kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Üç ayda bir yıllık konservatuvar eğitimi
Üç ayda bir yıllık konservatuvar eğitimi
Mevcutlardan iyi olacağız!
Türkiye'nin en büyük starı Cem Yılmaz!
Berrak ile aşk değil, iş yemeği!

Üç ayda bir yıllık konservatuvar eğitimi

Gösteri dünyasına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla, temelleri Fatih Aksoy ve Haldun Dormen tarafından atılan Medyapım Akademi, 8 Mayıs'tan itibaren eğitime başlıyor. Usta oyuncu Haldun Dormen; Medyapım Akademi konusunda iddialı: "Mevcutlardan daha iyi olacağız!".

Bir yanımda, usta oyuncu Haldun Dormen... Diğer yanımda, izleyicinin gönlünde taht kuran pek çok yarışma, dizi ve filme imzasını koyan Medyapım'ın patronu Fatih Aksoy... Onlar güçlerini, bu kez bir eğitim projesi için birleştiriyor. Gösteri dünyasına yeni yüzler, yeni yetenekler kazandırmak amacıyla kolları sıvayan Dormen ve Aksoy, 8 Mayıs'ta kapılarını öğrencilerine açacak olan 'Medyapım Akademi'yi anlatıyor... lGelin röportajımıza o klasik soru ile başlayalım ve "Medyapım Akademi projesi nasıl doğdu?" diye soralım! Haldun Dormen: Bu proje uzun zamandır aklımdaydı ve bunu Fatih Aksoy ile gerçekleştirmeyi arzuluyordum. Fatih Aksoy'la daha önce beraberce iş yapmıştık ve birlikte çalışmaktan hoşlandığım biriydi. Doğrusu, bu projeyle ilgileneceğini de umuyordum. Nitekim projeyi açtığım zaman "Ben ilgilenirim. Hatta orada yetişecek bazı kişileri Medyapım bünyesinde de çalıştırabilirim" dedi. Bakın, bana sık sık, "Bize bir şeyler öğret!" diyerek gençler başvurur. Ancak benim iki-üç saatimi tek bir kişiye verebilmem mümkün değildir. İşte buradan yola çıkarak, bir okul açmayı düşündüm. Fatih de bu projeye açık kapı bırakınca; yaklaşık altı-yedi ay önce üzerinde çalışmaya başladık. Önce 'oyunculuk' dedik. Sonra, "Niçin televizyon da olmasın?" diye düşündük. 'Yapımcılık, yönetmenlik'... Sonra 'dans' da dedik...

AMAÇ KÂR ETMEK DEĞİL
* Fatih Bey, siz başarılı bir işadamı olarak biliniyorsunuz. Okul açmak da parlak projelerinizden biri olarak algılanabilir mi? Fatih Aksoy:
Okul açmak, Medyapım'ın bünyesinde yapılan kârlı işler kategorisine girmiyor. Açıkçası çok daha kârlı işler vardır. Bakın biz Haldun ağabeye sık sık başvuruyor; sit-comlarda oynayacak oyuncularımızı, "Ağabey bu kişi sit-comda oynayacak. Senaryoyu beraberce okur musunuz?" ricasıyla sık sık kendisine gönderiyorduk. Sonra 'bu çalışmaları bir okul çatısı altında yapalım' fikri gündeme geldi. Ben bu sektörden para kazandım. Kazandığım paranın bir kısmını bu sektöre yatırmayı doğru buluyorum. Belki cebimizden biraz para harcayacağız ama... Dormen: İnşallah para kazanacak da hale geliriz... Aksoy: Para kazanırsak, daha fazla sayıda burslu öğrenci okutabiliriz. Ne var ki; burası bizim para kazanacağımız bir alan değil! Daha ziyade, "Birkaç oyuncunun yetişmesine katkıda bulunursak ne mutlu!" diye düşünüyoruz.
* Peki akademiye başvuru konusunda sınırlamalar var mı? Dormen: Lise mezunu olması şart. Yaş sınırı buradan başlıyor... Bana sorarsanız, 55 yaşındaki insan da gelebilir. Eğlenceli de olur. Nihayetinde ticari bir okuldur burası.
* Fakat burslu öğrencileriniz de olacak, öyle mi? Dormen: Evet. Talebelerin yüzde 10'una burs veriyoruz. 100 talebemiz mevcutsa, bunun 10'u burslu olacak.
* Peki Medyapım Akademi, öğrencilerini nasıl bir süreçte eğitecek? Dormen: Yazın, iki aylık bir oyunculuk kursu ve bir aylık bir konservatuvar sınavlarına hazırlık kursu yapacağız. Kışın ise, üçer aylık kurslar planlıyoruz. Akşamüstü ve hafta sonu kurslarımız da olacak.

'BİZ BİR YOL AÇACAĞIZ'
* Haldun Bey, Yale'de oyunculuk eğitimi aldınız. Yıllar boyu da kendinizi bu konuda eğittiniz. Sizce üç aylık bir eğitim, bir oyuncunun "Oldum!" demesi için yeterli midir? Dormen:
Tabii üç ay yeterli değil. Ama biz diyoruz ki, "Bir yol açalım!" Yoksa, "Sizleri mükemmel aktörler yapacağız" demiyoruz. Ama bir parça da olsa vücudunu, sesini nasıl kullanacağını, şarkı söylemenin ne demek olduğunu, diksiyonunu düzeltmesi gerektiğini öğreteceğiz. Ayrıca vurgulamak istiyorum, bizim burada 3 ayda vereceğimiz kurs; konservatuvarda 1 yılda öğretilenlere eşdeğerdir. Bakın bir de ben, 4 yıllık eğitimin çok olduğuna inanıyorum. Ben, Yale'de 3 yılda master derecesi aldım. Burada master alabilmeniz

İREM BARUTÇU - Haber Merkezi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mahsun'un değil İşçil Ailesi'nin Bade'siyim
 Güzeller Harem'de poz verdi!
 Ve sahnede Kenan Doğulu!
 'Mavi Gözlü Dev' onu çok sevecek!
 Uçan şov grubu ünlüleri uçurdu
 Kocaman karınlara sevimli makyajlar
 Yıldız annelerden hamilelik tüyoları
 Bahçelerde Rainbow çılgınlığı
 Barbie'nin yeni saati
 Güney Amerikalılar'a kebap yedirecekler
 Suçlamayı reddetti 50 bin YTL istedi
 Selülit ve çatlak tedavisi bir arada
 Saçlar koruma altında
 Bahar tonlarıyla L'oreal makyajı
 8 günde forma girin
 Onlarınki film gibi bir aşk
 Halk kahramanı bu kez dansçı oldu
 Bilimkurguyu çok sevdi
 Mariah Carey yeni klibinde yine çok seksi
 Afrikalı çocuklar konser verdi
RAHŞAN GÜLŞAN
Limitsiz pizza, bünyede ifrazat yapar!
İlginç bir...
HAKAN & UTKU
...the Oscar goes to Reha Muhtar
Reha Muhtar abimiz...
Kanser virajını çok hızlı döndü
Kanser virajını çok hızlı döndü
O güne kadar herhangi bir hastalıkla dahi tanışmamıştı Erkan Bodur...
Sokağa atmış!
Sokağa atmış!
15 yıllık eşi, tekstilci Mehmet Urgancı kendisini ünlü Fransız...
Boşandılar ama aynı evdeler!
Boşandılar ama aynı evdeler!
Modacı Vural Gökçaylı'nın büyük kızı Melis Ersoy ile Mehmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.