kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DANS DERSLERİ ALMIŞ Güler Sabancının ofisinde Hacı Ömer Sabancının fotoğrafının altında karikatürist Salih Memecanın Sakıp Sabancının öldüğü günkü çizimi asılı. Sabancı dansa meraklı. Step öğrenmeye gittim. Senin vücudunun her yeri dans ediyor, step olmaz, salsa öğretelim dediler. Latin danslarını öğrendim.
Ben holding yönetiyorum aile ve iş başka
Siyasete söz söyleme hakkımız var, olmalı
Üniversitemiz mezunlarıyla fark yaratıyor
Cari açık var ama ekonomi çok iyi Türkiye büyüyor
Başkana bakarım karısına bakmam

Ben karısına değil başkana bakarım

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı Merkez Bankası'nın yeni başkanı için konuştu.

"Durmuş Bey (Yılmaz) hakkında çok müspet şeyler duydum. Saygın, başarılı bir başkanımız var bugün. Ayrıca bir şey beni çok memnun etti. Yoksul aileden gelip İngiltere'ye tahsile gitmiş, Merkez Bankası Başkanlığı'na kadar yükselmiş. Gençler için çok umut verici, güzel bir örnek. Karısı değil görev sahibi önemli."

Ben holding yönetiyorum aile ve iş başka

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı "aile dağılıyor" iddialarına sert çıktı. "Sakıp Bey'den aile değil holding başkanlığını devraldım. Yönetim Kurulu'nun tam desteği arkamda, başarı gün gibi ortada".

Sekiz ayrı dalda organize olmuş, bazıları yabancı ortaklarla işbirliği yapmış, 64 kuruluşuyla, Toyota, IBM, Akbank, Philip Morris gibi şirketleri ve tekstil, otomobil lastiği, kimya sektörlerindeki iddialı konumuyla, Türklerin hayatını belirleyen ve 3 nesilde inşa edilen bu imparatorluğa, 52 yaşında, boğuk sesli, güler gözlü, dinç, her zaman acelesi olan bir kadın başkanlık ediyor. "Ben okurken yoruldum" diyorum. "Sizin için yabancı basında çıkan yazılardan bir tanesi bu." Karşımda rahmetli Sakıp Sabancı'nın yerini bıraktığı, her türlü alie kıskançlığına rağmen dimdik ayakta, işini iyi yürüten başarılı bir işkadını, Güler Sabancı var. Şen şakrak, tutkularıyla yaşayan, hırslı ama kendi deyimiyle hırslarını törpüleyip, hayatını kontrol altına alan bir kadınla sohbet ediyorum. Etkilenmemek elde değil. Konuşurken gözlerinin içi gülüyor. El kol hareketleri, tavrı tarzı, hep Sakıp Sabancı'yı hatırlatıyor.

