kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En büyük 'Aslan' da miras için başvurdu
En büyük 'Aslan' da miras için başvurdu
Dava açtığı için kardeşini eleştirmişti

En büyük 'Aslan' da miras için başvurdu

Kardeşi Selçuk Aslan ve üvey kardeşi Esra Aslan'ın, babası Fahrettin Aslan'a miras davası açmalarını eleştiren ve "Bunlar serseri, babam bu insanlar yüzünden öldü" diye demeç veren Sacit Aslan da babasını suçlayarak mirastan pay istedi Babasının baskıyla 'Mirastan Feragat Sözleşmesi' imzalattığını; bunun karşılığında kendisine vereceğini söylediği 500 bin YTL'yi de alamadığını söyleyen Sacit Aslan, sözleşmenin iptali için mahkemeye başvurdu.

Anadolu Hisarı'ndaki villasında girdiği şeker komasından kurtulamayarak 26 Ekim 2005'te hayatını kaybeden 'Gazinocular Kralı' Fahrettin Aslan'ın mirası için başlayan kavga büyüyor. Babalarının kendilerini kandırarak mirastan feragat sözleşmesi imzalattığını iddia eden Esra Aslan ile geçtiğimiz aralık ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Selçuk Aslan'ın ardından, Sacit Aslan da miras kavgasına girdi. Miras konusunda ilk adımı Kasım 2005'te atan kardeşi Selçuk Aslan'ın mahkemeye başvurmasını, "Amacı adını gündeme getirip, kız tavlamak" şeklinde eleştiren Sacit Aslan, 'mirastan feragat sözleşmesinin' iptali için mahkemeye başvurdu.

'ZORLA İMZALATILDI'
Sacit Aslan adına avukatları Saadettin Öziskender ve Aykut Çardak tarafından mahkemeye yapılan başvuruda; Fahrettin Aslan, 'haksız tehdit, psikolojik cebir ve baskıyı aşan korkutmayla mirastan feragat sözleşmesi imzalatmakla' suçlandı. Başvuruda, "Müteveffanın son eşi Zeynep Arzu'nun moral, telkin, baskılarla ağır hastalığında sebep olduğu ortamı kullanarak, davalı oğul Mehmet'in kayırılmak ve hak etmediği üsten haklara sahip kılan tek taraflı 'mirastan feragat sözleşmesi' yapılıp müvekkile baskıyla imzalatılmak zorunda bırakılmıştır" denildi.

PARASINI ALAMAMIŞ
Babasının kendisini sözleşmeyi imzalaması için tehdit ettiğini ve psikolojik cebir uyguladığını iddia eden Sacit Aslan; mirastan feragat etmesi için kendisine ödenmesi gereken 500 bin YTL'nin de ödenmediğini belirtti. Mirastan 'aslan payını' alan en küçük kardeşi Mehmet Aslan ile annesi Zeynep Arzu Aslan'ı mal kaçırma gayreti içerisinde bulunmakla suçlayan Sacit Aslan, Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda; hisseler üzerine ihtiyati tedbir konmasını, Beyoğlu 9. Noterliği'nin düzenlediği "Mirastan feragat sözleşmesinin" de iptalini istedi. Sözleşmede gösterilen bedelin, feragat edilen mirasla karşılaştırılamayacak kadar düşük olduğunun belirtildiği başvuruda; "Müvekkil müteveffa babasının yaklaşımı ve ağır hastalığı karşısında çaresiz kalmış, insani kaygılarla mukavemet gösterememiş, kendi yararını hesaplamakta düşünceli olamamıştır" iddiasında bulunuldu. Mirastan feragat sözleşmesi karşılığında ödeneceği teminatında bulunulan 500 bin YTL'nin Sacit Aslan'a ödenmediği de anlatıldı.

'EŞİNİN ETKİSİNE GİRDİ'
Başvuruda, Fahrettin Aslan'ın ölümünden 5 gün önce Esra Aslan ile Selçuk ve Sacit Aslan'ın akıl hastası olan kardeşi Atilla'ya da aynı nitelikte sözleşmeler düzenletmesinin; mirasın Mehmet Aslan yararına kaçırılmak istenmesine dikkat çekiliyor: "Dava konusu olayda tarafların çok özel durumu söz konusu olup bu durumun göz ardı edilmemesi gerekir. Fahrettin Aslan, ülkemizde 7'den 70'e herkesin bildiği, 'Gazinocular Kralı' olarak ünlü bir şahsiyet olup, müvekkilimiz 'tabi' durumunda ve 'hakim' olan müteveffaya ayak uydurmak ve dümen suyundan gitmek zorunluluğunda kalmıştır. Özellikle son zamanlarda ağır hasta oluşu ve davalı Mehmet Aslan'ın annesi Zeynep Arzu'nun etkisi ve baskısı ile çocuklarını yanıltarak onlara kalacak mal varlığını ellerinden almaya çalışmıştır." Başvuruda, 'Mirastan Feragat Sözleşmesinin' iptali ile, Mehmet-Zeynep Arzu Aslan'ın mal kaçırma gayreti içinde bulunduklarının tespit edildiği iddiasında bulunularak, miras üzerindeki tasarrufun önlenmesi için ihtiyati tedbir talep edildi.

Atilla Dışbudak

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sufi mutfağına övgü yağdırdı
 Çocukları çizecek anneleri tanıtacak
 Mevlana filminin kadrosu belli oldu
 Kimsenin inancını sorgulamıyoruz
 Büyümenin belirtileri
 'Karar Kimin' sahnede!
 Yapımcıların kafasını karıştıran film: Dabbe
 Shrek serisinin 3'üncüsü geliyor
 Irak Savaşı'nı anlatan üç ayrı film
 Dövmeleriyle fark atıyorlar
 Beckhamlar'ın tahtı onlara kaldı
 Paraları o kazandı babası hepsini çaldı
AYŞE ÖZYILMAZEL
Beyza'nın Kadınları macerası
Hay Allah! 'Beyza'nın...
HAKAN & UTKU
Bir reklam
* Hakkında gensoru üstüne gensoru açılan, ama...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Körili piliç çorbası
Etleri kaynar...
Cinselliğiniz yönteminizi belirler
Cinselliğiniz yönteminizi belirler
Doğum kontrol yöntemleri kişiye özeldir. Çiftin evli olup olmaması ve...
Vizeyi kaptılar
Vizeyi kaptılar
Sosyetik dostlarını son üç yıldır Umre'ye götürüp sevaba...
Kısmet mi diledi?
Kısmet mi diledi?
Unkapanı IMÇ Çarşısı'nın arkasındaki "Ayın Biri Kilisesi", her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.