kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Duygu sömürüsüyle yürek parçalamayacağız
Duygu sömürüsüyle yürek parçalamayacağız
'Muhteşem bir film yaptık'

Duygu sömürüsüyle yürek parçalamayacağız

Azap Yolu'nda usta aktör Kadir İnanır'ın kızı olarak ekrana gelecek olan Melisa Sözen, İnanır ile kamera karşısına geçmenin heyecanını yaşıyor. Sözen, "Bu hikaye hepimizin hayatından esinlenilerek çekildi. İnsanların içini ve yüreğini acıtacak ama duygu sömürüsü yapmayacağız" diyor.

Henüz 20 yaşında olmasına rağmen 6 yılda 5 sinema filmi (Okul, O Şimdi Mahkum, Bana Şans Dile, İçerideki, Cenneti Beklerken) ve 12 dizide rol alan genç oyuncu Melisa Sözen, başrolünde usta oyuncu Kadir İnanır'ın oynadığı 'Azap Yolu' ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bir uzun yol şoförünü canlandıran İnanır'ın (Yavuz) kızı Burcu'yu oynayacak olan Sözen, usta oyuncu ile karşılıklı oynamanın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söylüyor... Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi'nde okuyan oyuncunun bir başka heyecanı daha var... O da yakın bir tarihte vizyona girmesi beklenen ve kendisinin Çerkez bir cariyeyi canlandırdığı 'Cenneti Beklerken' adlı sinema filmi... Sözen, hem 17'nci yüzyıl döneminde yaşayan bir nakkaşın yaşamını anlatan filmine, hem de 'Azap Yolu'na gelecek tepkileri merakla bekliyor...

'BURCU HÜZÜNLÜ BEN CANLIYIM'

* Canlandıracağınız karakterden biraz bahsedebilir misiniz?
Burcu, sekiz senedir babasını görmüyor. Babasının başına gelenlerden dolayı Mardin'de babasının arkadaşının yanında kalıyor. Baba özlemi çekiyor ve ona kavuşacağı günü hasretle bekliyor. Yani baba hasreti ile yanıp tutuşan bir kızı canlandırıyorum.

* Burcu ile benziyor musunuz? Burcu ile çok benzer bir tarafımız yok. Bir defa benim öyle bir hasretim yok. Onun dışında Burcu daha naif, daha duygusal ve gözlerinde hep hüzün olan biri. Dudakları gülse bile, gözünde sürekli hüzün olan biri. Ben ise hiperaktif ve daha canlı biriyim...

* 'Çemberimde Gül Oya'da canlandırdığınız karakterle karşılaştırdığımızda hiç alakası olmayan birini görüyorum karşımda... Bunlardan hangisi size daha yakın? 'Çemberimde Gül Oya'daki karakterle çok zıt bir karakter Burcu. Bu zamana kadar canlandırdığım karakterlerin hepsinin içinde biraz ben varım. Sonuçta oynadığınız her şey içinizde vardır. İçinizde binlerce karakter var. Biz sadece sevdiklerimizi seçip kullanıyoruz. Benim içimde Burcu da, Feriha da, oynadığım diğer karakterler de var. Yoksa oyuncu o rolün askısı gibi kalır. Şunu da özellikle söylemek istiyorum. 'Çemberimde Gül Oya' benim için çok önemli bir iş oldu. Bu zamana kadar yaptığım en güzel işlerden biriydi. Diziden ziyade, güttüğü amacı benim için çok önemliydi. İşte 'Azap Yolu' da öyle... Başlarken hepimiz aynı düşünceyle başladık. Bu hikaye hepimizin hayatından esinlenilerek çekildi. İnsanların içini ve yüreğini acıtacak bir proje olacak.