TEKER TEKER ÇIKTIM, YOL ALDIM
Hakkınızda çıkan yazılara bakıp "Vay be, ben neymişim mi" diyorsunuz yoksa burada, Sabancı Holding'in 25. katında bulunma sorumluluğunu her an hissediyor musunuz?
Boğuk sesli kadın konuşmaya başlıyor. Kendinden emin, gözlerimin içine gözlerini dikerek diyor ki:
"İş hayatım neredeyse 30 yıla gelecek. Teker teker çıktım bu merdivenlerden. Adım adım yol aldım. Her kademede çalışarak buraya geldim. Hazmederek çıktım. Takdir edilmek güzel şey tabii. Ben severek çalıştım, başarı odaklı bir insanım. Dolayısıyla bu anlamda kendimle ilgili objektif sayabileceğim değerlendirmeler gördüğümde hoşuma gidiyor." Böyle bir cevaptan sonra sor sorunu bakalım diye geçiriyorum içimden. Kendinden öyle emin ki...
29 yaşında KORDSA'ya genel müdür olduğunuzda tarih 1 Nisan'mış. Şaka sanmasınlar diye terfiniz açıklanmamış. Erkek egemen bir aileden başarılıişkadını olarak çıkabilmek ne kadar mümkün? İçten bir kahkaha. Ardından, oturduğu sandalyede arkaya yaslanma. Güler Sabancı, şimdi daha neşeli, daha içten. Başlıyor anlatmaya:
"O zamanki amirim öyle bir uygulamayı uygun görmüştü. 1 Nisan şakası komik değil mi? Ailenin ben ilk torunuyum. Hacı Ömer dedem benim okumamı ve fabrikada çalışmamı isterdi. Üniversite bitip işe başladığımda herkes destekledi ama ne kadar kalıcı olacağım bilmiyorlardı. Sakıp Bey, her ilave iş verileceği zaman bana 'Kızım devam mı? Emin misin?' diye sorardı. Sonra ciddi olduğumu herkes fark etti." Ne yalan söyleyeyim, röportaj öncesinde sinirli ve gergin karşılayacağı sorular hakkında uyarıldım. Yine de gözümü karartıp gitmeye yakınken soruyorum. Türkan Sabancı 'Aile dağılmak üzere, Güler'i kıskandılar, o yüzden üzdüler onu. Oysa Sakıp Bey başa hep onun geçmesini istedi' diyor. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Bir sessizlik oluyor. Yarım dakikalık bir duraklama. Güler Sabancı, yüzündeki gülümsemeyi bir an bile bozmadan kararlı bir ses tonuyla, kelimelerini tane tane seçerek cevap veriyor.
"Sakıp Sabancı 38 yıllık başkandı. Ama sadece Holding Yönetim Kurulu Başkanı değildi. Sakıp Sabancı ailenin büyüğüydü. Ailenin başıydı. Ben bu göreve geldikten beri sürekli söylüyorum. Ben sadece Sakıp Sabancı'nın Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devraldım. İki yıl oldu. Yönetim Kurulu'nun full desteği var. Arkadaşlarımızın olağanüstü çalışması var ve sonuçlarımız ortada. Sakıp Bey'den bize devrolan bu sorumluluğu başarıyla yönetiyoruz. Sonuçlar gün gibi ortada. Başarı ortada. Ben diyorum ki, aile başka, iş başka. Ben holdingi yönetiyorum. Türkiye buna alışacak. Yönetim gençleşiyor. Aile ve işi ayrı yerde tutmak gerek."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye Arınç'ın sözlerini tartışıyor
 Çiçek: Yadırganacak bir husus yok
 Uyuşturucuda ürküten bilanço
 80 çocuk yargılanacak
 İkitelli'de yangın
 Utanç raporu
 On Numara çekildi
 Şırnak'ta 1 er şehit oldu
 Hemzemin geçitte kaza: 5 ölü
 Doğu'da çöl fırtınası
 Özkök: Şemdinli'de haksızlığa uğradık
 Komutanın kara çarşaf fırçası
 Mahmud Abbas geldi Rice bekleniyor
 Washington Times: Türkiye ile güçlü ittifak oluşturulmalı
 Unifar ürünlerine boykot çağrısı
 Amerika'dan İranlı ziyaretçi tepkisi
ALİ KIRCA
Gurbet bizim içimizde...
Aslında gecikmiş bir yazı bu.
YILMAZ ÖZDİL
Bayrak...
Aziz Akgül diye bir arkadaş var.
AKP...
ERGUN BABAHAN
Galatasaraylılar kızmasın Fenerbahçe'yi yazdım
Bir...
MEHMET BARLAS
ABD'nin kararsızlıkları bizdekinden daha fazla...
Önemli...
UMUR TALU
Çocuk kalsın!
Tamam, çocuk; öyle olsun. Bayramın adı,...
ERDAL ŞAFAK
Ya sev ya terk et
Türkiye'nin 1970'lerden bu yana aşina...
MEHMET ALTAN
AKP'nin 28 Şubat'ı...
AKP'yi iktidara getiren en önemli...
Ya sev ya terk et
Fransa İçişleri Bakanı Sarkozy, varoş isyanı ve öğrenci eylemlerinden...
NeoCon'lar Cheney yerine Rice'ı istiyor
Beyaz Saray'da imaj tazelemek için yapılan 'küçük' isim...
Nazım'ın şiiri Mozart'ı yendi
Nazım'ın şiiri Mozart'ı yendi
Galatasaray'ın stres atmak için denediği "Mozart'lı idman" pek işe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu