Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Dereotlu kabak çorbası 8 kişilik * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 kg. kabak (iri doğranmış) * 1,5 lt. piliç suyu (kaynar) * 1,5 çorba kaşığı un * 4 çorba kaşığı dereotu (ince doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 4 çorba kaşığı krema * 2 sap dereotu (yapraklanmış) Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda, soğan ve sarmısakları orta ateşte ve karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kabakları ilave edin, bir kez karıştırın, üzerini bir tabak ile kapatıp, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piliç suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 10-15 dakika pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan yağı ısıtın, unu ilave edin, karıştırarak un sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alın, yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek püreyi katıp, kaynama noktasına kadar ısıtın. Dereotu, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Porsiyonluk kaselere paylaştırın. Üzerine krema gezdirip, yaprak dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Yumurtalı közleme 4 kişilik * 1 kg. patlıcan * 2 çorba kaşığı tereyağı * 4 adet soğan (ince kıyılmış) * 10 adet sivri yeşil biber (ince kıyılmış) * 2 adet domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 4 adet yumurta Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup, ince ince kıyın. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Yeşil biber ve domatesi ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Patlıcanları, tuz ve karabiberi de katıp, iyice harmanlayın. Harcı tavaya hafifçe yayın, kaşığın tersiyle yumurtaları koyacağınız 4 adet çukur hazırlayın ve yumurtaları bu çukurlara kırın. Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Üzerine karabiber serpip servis yapın.
Kabak yemeği 6 kişilik * 3 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 100 gr. dana kuşbaşı * 1 çorba kaşığı salça * 1,5 kg. kabak (kalın, halka doğranmış) * 1 su bardağı nohut (haşlanmış) * 3 su bardağı su (ılık) * 1 su bardağı yoğurt * 3 diş sarmısak (dövülmüş) Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Et ve salçayı ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Kabak, nohut ve suyu ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Yoğurt ve sarmısağı karıştırın, yemekle birlikte servis yapın.
|