* Çekimler Mardin'de yapıldı. O süre boyunca başınıza gelen ilginç olaylar ya da etkilendiğiniz sahneler oldu mu? Kar ve tipi inanılmazdı. Bir taş yağmadı kafamıza! Ona rağmen herkes inanılmaz çalıştı. Ama bir sahneden inanılmaz bir şekilde etkilendim. Burcu'nun, babası Yavuz ile (Kadir İnanır) buluşma sahnesini unutamıyorum. Çok duygusal bir sahneydi. Kadir Bey öyle bir oynadı ki, hepimiz ağladık. Duygu sömürüsü olmadan tüm gerçekliğiyle yansıtmaya çalıştık. Duygu sömürüsü yaparak insanların yüreğini parçalamayacağız. Dizide duygusal sahnelerin yanında; çok maceralı, aksiyonlu ve çatışmalı sahneler de var.

'ÖLENE DEK FİLM YAPMALIYIM'

* Geçen projenizde Selda Alkor vardı. Bu projede de Kadir İnanır...
Selda Alkor ile oynarken çok heyecanlanıyordum. Onun benim hayatımda çok önemli bir yeri var. Benim her şeyimle ilgilenirdi. Çağan Irmak ve Derviş Zaim'in de benim hayatımda çok önemli bir yeri var. 'Azap Yolu' ise benim için çok zor ve çok önemli bir proje. Sonuçta Kadir İnanır ile beraber oynuyorum. Çok büyük bir sorumluluk bu. Bunun altından kalkmam gerekiyor. Karşısında elim ayağım karışıyor heyecandan. Ama Kadir Bey'in gözlerine baktığımız da o sahne gidiyor. Kadir Bey, sahnedeki kişi oluyor ve sizi de içine çekiyor. Kadir İnanır ile oynuyorsunuz, ötesi var mı?

* Son yıllarda birçok projede yer aldınız. Hızlı bir çıkış söz konusu. Bu sizi korkutuyor mu? Hiç korkmuyorum. Bunu bir çıkış olarak görmüyorum. Giderek daha güzel işlerde çalışmaya başlıyorum. Bugüne kadar her işe inanarak başladım. En önemlisi oyunculuğa aşığım. Sevdiğim için bu işi yapıyorum. Başladığımda 14 yaşındaydım. Tek bir amacım var; güzel işler içinde yer almak istiyorum. İnsanlar beğeniyorsa benim için en büyük mutluluk bu. Her işe atlayıp, popüler olma arzusu taşımıyorum. Böyle yaparsanız bitersiniz. Bir dizi ile parlayıp kaybolmak istemiyorum. Kadir İnanır, Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Türkan Şoray, Şener Şen ve Uğur Yücel gibi gün geçtikçe takdir edilmek istiyorum. Yaşım ne kadar ilerlese de film çekiyor olabileyim. Yani ölene kadar film yapabilmek istiyorum.

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kimse sormadığı için söylemedim!
 Kadın filmleri ile dolu 6 hafta
 130 kez perde açan 'gerçeküstü' aşıklar
 Ünlü Fransız '7 kız kardeş' Türkiye'de
 Espresso'nuzu kişiselleştirin
 Tutkuyu abartmayın!
 Fransız imzalı el işi çantalar
 Bahara yakışır bir koleksiyon
 Mudo'da Afrika rüzgarı
 Bu jeanler boy uzatıyor
 İstanbul Moda Show izlenimleri
 Rengarenk broşlar vitrinlerde
 Fossil'den örgülü saatler
 Theron rolünün hakkını verdi
 Oscar'dan yana umutlu değil
 Halle Berry Kedi Kadın faslını kapadı
 Britney sahneleri çok özledi
 Bebeğinin üstüne titriyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bill Gates'in düşkünü terasta yer kış günü
Ey...
HAKAN & UTKU
Genelev uçar gider
Daha önce birkaç kere E5 üzerinde...
AYŞE TÜTER
Teriyaki soslu biftek
Pirince kaynar suyun yarısı ve tuz...
Omuriliğe kök hücre tedavisi mucize mi skandal mı?
Omuriliğe kök hücre tedavisi mucize mi skandal mı?
Kök hücreyle omurilik onarılabilir mi, bu yöntemle yürüyen insanlar...
Dostluk da bitmiş!
Dostluk da bitmiş!
Boşanmalarına rağmen her fırsatta çok iyi dost olduklarını...
Başkan boşandı!
Başkan boşandı!
Kurduğu TOÇEV ile (Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı)...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.