kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TSK'ya darbe iddiası Baykal'ın haddine mi!
Tesbih sergisini gezdi

TSK'ya darbe iddiası Baykal'ın haddine mi!

Erdoğan, TSK'ya ve yargıya sahip çıktı, faturayı Baykal ve medyaya kesti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın suçlandığı Şemdinli iddianamesiyle ilgili krizde, CHP ve medyaya yüklendi. CHP lideri Deniz Baykal'ın, iddianameyi "TSK'ya darbe" olarak nitelemesine sert tepki gösteren Erdoğan, "Baykal'ın haddine mi düşmüş" dedi. Erdoğan, dün partisinin TBMM Grubu toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

* Menfaat Devşiriyor: Spekülasyonlarla ülkenin temel kurumları olan ordu ve yargı arasında bulanık bir atmosfer oluşturulmak isteniyor. Buna hükümeti bulaştırma, katma gayreti içinde olan zavallılar çıkıyor. Ortada henüz oluşmuş bir yargı kararı yokken, bu iki kurumumuzu yıpratmak kimsenin haddi değildir. Bu söylediğim, en çok anamuhalefet partisinin başkanı için geçerlidir. Bir ülkenin ana muhalefet partisinin başında olmak büyük bir sorumluluk gerektirir. Kimse bu ülkenin değerli siyasetçileri, değerli yargı mensupları ve değerleri komutanları üzerinden siyasi menfaat devşirmeye kalkışmasın.

* Baykal'ın Kafasının Gerisi: Türkiye'nin en köklü kurumu olan TSK ile yargı arasında çatışma oluşturmaya çalışmak, bu ülkenin iyiliğine hizmet etmez. 'TSK'ya karşı darbe girişimi' deniliyor. Bunu bırakın anamuhalefet partisi liderinin söylemesi, bu ülke hakkında birazcık hassasiyeti olan, demokratik rejimin unsurlarını birazcık içine sindirmiş olan hiç kimsenin ağzından böyle bir söz çıkmaz, çıkamaz. Böyle bir iddiayı öne sürmek kimin haddine düşmüş? Sayın Baykal, yoksa kendi kafasının gerisindekileri mi konuşuyor?

* Kriz Mühendisi: Sayın Baykal Türkiye'nin kurumları arasında bir çatışma var görüntüsü vererek, kriz müteahhitliğine soyunmaktadır. Siyasi alanda siyaset üretme vasfını kaybetmiş ve görevini başarıyla yapamayan siyasetçinin kendi ülkesi içinde kaos mühendisliği veya kriz mühendisliği yapmak istemesine en hafif deyimle biz üzülüyoruz. Sayın Baykal'ın istikrarı bozma girişimlerini ibretle izliyoruz.

* Lanetliyorum: Medyanın girişimlerini, birçok köşe yazarının hükümetle ordumuzu karşı karşıya getirme gayretlerini de huzurlarınızda telin ediyorum, lanetliyorum.

* TSK Bertaraf Eder: Türkiye'nin bütün kurumlarının kanunlar ve kurallar çerçevesinde hizmet yapması, bu ülkenin bekasının teminatıdır. Yasama bunun içindedir, yürütme bunun içindedir, yargı bunun içindedir. Silahlı kuvvetlerimiz bu noktada kendisine karşı tertiplenecek oyunları özellikle bertaraf edecek kadar kuvvetli ve köklü bir kurumdur.

* Yargıyı Bulaştırmak Vahim: Yargının böyle bir işe bulaştırılması çok daha vahimdir, çok daha hastalıklıdır. Sayın Çiçek (Adalet Bakanı Cemil Çiçek) güzel bir tespit yaptı: 'Her kurumun yedeği olabilir ama ordunun ve yargının yedeği yoktur.' Bu çok önemli. TSK'ya dönük yıpratma faaliyetlerine de, yargıyı zaafa uğratma gayretlerine de tüm siyasi irademizle karşı çıkarız. Ama bu her zaman demokratik düzenin verdiği hak ve yetkiler çerçevesinde olur.

* Hiyerarşiyi İyi Biliriz: Demokrasimiz eksiksiz işlemektedir. Ordumuzla ilgili hiyerarşik yapı içerisinde kimin nerede, ne zaman, hangi göreve geleceği konusunda Bakanlar Kurulumuz da kendi görevini gayet iyi bilmektedir. Bu görevini de yaparken, birkaç köşe yazarının yazısına, haberine takılıp kararımızı belirlemeyiz. Bu kararı verirken, hiyerarşik yapıyı gayet iyi değerlendirir, gerilimlere fırsat vermeden el ele, omuz omuza gerekli adımları atarız."

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal Savcı'ya yüklendi: Şemdinli ayrı, Büyükanıt ayrı!...
 Ağar: Çete derseniz kimse kalmaz
 Terörle mücadele için Başbakanlık'ta özel kurum
 Rektör Aşkın'dan Savcı'ya imalı tepki
 Bülent Ersoy, Ağar'ı şahit gösterdi
 Derviş Ankara'da konuk
MUHARREM SARIKAYA
Aykırı komisyon...
Van Savcısı'nın, Kara Kuvvetleri...
YAVUZ DONAT
Bu yaz çok sıcak geçecek
Deveye sormuşlar "neren...
Büyük gözaltı
Kadıköy'de tüm eğlence yerlerine kamera takılması istendi. İşyerleri...
'Beni Aliye değil Kudret aldattı'
Kudret Sabancı'nın tatilden dönen eşi Esra Akkaya "Dizi film...
Mahkeme Şemdinli davasını hemen açtı
Mahkeme Şemdinli davasını hemen açtı
Orgeneral Büyükanıt'ın adının geçtiği iddianame Van 3'üncü Ağır Ceza...
4 yıldızlı rahatsızlık Çankaya'ya taşındı
4 yıldızlı rahatsızlık Çankaya'ya taşındı
Ankara'da 4 yıldızlı rahatsızlığın ardından başlayan "Büyükanıt...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu