kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KKTC'yi masada kabul etmeyenler bizi de masada bulamaz
Erdoğan: Biz daha özgürlükçüyüz
KKTC'yi masada kabul etmeyenler bizi de masada bulamaz
Baykal'a salvo: Sen aklını kendine sakla önce partini yönet

KKTC'yi masada kabul etmeyenler bizi de masada bulamaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin AB'ye üye olduğu için kendini ağırdan satmaması gerektiğini belirterek, ''KKTC'yi kalkıp da masaya kabul etmekten kaçınanlar, karşılarında bizi de masada bulamazlar. Bunu bilsinler'' dedi.

AK Parti Keçiören İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Erdoğan, son dönemlerde Avrupa Birliği konusunu istismar edenlerin ortaya çıktığını söyledi.

''Hükümet, işini biliyor. Herşey tıkır tıkır işliyor'' diyen Erdoğan, şu anda tarama sürecinde bulunulduğunu ve aşama aşama ilerlendiğini
söyledi. Kimsenin bu süreci provoke etme yoluna gitmemesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''40 yıldır yapılamayanları bu ülkede 3 yılda yaptık. Şimdi özellikle kıskançlığın getirdiği bir yapıyla 'bunlar Türkiye'yi Kıbrıs'ı peşkeş çekecek' diyorlar. Bunu da ağırlıklı olarak MHP diyor.Ben de MHP'ye şunu demek istiyorum: Siz bu ülkede iktidar olduğunuz dönemde AB müktesebatında öyle çelişkiler yaşattınız ki bu ülkeye, terörist başı bile sayenizde idamdan kurtuldu. İdamdan kurtulmasına ait belgenin altında MHP genel başkanının imzası var. Bunu halkım bilmiyor.''

Kendilerine çamur atmaya kalkanlara en iyi cevabı çalışmalarıyla verdiklerini dile getiren Erdoğan, Kıbrıs konusunda da yapılacak en ufak spekülasyona göre müsaade etmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, şöyledevam etti:

''Annan Planı çıtanın uzatıldığı, yükseltildiği bir konumdur. Bunun üzerine çıkmak da mümkün değildir. Çıtanın yükseldiği o noktaya gelmeyenler, o noktaya gelsinler. O da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'dir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi 'AB'ye üye olduk' diye de kendini ağırdan satmasın. Türkiye kalkıp Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile bu konuda bir pazarlığın içine girmez. Bunu da bilsinler. Biz siyasi tanımanın ne olduğunu, nereye kadar olduğunu 17 Aralık'ta açıkladık. Bunun kayıtlarda yeri var. Bizden havalar, limanlar, şunlar bunlar... Önce Kuzey Kıbrıs'a uygulanan izolasyonlar ortadan kalkacak. Onlar kalktıktan sonra bizden gelsinler bunları istesinler. Onlar kalktıktansonra Kuzey Kıbrıs yönetimi ile ancak o zaman masaya otursunlar. Ve KKTC'yi kalkıp da masaya kabul etmekten kaçınanlar karşılarında bizi de masada bulamazlar. Bunu bilsinler. Çünkü ilk muhatapları KKTC'dir. Biz garantörüz.''

KKTC'yi yalnızlığa mahkum etmeye çalışanların da aldanacağını söyleyen Erdoğan, ''Çünkü bizim için milli davadır. Biz kardeşlerimizihiç yalnız koymadık, koymayacağız'' diye konuştu.

'BİZ İŞ ÜRETİYORUZ'

Türkiye'de pek çok alanda yaptıkları atılımları da anlatan Erdoğan, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında Türkiye'yi dersliklerle kuşattıklarını ifade etti. Öğrencileri 89-100 kişilik sınıflarda değil, 30 kişilik sınıflarda okutmak için çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, yaptıkları atılımlara rağmen muhalefet tarafından eleştirildiklerini söyledi. Erdoğan, ''80 yıllık bedeli bu iktidar ödüyor. Bunun ciddi ekseriyetinde de CHP var. O yılların getirdiği bedeli ödüyoruz'' dedi.

Çocuğunu okula gönderemeyen ailelere yardımlar yaptıklarını belirten Erdoğan, üniversite gençliğine de büyük önem verdiklerini ve onların onurlu yetişmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gittiğinde burada Bilişim Teknolojisi sınıfları gördüğünü dile getiren Erdoğan, ''Peki bilgisayar yeni mi icat oldu? Bunlar laf üretir, biz ise iş üretiriz. Büyüklerimizin bir lafı vardır. Onların hayallerinin ulaşamadığı yere bizim fiilimiz ulaşır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, milli bütçede eğitimi birinci, sağlığı ise ikinci sıraya koyduklarını ifade ederek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasını herkesin eleştirdiğini, ancak şimdi bunun olumlu yanlarının görüldüğünü kaydetti. İlaçlar konusunda da önceleri büyük sıkıntılar yaşandığını ancak getirilen uygulamalarla bunun da önüne geçildiğini belirten Erdoğan, ''Bizim uygulamalarımızla ulaştığımız yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bunu böyle bilin. Çünkü bunlar sevdalı değil. Bu millete biz sevdalıyız'' diye konuştu.Adalet ve emniyetin güçlendirilmesi için de pek çok çalışmanın yapıldığını anlatan Erdoğan, duble yol sözü verdiklerinde gülenlerin şimdi yanıldıklarının görüldüğünü söyledi.

Erdoğan, gecekonduların yıkılıp yerine modern binaların yapıldığını belirterek, amaçlarının başkentin ve Türkiye'nin her yerinde bu yönde modern bir yapılaşmaya gitmek olduğunu kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Paşam tamamen bu işin dışındadır"
 Başkentte şok iddia
 Kritik belge Brüksel'e ulaştı
 İtalyan gecesinde coştu
 Meclis'te çat-kapı ziyaret artık bitiyor
 Kanadoğlu'ndan Komisyon'a ağır eleştiri
 Arnavut örgüt lideri Ankara'da yakalandı
 Emine Erdoğan'ı pastayla beslediler
MUHARREM SARIKAYA
Moskova'daki hazırlık...
MOSKOVA

Türk ve...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Yabancı gözüyle Merkez Bankası macerası
"Bu...
YAVUZ DONAT
Artık her şey seçime endeksli
Türkiye'nin...
Atatürk en şefkatli Müslüman lider
İngiliz gazetesi Independent'ın yazarı Robert Fisk, Atatürk'ün...
Ve Noella da stüdyoya girdi
Gün geçmiyor ki podyumlardan sahnelere yeni bir isim daha transfer...
Yasalar gider, Nâzım kalır
Yasalar gider, Nâzım kalır
Başbakan Yardımcısı Şener'den Nâzım Hikmet 'e övgü: Nâzım bu ülkenin...
Orgeneral Pace ve Başbuğ Ayasofya'da dilek tuttu
Orgeneral Pace ve Başbuğ Ayasofya'da dilek tuttu
Resmi temaslarda bulunmak için Türkiye'de bulunan ABD Genelkurmay...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu