye konuştu.

Atayeva, bu sabah televizyon izlerken zanlının robot resmini televizyonda gördüğünü kaydederek, ''Bu kişinin cumartesi günü gelenlerden biri olabileceğini düşündüm. O gördüğüm kişiler arasında çok benzerlikler var. O gün gelenlerde de aynı bereyi takan vardı, ayrıca tarif edilen kıyafetlerle de benzerlik taşıyordu'' dedi.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜ YOK

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayıyla ilgili kamera görüntüsü olmadığını bildirdi.

Yavuzdemir, zanlının kaçarken güvenlik kameralarınca görüntülendiği ve bu görüntülerin polisin elinde bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Olayla ilgili kamera görüntüsü yok. Güvenlik güçleri zanlıyı yakalayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.

Yavuzdemir, soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi vermesinin sakıncalı olabileceğini kaydetti.

Bu arada, olay yerinden toplanan 3 boş kovan, balistik inceleme için Samsun'daki Laboratuvar Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

Santa Maria Katolik Kilisesi'nin yakınında bir şirketin güvenlik kamerasının olduğu ancak çalışmadığı öğrenildi.

Sümer Sokak'ta bulunan Santa Maria Kilisesi'nin alt kesimindeki yapı malzemeleri satan bir şirketin güvenlik kamerası olduğu, ancak kameranın yeni bağlandığı, bu nedenle dün rahip Andrea Santaro'nun (60) uğradığı silahlı saldırı olayını görüntüleyemediği bildirildi.

Güvenlik güçleri, zanlının cinayeti işledikten sonra sahil kesimine doğru koştuğunu ve bu şirketin önünden geçtiğinin tahmin edildiğini ifade ettiler.

Kilisenin ise güvenlik kamerasının olmadığı öğrenildi. Öte yandan, kilisenin çevresinde bulunan işyerlerindeki görgü tanıkları, kilisenin içerisinde ilk atılan 2 el silah sesini duymadıklarını, zanlının daha sonra kilisenin dışında havaya sıktığı tek kurşunun sesini duyduklarını ifade ettiler.

Görgü tanıkları, bu silah sesinden sonra kilise içerisinden ''Bize yardım edin'' diye bağıranların olduğunu belirttiler.

Bu arada, kilisenin çevresinde, yerel ve ulusal basından çok sayıda ekip bekleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin kilise etrafında önlemleri de devam ediyor.

ERDOĞAN: TASVİP EDİLİR YANI YOK

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'daki Santa Maria Kilisesi'nde Rahip Andrea Santaro'nun öldürülmesiyle ilgili olarak, ''Bir mabedin içerisine girmek suretiyle papazı vurmanın hiçbir tasvip edilir yanı yoktur'' dedi.

Erdoğan, Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerin, Trabzon'daki olay ile Bursa'da AK Parti Grup
Başkanvekili Faruk Çelik'in silahlı saldırıya uğramasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, öncelikle, Trabzon'da meydana gelen olayın kendileri için ''çok üzücü'' olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
''Hele hele bu son Danimarka'daki gelişmeler, ardından Fransa'daki gelişme... Bunlardan sonra böyle bir olayın olması, bizi gerçekten çok
çok üzdü. Nitekim biliyorsunuz olayın olduğu andan itibaren ifade ettiğimiz bir şey var. O da şudur; bu tür karikatürlerin çizimini
nasıl özgürlüklere saygısızlık olarak görüyorsak, özgürlük sınırlarını aşmak olarak görüyorsak, nasıl edep dışı görüyorsak, yanlış görüyorsak
ki ben bugünkü konuşmamda da söyledim, yakıp yıkmayı da yanlış bulduğumuzu ifade ettim. Hele hele bir mabedin içerisine girmek
suretiyle orada kalkıp da papazı vurmak, bunun hiçbir tasvip edilir yanı yoktur.

Şu anda çalışmalar en geniş manada devam ediyor. Olayın yakın takipçisiyiz. Gerek emniyet teşkilatımız, gerekse yürütme çalışma
içerisinde. Temennimiz odur ki en kısa zamanda bu işin failinin tespit edilmesi ve yakalanması...''

RAHİBİN CENAZESİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Trabzon'daki silahlı saldırıda ölen Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun cenazesi, İstanbul'a gönderildi. Sancta Maria Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından ambulansa konularak polis eskortu eşliğinde saat 17.45'de Trabzon Havaalanı'na getirilen Santaro'nun cenazesi bir süre apronda bekletildi. Cenaze, daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla 21.10 İstanbul'a gönderildi. Başpiskopos Luigi Padovese ile İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Konsolos Stefano Canzio'nun da aynı uçakla İstanbul'a gitti. Cenazenin, İstanbul'dan İtalya'ya gönderileceği öğrenildi.

(Ajanslar)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yeni yüzüyle ortaya çıktı
 Kişiye özel kanser tedavisi
 Ot kavgası: 5 ölü
 Mucize adımlar hayata geri döndürüyor
 Kurtlar'ın pazar mesaisi
 Tarihçi yazar Kutay vefat etti
 Barış Manço unutulmadı
 Kürtaj kurbanı annenin günlüğü
 Kar geri geliyor
 Ünlü beyin cerrahı tıpta çığır açıyor
 Şebnem, Almanya ikinci güzeli oldu
 'Normal' dedi cinayet çıktı
 Üç hayatın bedeli ne?
 Öldürülen eşi için tazminat istiyor
 Yeni evli çift fare zehiri içti
 Yol kavgasında kan döküldü
 Yaya kaldırımında canavara yakalandı
 İki genç öğretmen soba kurbanı
 107 yaşındaki gazi Çavuş öldü
 Mahkeme bıraktı savcı tutuklattı
 Madonna işle aşkı karıştırdı
 Manken değil para makinesi
 Hamile kadın için Mehmetçik operasyonu
 Telefonla taciz eden pide ustasını döverek öldürdüler
MEHMET BARLAS
Laiklik, "Devrimler"in de "Değerler"in de...
YAVUZ BAYDAR
12 karikatüre öfke ve ifade özgürlüğü
Karikatür...
REHA MUHTAR
Reina'da dans eden Polat Alemdar!..
O gece o...
Zirveye Balasz ayarı
Zirveye Balasz ayarı
F.Bahçe, puan kaybettikten 2 gün sonra Malatya ile karşılaşan...
Devir teslim
Devir teslim
Adnan Polat'ın başlattığı kampanyayı bugünden itibaren Faruk Süren...
Siyasi şovu tasvip etmeyiz
Dışişleri Bakanı Gül, ABD gezisine başlayan Diyarbakır Belediye...
'Hani hepsi imam hatipti anasını satayım'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu